News

Atac cibernetic la FBI. Hackerii au trimis 100.000 de e-mailuri în numele agenției americane

Hackerii au spart serverele Biroului Federal de Investigaţii (FBI) și au trimis cel puțin 100.000 de e-mailuri în numele agenției americane. Atacul cibernetic a avut loc sâmbătă.
14.11.2021 | 10:28
Atac cibernetic la FBI Hackerii au trimis 100000 de emailuri in numele agentiei americane
ADVERTISEMENT

Atac cibernetic neașteptat asupra sistemului de e-mail al FBI. Hackerii au trimis sâmbătă, 13 noiembrie, peste 100.000 de mail-uri false în numele agenției.

Potrivit agenţiei şi specialiştilor în securitate, e-mailurile false păreau să provină de la o adresă a FBI care se termina cu @ic.fbi.gov, a precizat FBI într-un comunicat, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Mesajele trimise de hackeri păreau că sunt trimise chiar de FBI și avertizau destinatarii în legătură cu un presupus sofisticat atac cibernetic aflat în plină desfăşurare, conform Mediafax.

Hackerii au spart serverele FBI. Au vrut să discrediteze imaginea unui expert în securitate

Hackerii au compromis sâmbătă un sistem de e-mail al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi au trimis zeci de mii de mesaje de avertizare cu privire la un posibil atac cibernetic.

ADVERTISEMENT

În mesajele atacului cibernetic de sâmbătă se spunea că la originea atacului se află Vinny Troia, un expert în securitate, fondator al companiei Shadowbyte.

Troia este de mai multă vreme ţintă unei comunităţi de hacking, RaidForums, aceştia fiind principalii suspecţi deocamdată.

ADVERTISEMENT

Fondatorul companiei Shadowbyte a scris pe Twitter că în spatele atacului s-ar afla un personaj care foloseşte pseudonimul “pompomourin”.

Atac cibernetic la FBI

Deşi hardware-ul afectat de incident “a fost scos rapid din funcţiune la descoperirea problemei”, a anunțat Biroului Federal de Investigaţii (FBI). Atât FBI, cât şi Agenţia pentru securitatea cibernetică şi a infrastructurii sunt la curent cu incidentul, se arată într-un comunicat remis de agenția americană.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 2 săptămâni, Germania a anunțat că este sub o ameninţare crescândă a unui atac cibernetic. Anunțul a fost făcut de organismul guvernamental responsabil cu securitatea tehnologiei informaţiei în prezentarea raportului său pentru 2021.

“Securităţii informaţiilor trebuie să i se acorde o semnificaţie mult mai mare şi să devină baza pentru toate proiectele de digitalizare”, se spune în raport.

Nivelul de alarmă roşu a fost atins în anumite zone, a spus preşedintele BSI Arne Schoenbohm. Infractorii cibernetici sunt din ce în ce mai profesionişti în metodele lor, în timp ce societatea este tot mai mult conectată digital.

ADVERTISEMENT
Tags: