Sport

FC Argeș – FC Hermannstadt 0-1, în etapa a 9-a din SuperLiga. Cadou de trei puncte de la Straton. Cum arată clasamentul

FC Hermannstadt a dat o nouă lovitură și a învins pe FC Argeș cu scorul de 1-0 într-un meci disputat pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești și care a contat pentru etapa a 9-a din SuperLiga.
05.09.2022 | 17:40
FC Arges  FC Hermannstadt 01 in etapa a 9a din SuperLiga Cadou de trei puncte de la Straton Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Arges si FC Hermannstadt, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, luni 05 septembrie 2022. © FOTO:Mihai Nitoiu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
05-09-2022
17:48

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Argeș – FC Hermannstadt 0-1

FC Hermannstadt continuă să fie neînvinsă în SuperLiga și după disputarea celei de-a 9-a etape. În ciuda problemelor financiare, echipa antrenată de Marius Măldărășanu îșe vede de treabă și obține rezultate, chiar dacă jocul nu este întotdeauna unul foarte spectaculos.

Este cazul și meciului de la Pitești, contra lui FC Argeș, sibienii fiind preocupați încă de la început să nu primească gol. Au dat tot timpul impresia că se mulțumesc cu egalul, însă au dat lovitura în ultimul minut al timpului regulamentar, printr-un gol marcat de Paraschiv după o imensă gafă comisă de Straton.

Cele trei puncte obținute in extremis o mențin pe Hermannstadt pe locul 4 în clasament. Cu un punct mai puțin decât Petrolul, care e pe 3, dar cu trei mai multe decât FC Argeș, ocupanta poziției a cincea. Totuși, trebuie precizat faptul că FC Hermannstadt are și un joc mai puțin disputat, cel de pe teren propriu cu CFR Cluj.

05-09-2022
15:44

FC Argeș - FC Hermannstadt 0-1 (Paraschiv 89)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 89: GOOOL FC HERMANNSTADT! Paraschiv pătrunde în careu, întoarce un adversar, șutează slab cu stângul, însă Straton scapă mingea printre picioare în plasă.

Min. 86: Centrare Tofan, cap Ișfan, reține Muțiu.

Min. 78: Muțiu respinge greu în corner vole-ul lui Calcan din marginea careului.

Min. 66: Muțiu respinge șutul lui Garita din 6 metri.

Min. 37: Muțiu reține șutul lui Donisa din afara careului.

Min. 11: Garita reia slab cu capul din 6 metri, mingea se duce pe lângă poartă.

Min. 1: A Început partida.

05-09-2022
15:02

Echipele de start la FC Argeș - FC Hermannstadt

Au apărut echipele de start la FC Argeș – FC Hermannstadt. Meciul se dispută pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, începând cu ora 18:45.

  • FC Argeș: Straton – Jakolis, Dobrosavlevici, M. Constantin, Fabio Vianna – Alceus, Njike – Calcan, Ișfan, Donisa – Garita. Rezerve: Greab, Tofan, Latovlevici, Raynov, Meza Colli, G. Crețu, Covaci, Șerban, Celestine. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • FC Hermannstadt: Muțiu – Butean, Antoche, I. Stoica, Issah – Sota, Năstăsie – Alhassan, Balaure, Popescu – D. Paraschiv. Rezerve: Uțiu, Bejan, Biceanu, Răuță, Medina, Iancu, Petrescu, Oroian, Buhăcianu. Antrenor: Marius Măldărășanu

Meciul FC Argeș – FC Hermannstadt are loc luni, 5 septembrie, cu începere de la ora 18:45, în cadrul etapei a 9-a din SuperLiga. Vorbim despre o partidă din zona play-off, pentru că ambele echipe se află în grupul primelor șase, la egalitate de puncte – 13. Sibienii sunt pe 4, iar piteștenii pe 5, diferența fiind făcută de golaveraj. Hermannstadt are și un meci mai puțin, cel de acasă cu CFR Cluj, amânat ca urmare a prezenței echipei lui Dan Petrescu în play-off-ul Conference League.

Unde se joacă meciul FC Argeș – FC Hermannstadt, în etapa a 9-a din SuperLiga

Întâlnirea FC Argeș – FC Hermannstadt se dispută luni, 5 septembrie, de la ora 18:45, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Organizatorii speră ca în urma parcursului bun al echipei argeșene interesul iubitorilor de fotbal din Pitești să fie în creștere și în tribune să ia loc măcar 5-6.000 de spectatori, ținând cont de faptul că acum este final de concedii și de vacanțe.

ADVERTISEMENT

Vor fi prezenți și în jur de 20-25 de suporteri ai echipei sibiene, o adevărată revelație a acestui sezon alături de o altă nou promovată, Petrolul. Hermannstadt este echipa care are o soartă vitregă, asemenea celor de la Chindia Târgoviște. Și la Sibiu, lucrările la noul stadion nu s-au încheiat nici după patru ani și practic sibienii joacă toate partidele în deplasare, stadionul gazdă fiind cel din Mediaș.

Cine transmite la TV partida FC Argeș – FC Hermannstadt

Meciul de la Pitești dintre FC Argeș și FC Hermannstadt va fi transmis în direct, de la ora 18:45, de posturile de televiziune Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. Iubitorii fotbalului vor fi ținuți la curent cu cele mai importante faze, în timp real, și de site-ul FANATIK.RO, care va prezenta partida în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Viorel Flueran a fost desemnat de CCA să conducă la centru partida de la Pitești dintre FC Argeș și FC Hermannstadt. El va fi ajutat la cele două tușe de asistenții Adrian Popescu și Ferencz Tunyogi, în timp ce în camera VAR se vor afla Andrei Antonie și Mihai Marica.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Argeș – FC Hermannstadt

Se vor afla față în față două echipe cu evoluții foarte bune în aceste primă parte a turului sezonului regulat din SuperLiga. Antrenorul piteștenilor, Andrei Prepeliță, are două absențe importante. Una în centrul defensivei, Grigore Turda nefiind nici acum refăcut și a doua în atac, jucătorul din Madagascar, Dorian Betrand, având o leziune musculară și urmând a lipsi cel puțin două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Piteștenii au perfectat în ultima zi de transferuri împrumutul lui Geani Crețu de la Dinamo, jucător care rezolvă și problema U21 din lot. Cel mai probabil, însă, acesta nu va fi luat în calcul pentru meciul cu sibienii.

Marius Măldărășanu, tehnicianul de pe banca unui Hermannstadt care a arătat multe lucruri bune deși e nou promovată, nu are problemele lui Andrei Prepeliță. Sibienii au trecut mai bine decât se credea peste despărțirea de portarul bulgar Plamen Iliev, plecat în perioada în care jucătorii nu își primiseră drepturile bănești, cu Muțiu profitând de șansa oferită cu prestații sigure. O altă absență din tabăra oaspeților este cea a lui Opruț, suspendat.

ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FC Argeș – FC Hermannstadt

Pentru casele de pariuri, avem de-a face cu o partidă foarte echilibrată, gazdele primind cota 2,40 pentru a aduce primul eșec echipei sibiene. Oaspeții au cota de 3,40 pentru a reuși ei să contabilizeze cele trei puncte. Un gol înscris de Hermannstadt are cotă de 1,50, iar total goluri „peste 1,5” ajunge la 1,40, semn că nu se așteaptă un joc bogat în reușite pe tabela de marcaj.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit din sezonul 2020-2021. Hermannstadt a câștigat acasă cu scorul de 4-1 și a făcut egal la Pitești, 2-2, în sezonul regulat. Apoi s-au întâlnit în play-out, unde, deși s-a impus din nou cu 1-0 pe teren propriu, adică la Mediaș, echipa sibiană a retrogradat, pierzând incredibil barajul de supraviețuire cu CS Mioveni.

ADVERTISEMENT