Fotbal intern

Dinamo respiră după victoria cu FC Argeș. Un gol fabulos și o eroare de arbitraj au decis soarta meciului

04.12.2020 | 22:48
Dinamo respira dupa victoria cu FC Arges Un gol fabulos si o eroare de arbitraj au decis soarta meciului
ADVERTISEMENT

Dinamo confirmă rezultatele bune înregistrate în ultima perioadă, dar victoria de la Pitești a fost una cu cântec, gazdelor fiindu-le refuzat un penalty clar în prelungirile partidei.

Prestația „câinilor” nu a fost una extraordinară, problemele financiare și-au pus amprenta asupra jocului, dar execuția de excepție a lui Camara din debutul jocului a fost suficientă pentru a adăuga încă trei puncte în cont, care le oferă o gură mare de oxigen.

ADVERTISEMENT

Totuși, alta ar fi fost soarta partidei dacă arbitrul Marian Barbu nu ar fi greșit grav în prelungirile partidei, când nu a acordat un penalty clar pentru gazde, la un fault comis de Ricardo Grigore asupra lui Drăghici.

FC Argeș – Dinamo 0-1 (Camara 7) – VEZI VIDEO

  • FC Argeș: G. Micle – Tofan, Leca, Maric, N. Mușat – Prepeliță – Meza Colli, A. Șerban – R. Grecu (46 Năstăsie), Malele, Blejdea (55 Drăghici). Rezerve: Greab, Năstăsie, Honciu, Șerbănică, Deslandes, Mediop, S. Drăghici, C. Barbu, M. Panait. Antrenor: Augustin Eduard
  • Dinamo: Mejias – Sorescu, Bejan, R. Grigore, A. Radu – Răuță, P. Anton – Camara, Măgureanu (46 Magaye), Fabbrini – Nemec (62 Aleix Garcia). Rezerve: Rene, V. Achim, Aleix Garcia, G. Crețu, I. Șerban, V. Borcea, A. Bani, Magaye. Antrenor: Ionel Gane
ADVERTISEMENT

Min. 90+1: Greșeală imensă a arbitrului Marian Barbu, care dictează eronat un fault în atac, în loc să acorde penalty pentru gazde la un duel în careul dinamovist între Ricardo Grigore și Drăghici. Proteste vehemente ale gazdelor, care au dus la eliminarea antrenorului Augustin Eduard.

Min. 58: Dinamo rămâne în zece oameni, după ce Andrei Radu vede al doilea cartonaș galben pentru un fault și este eliminat.

ADVERTISEMENT

Min. 7: GOOOL DINAMO: Camara înscrie un gol senzațional, de la jumătatea terenului, suprinzându-l cu un șut din lovitură liberă pe portarul Micle, care era mult ieșit din poartă. FC Argeș – Dinamo 0-1.

Min. 4: Ocazie mare a gazdelor, care trimit în bară prin Malele.

Meciul FC Argeş – Dinamo are loc vineri, 4 decembrie, cu începere de la ora 20:30, pe stadionul “Nicolae Dobrin” din Piteşti, în cadrul etapei a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. Este o partidă între două echipe aflate în zona de jos a clasamentului: ambele au câte 9 puncte şi Dinamo ocupă locul 14, iar piteştenii o treaptă mai jos.

ADVERTISEMENT

Aşadar, un joc între două echipe în mare foame de puncte. Argeşul are ca obiectiv supravieţuirea, Dinamo cu lotul extrem de valoros constituit în vară play-off-ul, dar pentru „câini” acum acest ţel pare mai mult un vis, mai ales că situaţia în Ştefan cel Mare e de-a dreptul explozivă.

Ambele echipe s-au despărţit de antrenorii lor. Piteştenii de Ionuţ Moşneanu, cel care luase greaua misiune de la Ionuţ Badea, Dinamo de Cosmin Contra, dar nu au numit nici un înlocuitor. La FC Argeş va pregăti echipa un grup de patru membri din club, unii au fost şi în stafful tehnic: Paul Ciobanu, August Eduard, Andrei Speriatu și Viorel Dumitrescu.

FC Argeş – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Piteştenii bătuseră palma cu Adrian Dulcea, dar acesta a fost dat afară de primarul oraşului, Cristian Gentea, pentru că nu a vrut să îşi asume ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare. La Dinamo, va sta pe bancă la acest meci secundul lui Contra, Jerry Gane, care va fi ajutat de Iulian Mihăescu și de Cătălin Mulțescu.

Partida FC Argeş – Dinamo se joacă vineri, 4 decembrie, de la ora 20:30, pe stadionul din Trivale şi este transmisă în direct de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O puteţi însă urmări şi în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Continuă războiul fanilor cu Pablo Cortacero la Dinamo

FC Argeş continuă să facă schimbări în lot, reuşind în această săptămână să îl legitimeze pe francezul Clement Couturier, un mijlocaş de 28 de ani, care are amintiri plăcute din România din dubla mansă câştigată surprinzător în play-off-ul de Europa League în tricoul echipei luxemburgheze Dudelange cu CFR Cluj.

La Dinamo, continuă războiul dintre fanii din PCH şi aşa zişii investitori spanioli, pe care FANATIK.RO a reuşit să îi demasce şi să să dovedească legătura acestora cu fostul acţionar principal al câinilor, Ionuţ Negoiţă. Fanii nu se vor opri până când Pablo Cortacero şi spaniolii lui nu vor părăsi definitiv România, nemaivând nici o legătură cu clubul.

Ca și cum problemele financiare nu ar fi de ajuns, Dinamo se confruntă și cu multe indisponibilități pentru partida de la Pitești. Borja Valle și Isma Lopez au părăsit echipa fiindcă nu și-au primit salariile, Ehmann și Moldoveanu sunt accidentați de ceva vreme, pe lista absenților adăugându-se după antrenamentul de ieri și Ante Puljic. În plus, Janusz Gol este și el incert, având șanse mici să evolueze în „Trivale”.

Jucătorii lui Dinamo sunt neplătiţi

Nu se ştie cât timp jucătorii din lotul alb-roşilor vor mai continua, fiind neplătiţi de către noii patroni şi de aici planează multe incertitudini privind viitorul lui Dinamo şi posibilităţile ca acest club să nu dispară sau să ajungă într-o ligă inferioară, aşa cum s-a întâmplat cu Rapid.

Bookmakerii par însă a se orienta după diferenţa de valoare dintre cele două loturi, deşi este greu de spus câţi dintre aceşti jucători de top se vor afla pe teren la Piteşti. Prin urmare cota la victorie pentru câini este de 1,80, faţă de 4,60 cât au primit argeşenii. Totuşi, un gol înscris de gazde are cotă excelentă, 1,55 şi nu este deloc imposibil.

ADVERTISEMENT