Sport

Verdictul specialistului la cea mai controversată fază a derby-ului FCSB – Rapid! Giuleștenii au avut un gol anulat. Update exclusiv

Rapid a avut un gol anulat în prima repriză a derby-ului cu FCSB. Cristi Balaj, fostul mare arbitru român, susține că decizia arbitrilor a fost cea corectă.
20.04.2024 | 21:48
Verdictul specialistului la cea mai controversata faza a derbyului FCSB  Rapid Giulestenii au avut un gol anulat Update exclusiv
Verdictul specialistului la cea mai controversată fază a derby-ului FCSB - Rapid. Foto: colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT
20-04-2024
18:47

Cristi Balaj anunță ofsaid la golul lui Hasani din FCSB - Rapid

În minutul 23 al derby-ului FCSB – Rapid, Florent Hasani a șutat din interiorul careului după o pasă venită din partea stângă. Execuția din prima a atacantului kosovar l-a lăsat fără replică pe Ștefan Târnovanu, iar mingea a intrat în poartă. 

Golul lui Hasani a fost anulat pe motiv de ofsaid. Albion Rrahmani s-a aflat pe traiectorie, în poziție de ofsaid, înainte ca mingea să intre în plasă. Golgheterul „alb-vișiniilor” s-a ferit pentru a nu fi atins de minge. 

Totuși, arbitrii au luat decizia ca golul lui Hasani să fie anulat, considerând că Rrahmani a influențat decisiv faza. Cristi Balaj, fostul mare arbitru internațional, a fost contactat de FANATIK pentru a face lumină. 

Cristi Balaj susține că decizia brigăzii conduse de Marcel Bîrsan, de a acorda ofsaid, a fost cea corectă. Fostul arbitru susține că golul lui Hasani trebuia anulat pe motiv de ofsaid. 

Florent Hasani a avut un gol anulat în prima repriză a derby-ului cu FCSB. Foto: captură Digi Sport.
Florent Hasani a avut un gol anulat în prima repriză a derby-ului cu FCSB. Foto: captură Digi Sport.
20-04-2024
18:03

Florent Hasani, gol anulat pentru ofsaid în FCSB - Rapid

Prima repriză a derby-ului FCSB – Rapid nu a fost lipsită de faze controversate. După golul anulat al lui Florinel Coman și penalty-ul cerut de giuleșteni, echipa lui Bogdan Lobonț a ieșit la rampă cu un gol anulat.

Florent Hasani a șutat din interiorul careului și l-a învins pe Ștefan Târnovanu. Portarul „roș-albaștrilor” nu a avut nicio șansă, iar mingea a intrat în poartă. 

Totuși, golul atacantului kosovar a fost anulat pe motiv de ofsaid. Albion Rrahmani s-a aflat pe traiectorie înainte ca mingea să intre în plasă. Mai mult decât atât, Rrahmani, aflat în poziție de ofsaid, a sărit pentru a nu fi lovit de minge. 

Arbitrii au decis că Albion Rrahmani a influențat decisiv faza, iar golul a fost anulat. De altfel, reluările TV au arătat că Ștefan Târnovanu a reclamat că a fost împiedicat de Rrahmani să reacționeze. VEZI VIDEO AICI

Startul derby-ului FCSB – Rapid s-a dovedit a fi foarte tensionat. Florinel Coman a reușit să înscrie în minutul 3, însă golul „șeptarului” de la FCSB a fost anulat pe motiv de ofsaid. La faza imediat următoare, giuleșteii au cerut penalty după un duel între Vali Crețu și Florent Hasani.

Faze controversate în startul derby-ului FCSB – Rapid! Florinel Coman a avut un gol anulat

FCSB o înfruntă pe Rapid pe Arena Națională în etapa 5-a din play-off-ul SuperLigii. Cele două rivale se înfruntă într-o atmosferă de-a dreptul electrizantă. Fazele controversate nu au întârziat să apară.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman a reușit să-l învingă pe Marian Aioani în minutul 3 și a declanșat sărbătoarea în tabăra „roș-albaștrilor”. Bucuria echipei lui Gigi Becali a durat extrem de puțin, pentru că tușierul a ridicat fanionul la margine.

În momentul în care Darius Olaru a trimis pasa decisivă, Florinel Coman se afla în poziție de ofsaid. Reluările și imaginile au arătat că decizia arbitrilor a fost cea corectă. Golgheterul FCSB-ului reușise să înscrie cu un șut din unghi. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Rapid a cerut penalty după golul anulat al lui Florinel Coman

A doua fază controversată a meciului a avut loc la scurt timp după golul anulat al lui Florinel Coman. Florent Hasani a căzut în careu după un duel cu Valentin Crețu, fundașul dreapta al „roș-albaștrilor”.

Giuleștenii au cerut lovitură de la 11 metri pentru un presupus fault al „veteranului” din apărarea FCSB-ului. Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue. „Centralul” bucureștean este ajutat de la linii de către asistenții Florin Neacșu și Imre-Laszlo Bucsi.

ADVERTISEMENT

În camera VAR au fost delegați Radu Petrescu şi asistentul Marius Badea. FCSB are nevoie de victorie pentru a continua să spere la câștigarea titlului încă de la finalul acestei etape. Un eventual succes al „roș-albaștrilor” și un pas greșit al Universității Craiova la Sf. Gheorghe aduce matematic titlul în vitrina echipei lui Gigi Becali.

Cristi Săpunaru, „mitraliat” de suporteri la FCSB – Rapid

Cristi Săpunaru a fost înjurat permanent de suporterii FCSB-ului în startul derby-ului cu Rapid. De altfel, căpitanul giuleștenilor a fost apostrofat de fanii „roș-albaștrilor” și la finalul derby-ului cu Universitatea Craiova (2-0).

ADVERTISEMENT

Aproximativ 45.000 de suporteri sunt în tribunele Arenei Naționale la FCSB – Rapid. Toate biletele pentru derby-ul de sâmbătă seară s-au vândut. De asemenea, există o zonă tampon în peluza Rapidului.

ADVERTISEMENT