Fotbal intern

FC Argeș a lansat un echipament de colecție inscripționat cu numele campionilor din 1972 și 1979. Foto

09.11.2018 | 17:57
FC Arges a lansat un echipament de colectie inscriptionat cu numele campionilor din 1972 si 1979 Foto

FC Argeș se luptă pentru promovarea în Liga 1 Betano în acest sezon, trupa din Pitești ocupând locul 7 în Liga a 2-a după 15 etape jucate, la 4 puncte distanță de locurile de promovare. La mai bine de un an de la renașterea echipei, oficialii argeșeni au anunțat că a fost lansat un echipament de colecție care are inscripționate numele jucătorilor care au câștigat titlul de campioni în România în 1972 și 1979.

Două titluri de campioni au piteșneii în palmare. Pe primul l-au câștigat în 1972, după ce la finalul turului s-au aflat pe locul 4, în spatele echipelor UTA Arad, CS Bacău și U Cluj. După pregătirile de la Băile Herculane, echipa a avut un turneu în fosta Republică Democrată Germană, de unde s-a întors într-o formă excepțională, iar până la finalul sezonului a fost învinsă doar de 2 ori. FC Argeș a devenit campioană cu o etapă înainte de finalul campionatului, când a învins Crișul Oradea cu scorul de 4-1 pe teren propriu, 2 dintre goluri fiind marcate de Dobrin.

Anunț pe pagina de Facebook a celor de la FC Argeș
Anunț pe pagina de Facebook a celor de la FC Argeș

FC Argeș vrea să promoveze cu un echipament de colecție

Al doulea titlu din vitrina argeșenilor a fost câștigat în 1979. FC Argeș a fost lider la finalul turului, după ce a trecut de Dinamo în ultima etapă cu 1-0 și a acumulat 21 de puncte, cu 3 mai multe decât obiectivul impus inițial. Echipa din Pitești a reușit să câștige titlul chiar în Ștefan cel Mare, în ultima etapă din campionat, când a câștigat cu scorul de 4-3 în fața a 20.000 de oameni, iar Dobrin și-a trecut din nou numele pe lista marcatorilor.

Argeșenii își doresc să promoveze la finalul actualei stagiuni și au decis să marcheze momentul prin lansarea unui echipament de colecție, inscripționat cu numele campionilor din 1972 și 1979. “Începând de sâmbătă, îmbrăcăm tricouri de colecție! Argeșul va evolua într-un echipament de colecţie care a fost confecţionat de firma Macron, partenereul tehnic al alb-violeţilor. Tricoul de joc este de culoare albă, iar pe partea din faţă a tricourilor sunt scrise numele fotbaliştilor şi ale membrilor staff-ului tehnic cu care FC Argeş a câştigat în 1972 şi 1979 titlurile de campioană a României. O istorie mereu prezentă!”, este mesajul postat pe pagina oficială a celor de la FC Argeș.

Tags: