News

FBI a omorât un susținător al lui Donald Trump care a forțat intrarea în sediul instituției. Ar avea legături cu asaltul de la Capitoliu

FBI a omorât un susținător al lui Donald Trump care a forțat intrarea în sediul instituției. Bărbatul ar avea legături cu asaltul de la Capitoliu cauzat de declarațiile lui Trump.
12.08.2022 | 09:49
FBI a omorat un sustinator al lui Donald Trump care a fortat intrarea in sediul institutiei Ar avea legaturi cu asaltul de la Capitoliu
Susținătorul lui Donald Trump a fost ucis de polițiști. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Un susținător al lui Donald Trump, bănuit că ar avea legături cu asaltul de la Capitoliu, a fost împușcat de polițiști după ce a forțat intrarea în sediul FBI.

Susținătorul lui Donald Trump, ucis de FBI

Locotenentul Nathan Dennis, reprezentant al Poliției Autostrăzilor din Ohio, a anunțat că suspectul a fost ucis după o confruntare cu forțele de ordine. Inițial, polițiștii au încercat să îl aresteze pe bărbat ”folosind tehnici non-letale”. Suspectul, care se ascundea de cinci ore într-un lan de porumb, a îndreptat arma către polițiști și a fost ucis.

ADVERTISEMENT

Conform CNN, bărbatul încercase să intre în sediul FBI din orașul Cincinnati, în jurul orei 9:15. Pentru că planul său a eșuat, suspectul a fugit speriat. Surse anunță că fugarul avea o armă semi-automată de tip AR-15 și un pistol de împușcat cu cuie.

Bărbatul a fost urmărit pe autostradă și a tras focuri de armă spre echipajul de poliție. Individul ar avea legături cu un grup care a atacat Capitoliul în 6 ianuarie 2021. Anchetatorii bănuiesc că Ricky Shiffer, în vârstă de 42 de ani, a fost impresionat de ”drama” prin care trece Donald Trump din cauza perchizițiilor FBI din ultimele zile. De altfel, după ce angajații FBI au descins la casa din Miami a lui Donald Trump, birourile FBI din întreaga țară au primit amenințări.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost identificat pe Facebook în timp ce participa la un miting pro Donald Trump în noaptea de dinaintea asaltului asupra Capitoliului.

“În ceea ce privește problema amenințărilor, voi spune că sunt întotdeauna îngrijorat de violența și de amenințările cu violența împotriva forțelor de ordine. Orice amenințare făcută împotriva forțelor de ordine, inclusiv a bărbaților și femeilor din FBI, ca și în cazul oricărei instituții de acest fel, este deplorabilă și periculoasă”, a transmis Christopher Wray, directorul poliției federale americane.

ADVERTISEMENT

Susținătorii lui Trump instigă la război civil în SUA

Susținătorii lui Donald Trump, cel puțin radicalii au publicat avertismente pe internet prin care anunță că urmează o ”revoluție armată”.

De asemenea, un cont care pare să fie al lui Ricky Shiffer i-a îndemnat pe susținătorii lui Donald Trump să pună mâna pe arme în ziua descinderii FBI la reședința fostului președinte american.

ADVERTISEMENT

Oameni buni, asta e. Sper ca apelul la arme să vină din partea cuiva mai calificat, dar, dacă nu, acesta este apelul meu la arme. Lăsați munca, mâine, de îndată ce se deschide magazinul de arme / al armatei sau marinei / magazinul de amanet, luați ce aveți nevoie și fiți gata de luptă. Nu trebuie să tolerăm una ca asta. Ne-au condiționat să acceptăm tirania și consideră că nu putem face nimic timp de doi ani. De data asta, trebuie să răspundem prin forță. Dacă știți de proteste sau atacuri, vă rog să postați aici”, a scris bărbatul într-un mesaj pe Truth Social, rețeaua socială creată de Donald Trump.

Un utilizator l-a întrebat pe Shiffer dacă soluția e terorismul, însă acesta a spus că nu vorbește despre terorism ci despre război.

“Nu, propun război. Fiți gata să ucideți inamicul, nu să trageți la întâmplare acolo unde se duc stângiștii, nu să incendiați autobuze în care se află transsexuali, nici să-i găsiți pe cei cu simboluri stângiste în curte și să-i bateți. Violența nu înseamnă (numai) terorism. Ucideți-i fără avertisment pe agenții FBI și fiți gata să doborâți orice inamici activi al poporului și pe cei care încearcă să vă împiedice să faceți asta”, a completat acesta.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă