Fotbal international

Faze antologice pe terenurile de fotbal! Golul anului vine din Anglia. Video

28.02.2021 | 10:59
Faze antologice pe terenurile de fotbal Golul anului vine din Anglia Video
ADVERTISEMENT

Două faze antologice s-a petrecut sâmbătă pe terenurile de fotbal la meciuri de categorii inferioare, dar care au atras atenția publicului pasionat și au ajuns imediat virale pe rețelele de socializare.

Prima fază este un gol absolut fenomenal reușit într-o partidă din FA Trophy, cupă rezervată echipelor din Anglia care nu au statut de profesionist.

ADVERTISEMENT

A doua vine de la o întâlnire din campionatul de tineret al Algeriei și are în prim-plan un copil de mingi.

Fotbalul a oferit câteva faze antologice în acest weekend

În minutul 73 al partidei Notts County – Oxford City a avot loc o fază antologică, jucătorul gazdelor Elisha Sam reușind un gol cum rar se vede pe terenurile de fotbal.

ADVERTISEMENT

Atacantul belgian a reluat fantastic o centrare, uimind pe toată lumea cu un gol care va rămâne în istorie și care a ajutat-o pe echipa sa să câștige întâlnirea. Cu siguranță, Elisha Sam se va bate pentru trofeul Pușkaș, care se acordă pentru cel mai frumos gol al anului.

Notts County este cea mai veche echipă din fotbalul profesionist din Anglia, dar în vara lui 2019 a retrogradat pentru prima dată în Liga a 5-a, divizie rezervată amatorilor. Gruparea patronată de Alan Hardy, este unul dintre cluburile care au pus bazele fotbalului profesionist în Insulă și era una din cele 10 echipe care au apărut în fiecare sezon de la formarea EFL în 1888.

ADVERTISEMENT

Un copil de mingi a împiedicat un gol

O altă fază memorabilă a avut loc în campionatul U21 din Algeria, când un copil de mingi a fost ”al doisprezecelea” jucător al echipei HB Chelghoum Laid în meciul de pe teren propriu disputat cu MSB Batna. La un contraatac, un jucător al oaspeţilor a reuşit să trimită balonul spre poarta goală, evitând intervenţia unui fotbalist advers ieşit în întâmpinare.

Mingea urma să intre în plasă, dar un copil de mingi nu a fost de acord cu reuşita, a intrat pe teren şi a degajat balonul din faţa porţii. Faza, petrecută în finalul meciului, nu a avut impact asupra stabilirii învingătoarei. Golul nu a fost acordat, dar Batna s-a impus cu 5-3.

ADVERTISEMENT

În România, fazele antologice sunt marcă întregistrată Constantin Budescu. La începutul acestui an, fostul jucător al Astrei Giurgiu a tras senzațional de pe tunelul care duce la vestiare fără ca măcar să vadă poarta unde urma să trimită mingea, dintr-un unghi mai dificil decât la o lovitură de la colț fotbalistul a marcat impecabil.

ADVERTISEMENT
Tags: