Sport

FC Argeş cere retragerea licenţei de SuperLiga pentru Dinamo! Reacția oficială a „câinilor”: „Termenul a fost depășit”. Update exclusiv

Dinamo a demolat cu 6-1 FC Argeş în prima manşă a barajului, dar piteştenii vor să rămână în SuperLiga cu ajutorul comisiilor. Ce spun oficialii „câinilor” și comunicat oficial
02.06.2023 | 19:05
FC Arges cere retragerea licentei de SuperLiga pentru Dinamo Reactia oficiala a cainilor Termenul a fost depasit Update exclusiv
FC Argeş cere retragerea licenţei de SuperLiga pentru Dinamo! Preşedintele "câinilor", reacţie pentru Fanatik: "Dacă ei cred că nu s-a întâmplat aşa, e treaba lor!" Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
02-06-2023
16:12

Dinamo, comunicat oficial: „Orice contestație e tardivă”

Dinamo a ținut să îi liniștească în totalitate pe suporteri și s-a apărat printr-un comunicat oficial pe pagina oficială de Facebook, în care Vlad Iacob a explicat: „În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă. 


În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga I prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi. Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare. 

Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. 

Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga I, sezonul competițional 2023-2024”.

Dinamo şi-a asigurat în proporţie de 99% promovarea în SuperLiga după ce a demolat FC Argeş cu 6-1 în meciul tur de la baraj, pe Arena Naţională. Returul va avea loc sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul din Mioveni.

FC Argeş cere retragerea licenţei de SuperLiga pentru Dinamo!

Deşi, din punct de vedere sportiv au şanse infime să evite retrogradarea, cei de la FC Argeş încearcă la comisii şi au emis un document prin care solicită retragerea licenţei de SuperLiga celor de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Piteştenii susţin că, pentru a obţine licenţa de SuperLiga, un club trebuie să demonstreze că nu are datorii după data de 31 martie, dar acest lucru nu se poate aplica celor de la Dinamo, în condiţiile în care se află în insolvenţă.

Piteştenii ameninţă cu un proces la TAS

Un alt argument al celor de la FC Argeş este amânarea aprobării noului plan de reorganizare de la Dinamo de către judecătorul sindic. Termenul limită când o echipă putea solicita licenţa de SuperLiga a fost 30 aprilie, dar planul de reorganizare nu a fost aprobat nici acum.

ADVERTISEMENT

Adversarii contestă modul în care o societate aflată în insolvenţă a primit licenţa de SuperLiga, deşi regulamentele interne nu permit acest lucru. Dar, Dinamo a luat licenţa folosindu-se de vechiul plan de reorganizare, aprobat în 2021.

Documentul a fost trimis de FC Argeş la FRF şi făcut public de Gsp.ro. Piteştenii solicită un răspuns din partea Federaţiei în maximum 24 de ore. Dacă nu vor avea câştig de cauză, cei de la FC Argeş vor să meargă la TAS pentru a-şi căuta dreptatea.

ADVERTISEMENT

Reacţia lui Andrei Nicolescu: “Dacă ei cred că nu s-a întâmplat aşa, e treaba lor!”

FANATIK l-a contactat pe Andrei Nicolescu, preşedintele lui Dinamo, pentru un punct de vedere în această situaţie. Oficialul a declarat că procedurile la FRF s-au făcut respectând regulamentele în vigoare:

“Procedura în faţa FRF se face după anumite termene, cu anumite căi de atac şi după anumite regulamente. Dacă ei cred că nu s-a întâmplat aşa e treaba lor. Este singurul comentariu pe care îl avem de făcut”, a spus Andrei Nicolescu, preşedintele “câinilor” pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Deşi porneau favoriţi în această “dublă”, cei de la FC Argeş au fost călcaţi în picioare de Dinamo pe Arena Naţională, scor 6-1. Echipa lui Bogdan Argeş Vintilă are nevoie de o victorie la cinci goluri pentru a trimite meciul în prelungiri.

  • 5.000.000 de euro sunt datoriile pe care Dinamo vrea să şteargă prin noul plan de reorganizare
  • 2000 de bilete au primit dinamoviştii pentru meciul de la Mioveni
ADVERTISEMENT