Fotbal intern

FC Argeș, echipa momentului în Liga 1! Secretul celor 11 etape fără eșec: „Asta am schimbat!” Exclusiv

23.02.2021 | 09:10
FC Arges echipa momentului in Liga 1 Secretul celor 11 etape fara esec Asta am schimbat Exclusiv
ADVERTISEMENT

FC Argeș are o serie incredibilă în Casa Pariurilor Liga 1 și a ajuns la 11 meciuri consecutive fără înfrângere. Jean Vlădoiu a dezvăluit pentru FANATIK cum a fost posibilă această transformare a echipei care era pe ultimul loc în clasament.

După 15 etape, piteștenii se aflau pe ultimul loc în clasament, cu doar 11 puncte, cu trei mai puțin decât Poli Iași. În doar nouă etape, FC Argeș a ajuns până pe locul șapte, la doar cinci puncte de primul loc de play-off, pe care se află Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Jean Vlădoiu pentru a afla secretul piteștenilor, care au adunat în 2021 mai multe puncte decât FCSB și Universitatea Craiova și cu doar un punct mai puțin decât CFR Cluj.

Jean Vlădoiu, impresionat e de ce a reușit FC Argeș: „Ar fi o minune să prindem play-off-ul!”

Jean Vlădoiu a fost extrem de suprins de faptul că FC Argeș a reușit în doar nouă etape să ajungă de pe ultima poziție până pe locul șapte și consideră că secretul succesului la Pitești a fost colaborarea excelentă dintre Mihăiță Ianovschi și Andrei Prepeliță, dar și cantonamentul de două săptămâni de la Mogoșoaia, în care au pregătit extrem de bine returul campionatului: „Nu credeam că putem atât de repede să redresăm situația și să facem atâtea puncte! Timpul a fost foarte scurt. Am avut doar două săptămâni și jumătate să pregătim returul și mă temeam foarte mult de asta. Din punctul meu de vedere, băieții s-au autodepășit!”, a spus Jean Vlădoiu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Președintele piteștenilor consideră că ultimul loc în clasament era o poziție nemeritată pentru FC Argeș și totul pare de necrezut, după ce în etapa a 15-a Poli Iași avea cu trei puncte mai mult: „Eu am mai spus că ultimul loc în clasament e mincinos. Dacă vom prinde play-off-ul pentru mine ar fi o minune. Am scrie istorie! Am avut 11 puncte și Iașiul avea 14 puncte. E parcă ireal”, a mai spus oficialul.

Jean Vlădoiu laudă cuplul de antrenori format din Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi, cu care a construit împreună o strategie pe termen scurt care a dat roade mult mai repede decât se aștepta toată lumea: „Împreună cu Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi am construit această strategie pe termen scurt, dar în aceeași măsură e și meritul jucătorilor. Avem un cuplu de antrenori extraordinar, iar băieții lucrează la cel mai înalt nivel. FC Argeș are doi antrenori principali! Noi suntem o echipă, muncim împreună și avem liniște la echipă. De asta am reușit să redresăm situația”.

ADVERTISEMENT

FC Argeș pe locul doi în Liga în 2021

  1. CFR Cluj – 20 de puncte
  2. FC Argeș – 19 puncte
  3. FCSB – 17 puncte
  4. U Craiova – 15 puncte
  5. Dinamo – 10 puncte

„Avem mai multe puncte în 2021 decât Craiova și FCSB!”

FC Argeș a acumulat în 2021 nu mai puțin de 19 puncte, cu două mai mult decât FCSB (17 puncte) și patru peste Universitatea Craiova (15 puncte) și nu mai puțin de nouă puncte mai mult ca Dinamo (10 puncte). Dacă luăm în considerare doar meciurile din 2021, piteștenii sunt pe locul doi, la doar un punct de campioana CFR Cluj (20 de puncte): „Chiar vorbeam cu cineva de faptul că avem mai multe puncte decât Craiova și FCSB. Lumea vorbește despre FC Argeș iar ăsta e un lucru extraordinar. O serie incredibilă de meciuri: cinci victorii și șase rezultate de egalitate. Să ne bucurăm. FCSB a pierdut trei meciuri la rând”, a mai spus Jean Vlădoiu.

ADVERTISEMENT

Jean Vlădoiu nu se culcă pe o ureche și regretă că echipa a început să joace fotbal abia din etapa a 16-a și în același timp se teme că echipa poate cădea pe un trend descendent, mai ales că urmează șase meciuri extrem de grele: „E incredibil! Din păcate noi am început să jucăm din retur. Ne bucurăm și în același timp ne e teamă că vor veni și acele momente grele pentru echipă. Avem și o bancă destul de valoroasă”.

Ba, mai mult, președintele lui FC Argeș e conștient că ierarhia în clasament se poate modifica de la meci la meci, iar majoritatea echipelor din Casa Pariurilor Liga 1 sunt inconstante: „Totul se poate schimba de la meci la meci. Nu văd echipă sau două care să aibă continuitate în rezultate meci de meci. Am luat mai multe puncte afară decât acasă!”, a declarat Jean Vlădoiu pentru FANATIK.

Seria incredibilă de meciuri a celor de la FC Argeș

  • 16.12.2020: FC Argeș 2 – 2 Hermannstadt
  • 19.12.2020: Chindia Târgoviște 2 – 2 FC Argeș
  • 14.01.2021: FC Botoșani – 0 – 1 FC Argeș
  • 17.01.2021: FC Argeș 1 – 1 Gaz Metan Mediaș
  • 26.01.2021: FC Argeș 0 – 0 FCSB
  • 29.01.2021: Universitatea Craiova 1 – 1 FC Argeș
  • 06.02.2021: Astra Giurgiu – 0 – 2 FC Argeș 
  • 12.02.2021: FC Argeș 1 – 0 Viitorul
  • 16.02.2021: FC Argeș 1 – 1 Sepsi OSK
  • 19.02.2021: FC Voluntari 0 – 1 FC Argeș

Cifrele lui FC Argeș în acest sezon

  • 11 meciuri consecutive fără înfrângere: 5 victorii și 6 egaluri
  • 19 puncte a adunat FC Argeș, care e pe locul 2, cu 1 punct mai puțin decât CFR Cluj
  • 17 puncte a câștigat FCSB în 2021, în timp ce Craiova a făcut doar 15 puncte
  • 7 e locul în clasament ocupat de piteșteni, care au acumulat 30 de puncte
ADVERTISEMENT