Fotbal intern

FC Argeş, interzisă în Liga 1 Betano! De ce nu poate promova dubla campioană a României!

19.07.2018 | 08:08
FC Arges interzisa in Liga 1 Betano De ce nu poate promova dubla campioana a Romaniei

FC Argeş, interzisă în Liga 1 Betano. Fosta campioană a României în 1972 şi 1979 va juca în sezonul viitor în al doilea eşalon al fotbalului românesc, însă nu va putea promova. Formaţia piteşteană aparţine în continuare de primărie şi trebuia să-şi schimbe forma juridică în pauza de vară, între 1 şi 30 iunie, din moment ce FRF interzice promovarea cluburilor de drept public.

“În momentul în care am venit la Piteşti am spus că vreau să formez o echipă competitivă şi să rămână ceva în urma mea. Acesta este un obiectiv personal. În campionat o să încercăm să obţinem cele mai bune rezultate posibile. Chiar dacă nu vom avea drept de promovare în acest sezon, din cauza situaţiei juridice, jucătorii au rămas aceeaşi. Nu au dat dovadă de indiferenţă sau delăsare. Este şi implicarea noastră, a antrenorilor să-i ţinem în priză, să-şi dorească să ajungă să joace la un anumit nivel”, a declarat Emil Săndoi, antrenorul echipei, după amicalul câştigat în faţa celor de la CS Baloteşti, scor 2-1.

FC Argeş, interzisă în Liga 1 Betano, însă Emil Săndoi este optimist

În sezonul trecut din Liga 2, FC Arges a ocupat locul patru în clasament, imediat sub Chindia Târgovişte, formaţia care a participat la barajul pentru promovarea în Liga 1 Betano. Dacă echipa pregătită de Emil Săndoi termina pe ultimul loc de pe podium, piteştenii nu ar fi avut dreptul să participe în barajul cu FC Voluntari. “Mi-aş dori ca peste patru-cinci ani de zile, sau chiar mai devreme, să văd echipa în prima ligă. Nu ştiu exact dacă va promova cu mine sau cu altcineva. Îmi doresc să văd un nucleu de jucători, sau marea majoritate a lor, care să aibă evoluţii bune. Cu câteva excepţii, în fiecare compartiment avem numai jucători de sub 26 de ani. Din punctul meu de vedere, cunoscându-le potenţialul, odată cu trecerea timpului, pot să se exprime la un nivel superior”, a mai precizat Emil Săndoi. Joi, echipele din Liga 2 vor afla ţintarul pentru sezonul 2018-19.

FC Argeş, interzisă în Liga 1 Betano. Care este motivul pentru care piteştenii nu pot promova
FC Argeş, interzisă în Liga 1 Betano. Care este motivul pentru care piteştenii nu pot promova