Sport

FC Argeș – Petrolul 3-0, în etapa 9 din play-out SuperLiga. S-a înfăptuit minunea din Trivale. Cum arată clasamentul

FC Argeș a reușit să se salveze miraculos de la retrogradarea directă, după victoria cu 3-0 în fața Petrolului în ultima etapă a play-off-ului din SuperLiga.
19.05.2023 | 21:48
FC Arges  Petrolul 30 in etapa 9 din playout SuperLiga Sa infaptuit minunea din Trivale Cum arata clasamentul
Zorhan Ludovic Bassong, Seniko Romeo Doua si Tony Wilfried Nyandjou Njikein meciul de fotbal dintre FC Arges si Petrolul Ploiesti, contand pentru Play-out-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, vineri 19 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-05-2023
16:59

FC Argeș - Petrolul 3-0 (Tofan 27, Jobello 85, Jakolis 90+3)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+8. Fluier final. FC Argeș a câștigat cu 3-0 și a scăpat de retrogradarea directă datorită rezultatului de egalitate înregistrat de Chindia pe teren propriu cu FC Voluntari.

play-out superliga
Clasament play-out SuperLiga

Min. 90+3: GOOOL FC Argeș! Eurogol marcat de Jakolis din lovitură liberă de la peste 20 de metri. Șut direct în vinclu!

Min. 90: De la margine s-au arătat 8 minute de prelungire.

Min. 85: GOOOL FC Argeș! Jobello rămâne singur cu Vâlceanu și înscrie cu un șut plasat.

Min. 71: Irobiso își lovește un adversar, scapă nepedepsit, dar arbitrul Marcel Bârsan e atenționat din camera VAR, revede faza și îl elimină pe ploieștean.

Min. 62: Intrat pe teren de doar 3 minute, Moldoveanu are un faul „criminal” asupra lui Rizzi, cu talpa direct pe gleznă. Primește inițial doar cartonaș galben, dar este eliminat apoi după vizionarea fazei pe monitorul VAR.

Min. 57: Jefferson șutează de la 20 de metri, mingea se duce puțin pe lângă bară.

Min. 53: Meza Colli îl ține de tricou în postură de ultim apărător pe Diomande, jucătorul Petrolului nu cade, îi pasează lui Irobiso, care din 10 metri reia în portarul Micle.

Min. 50: Irobiso scapă singur cu Micle și înscrie cu un șut plasat din careu, dar golul este anulat pentru o poziție de ofsaid. Faza este analizată din camera VAR și se confirmă decizia asistentului.

Min. 34: Jair scapă singur pe partea dreaptă, șutează la colțul lung, însă mingea lovește bara și este degajată apoi de fundașii piteșteni.

Min. 27: GOOOL FC Argeș! Calcan trece elegant pe stânga de Doua, centrează perfect pe 6 metri, de unde Tofan reia mingea în plasă.

Min. 23: Jair rămâne singur cu Micle, dar reia greșit cu latul, mult peste poartă.

Min. 20: Țicu execută o lovitură liberă de pe partea stângă, Tofan respinge defectuos și e aproape de un autogol.

Min. 15: Doua scapă singur în careu, se dezechilibrează și trimite în portarul Micle, mingea sare la Irobiso, care reia din 6 metri într-un fundaș al gazdelor.

Min. 3: Jobello pătrunde pe partea dreaptă, șutează la colțul scurt, dar Vâlceanu respinge în corner.

Min. 1: A început partida.

19-05-2023
15:54

Echipele de start la FC Argeș - Petrolul

Au apărut echipele de start la FC Argeș – Petrolul:

FC Argeș: Micle – Tofan, Dobrosavlevici, Zebic, Rizzi – Njike, Meza Colli, Bassong – Jobello, Garita, Calcan. Rezerve: Micu – Jakolis, Estevam, Rocha Biai, G. Crețu, Koubemba, Neto Hanne, Pîrvu, Moisie. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Petrolul: Vâlceanu – Mathaus, Meijers, R. Grigore – Doua, Diomande, Jefferson, Jair, Țicu – Irobiso, Grozav. Rezerve: Leitner – M. Ioniță, Borța, Purtic, Seto, Moldoveanu, L. Dumitriu, Bucur, M. Rădulescu. Antrenor: Florin Pârvu

Meciul FC Argeș – Petrolul are loc vineri, 19 mai, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 9, ultima din play-out-ul SuperLigii. Piteștenii sunt în situație dramatică, pe penultimul loc, retrogradabil, la o lungime în spatele Chindiei Târgoviște. Pentru a evita retrogradarea directă, ei trebuie să învingă Petrolul, dar au nevoie ca FC Voluntari să nu piardă la Târgoviște.

Unde se joacă meciul FC Argeș – Petrolul, în etapa 9 din play-out SuperLiga

Întâlnirea FC Argeș – Petrolul se dispută vineri, 20 mai, de la ora 20:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, în etapa a 9-a, ultima din play-out-ul SuperLigii. Este un meci pe care dacă piteștenii îl vor câștiga nu înseamnă că vor și reuși să sară de pe locul 15, retrogradabil, într-o poziție 14, care să o trimită la baraj, pentru că simpla victorie nu este de ajuns.

ADVERTISEMENT

Oficialii clubului au făcut apel la suporteri, promițând din nou acces liber pe stadion, de a veni în număr mare. Pentru ca FC Argeș să nu fie la anul în Liga 2 mai trebuie îndeplinită o condiție fundamentală: FC Voluntari să nu piardă la Târgoviște. Victoria dâmbovițenilor, indiferent de ce va face FC Argeș, va duce automat la retrogradarea directă a piteștenilor.

Cine transmite la TV partida FC Argeș – Petrolul

Partida FC Argeș – Petrolul se joacă vineri, 19 mai, de la ora 20:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, în etapa a 9-a din play-out-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Pitești, vineri, 19 mai, începe perioada de ploi care conform prognozei ar urma să dureze circa o săptămână. Așadar, un cer acoperit pe parcursul a mai multor zile, cu ploi în reprize, cu mari șanse să se petreacă acest lucru și la ora partidei, adică la ora 20:00. Temperatura nu va fi deloc rea, 23 de grade la ora prânzului și în jur de 19-20 grade la startul partidei. Experimentatul arbitru bucureștean Marcel Bîrsan va oficia la centru.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Argeș – Petrolul

FC Argeș este cu spatele la zid. Sunt 90 de minute de a fi sau a nu fi, dar, din păcate pentru piteșteni, condiționate și de ce se va întâmpla la Târgoviște, unde un egal sau victoria oaspeților, coroborate cu succesul Argeșului, ar duce la evitarea retrogradării directe. Din păcate, tocmai căpitanul echipei, Grigore Turda, este suspendat, iar  Marius Constantin, Vianna, Bertrand, Celestine și Donisa au continuat statutul de indezirabili pentru antrenorul Bogdan Vintilă, nefiind incluși în lot.

ADVERTISEMENT

Petrolul vine ca în vacanță la Pitești, fără niciun obiectiv în afară de a juca un fotbal frumos și a se clasa cât mai sus în clasament. Antrenorul Florin Pârvu îl are accidentat și acum pe fundașul Marin Huja și la acesta se mai adaugă absența unui alt fundaș central, Paul Papp, care este suspendat. În rest, tot lotul e valid și va face deplasarea la Pitești.

Cote la pariuri la jocul FC Argeș – Petrolul

Meciul respectă aproape identic cotele de la partida de la Târgoviște, cu formația piteșteană având prima șansă la cota de 2,20. Petrolul poate produce mare tristețe dacă pleacă învingătoare, cotă 3,40. Șansă dublă „1X” are cotă de 1,35, iar șansă dublă „X2” ajunge la 1,65. Un gol marcat de FC Argeș valorează 1,35, iar unul al oaspeților ajunge la 1,55.

ADVERTISEMENT

Din 2010 și până în actualul sezon, cele două echipe s-au întâlnit doar la nivelul Ligii 2. Acum a fost pentru prima oară când meciul s-a jucat îngtre două echipe de primă divizie, în luna martie a acestui an și s-a încheiat cu succesul prahovenilor, scor 1-0, gol al lui Gicu Grozav în minutul 40. Ultimul succes al „vulturilor violeți ”acasă cu „lupii galbeni” datează din 2018.

ADVERTISEMENT