ADVERTISEMENT
Hotnews

FBI a arestat un bărbat din Maryland care a primit 9000 de dolari de la ISIS să comită un atac în SUA

Un barbat din Maryland a fost retinut de FBI sub acuzatia ca a primit 9000 de dolari din partea Statului Islamic pentru a organiza un atentat in SUA, relateaza Washington Post....
Autor: Ionuţ Cataramă | 15.12.2015 | 12:57
FBI a arestat un bărbat din Maryland care a primit 9000 de dolari de la ISIS să comită un atac în SUA

Un barbat din Maryland a fost retinut de FBI sub acuzatia ca a primit 9000 de dolari din partea Statului Islamic pentru a organiza un atentat in SUA, relateaza Washington Post.

ADVERTISEMENT

Mohamed Yousef Elshinawy, in varsta de 30 de ani, a fost retinut vineri de agentii FBI sub acuzatia ca a comunicat cu reprezentanti ai gruparii Stat Islamic. Jihadistii i-ar fi virat in conturi 9000 de dolari pentru a organiza un atac terorist in SUA.

Barbatul s-a declarat un membru al gruparii la inceputul anului cand a promis sa moara ca martir. Din banii primiti, Elshinawy si-a cumparat telefoane, cartele si un laptop, potrivit autoritatilor americane.

ADVERTISEMENT

“Elshinawy a declarat ca a primit instructiuni sa foloseasca sumele de bani pe care le-a primit de la agentul neidentificat al SI in scopuri operative, prin care Elshinawy a inteles sa provoace pagube sau sa comita un atac terorist in Statele Unite”, potrivit unui document al FBI.

In ultimul an, peste 70 de persoane din Statele Unite au fost inculpate pentru cooperare cu militanti ai gruparii Stat Islamic.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.stirileprotv.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!