Fotbal intern

FC Argeş – Universitatea Craiova 1-2. Oltenii câștigă chinuit în Trivale, dar sunt lideri cu maximum de puncte. Primele reacții. Video

25.09.2020 | 23:22
FC Arges  Universitatea Craiova 12 Oltenii castiga chinuit in Trivale dar sunt lideri cu maximum de puncte Primele reactii Video
Alexandru Cicaldau marcheaza un gol in poarta lui Danut Flavius Croitoru de langa Mihai Daniel Leca,Elvir Koljic si Costinel Andrei Tofan in meciul de fotbal dintre FC Arges si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, vineri 25 septembrie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După victoria cu 2-1 de la Pitești în fața lui FC Argeș, meci contând pentru etapa a cincea, Universitatea Craiova este liderul din Casa Pariurilor Liga 1, fiind singura formație cu maximum de puncte.

Oltenii au început în forță partida, au condus cu 2-0 încă din primele 15 minute și se părea că totul va fi doar o joacă de-a șoarecele cu pisica, mai ales că argeșenii continuau în nota slabă cu care ne obișnuiseră în primele 4 runde.

ADVERTISEMENT

După pauză, însă, lucrurile s-au schimbat radical, FC Argeș a trecut la timona partidei, a ratat câteva ocazii importante, în timp ce Craiova a fost doar o umbră a formației cu pretenții la titlu. Din păcate pentru gazde, golul lui Honciu a venit abia pe finalul jocului, atunci când nu  au mai avut timp să forțeze o egalare pe care, după aspectul general, ar fi meritat-0 cu prisosință.

FC Argeș – Universitatea Craiova 1-2 (Honciu 88 / Cicâldău 9, Koljic 15) – VEZI VIDEO

  • FC Argeș: Croitoru – Tofan, Leca, Deslandes, Mușat – Prepeliță, Colli (90 Năstăsie) – Grecu, Șerban (46 Honciu), Cozma (1 Blejdea, 79 G. Deac) – Malele (79 Mediop). Rezerve: Greab, Blejdea, Năstăsie, Gabi Matei, Gabi Deac, Turda, Mirică, Honciu, Mediop. Antrenor: Ionuț Badea
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Constantin, Bălașa, Bancu – Bic (81 Mateiu), Nistor, Cicâldău – Ivan (68 Mihăilă), Koljic (81 Tudorie), Baiaram (57 Bărbuț). Rezerve:  Popescu, Papp, Acka, Vătăjelu, Screciu, Mateiu, Tudorie, Bărbuţ, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi
ADVERTISEMENT

Min. 88: GOOOL FC ARGEȘ: Honciu reduce din handicap cu un șut puternic din careu, printre picioarele lui Pigliacelli. FC Argeș – Universitatea Craiova 1-2.

Min. 15: GOOOL CRAIOVA: Koljic primește o pasă cu călcîiul de la Cicâldău și înscrie cu un șut puternic din interiorul careului. FC Argeș – Universitatea Craiova 0-2.

ADVERTISEMENT

Min. 9: GOOOL CRAIOVA: Alex Cicâldău reia superb cu capul, din 6 metri, centrarea de pe partea dreaptă a lui Vlădoiu. FC Argeș – Universitatea Craiova 0-1.

Min. 1: Ionuț Badea nu se dezminte nici de această dată: a schimbat din nou în minutul 1 jucătorul U 21, „victima” fiind de această dată Cozma.

ADVERTISEMENT

UPDATE 25 septembrie, ora 23:18 / Ionuț Badea, antrenorul lui FC Argeș, se plânge în continuare de subțirimea lotului și explică schimbările pe care le face foarte devreme prin faptul că nu dispune de soluții viabile pentru regula U21.

„Am avut probleme în zonele laterale, de unde au centrat în primele minute. Ne uităm doar la minge, pierdem din vedere adversarul. Dacă scoatem aceste două situații, din care ei au marcat, a fost un joc bun, în ciuda înfrângerii. A doua repriză a fost bună, cu nerv, am avut și câteva ocazii nefructificate. O să folosesc această partidă pentru a cosntrui meciurile viitoare.

Sunt un psiholog destul de bun, vorbesc cu jucătorii mei, mai ales cu cei tineri pe care îi schimb. Dacă e să fac o comparație, nu știu cât poate crește un jucător schimbat în minutul șapte sau zece față de unul schimbat în minutul doi. Noi suntem în formare, avem doar o poziție U21 acoperită, cealaltă e descoperită și sunt nevoit să fac aceste schimbări. Regula U21 cu un singur jucător m-a bucurat foarte tare, eram la FRF când a fost introdusă, dar regula a doua nu mi se pare oportună. Îi transmit lui Mihai Stoichiță că nu sunt anti-regulist, respect regula asta. Din păcate, unii jucători se pot simți umiliți, dar la noi nu este cazul. O să schimb în continuare, până voi găsi un al doilea jucător U21 care să poată face ceea ce poate face celălalt. Respect regula, dar noi am fost un grup în formare, nici nu aveam grupe de juniori. Am reușit să creăm acum așa ceva, dar în următorii ani nu vom avea o academie de la care să vină fotbaliști tineri”, a spus Ionuț Badea la finalul meciului cu Universitatea Craiova.


UPDATE 25 septembrie, ora 23:11 /Andrei Prepeliță, mijlocașul celor de la FC Argeș, pune rezultatele slabe ale formației pe seama lipsei de experiență și a lipsei de omogenitate: „A fost o partidă ca celelalte. Greșim pe început de meci, luăm două goluri și apoi începem să jucăm. E greu să revii de la 0-2 cu echipele care se bat la campionat, dacă facem astfel de cadouri. Apoi am jucat bine, am pus presiune, am avut ocazii și puteam înscrie mai devreme.

Suntem o echipă în formare, au venit mulți jucători noi. Astăzi a fost un meci bun, am fost agresivi, am pasat, dar facem greșelile acestea. După ce vom deveni mai omogeni, cred că jocul se va schimba, iar băieții care au făcut cunoștință cu Liga 1 vor înțelege ce au de făcut. Trebuie să începem să facem puncte. Au trecut cinci etape, nu trebuie să facem înmormântare, dar nici nu putem aștepta să treacă etapele fără să câștigăm. E nevoie de puncte. Mă așteptam la mai mult, dar și perioada asta după 5 meciuri grele în play-off-ul Ligii 2, am avut doar patru zile libere și am început campionatul. Astea sunt condițiile pentru toate echipele, trebuie să ne acomodăm și să facem puncte.

N-am niciun mesaj pentru primar, nu comentez declarațiile lor. N-a venit nimeni să vorbească cu noi, doar ni s-a transmis prin cineva că ni se blochează salariile. Noi nu putem decât să ne antrenăm și, mai departe, să vină rezultatele. Au și ei dreptate, sunt nemulțumiți, dar nici noi nu suntem bucuroși de această situație. Suntem jucători și nu putem comenta ce spune primarul. Îi respectăm pentru suportul lor, ei asigură echipei toate condițiile, dar la fotbal se întâmplă și rezultate slabe, serii slabe. Trebuie să rămânem pozitivi și să mergem mai departe. Dacă ne supărăm toți, nu mai facem nimic”.


UPDATE 25 septembrie, ora 23:02 / Revenit după o accidentare, atacantul oltean Alex Tudorie a bifat primele minute pentru Universitatea Craiova în acest sezon, fiind introdus pe teren în minutul 81 în locul lui Koljic.

„Sunt fericit și sper să fiu sănătos și să nu mai am parte de accidentări. A fost o perioadă grea, nu e ușor să fii transferat și să nu apuci să joci niciun joc oficial pentru că te accidentezi. Mă bucur că a trecut și sper să nu mai existe accidentări. Îl felicit pe Koljic și mă bucur că echipa câștigă, asta e cel mai important. Eu zic că e bine cu 5 victorii din 5. E devreme să vorbim despre titlu, trebuie să luăm fiecare meci în parte. Vreau să dau totul când intru pe teren. Trebuie să joace atacantul cel mai bun în așa fel încât să câștige echipa, asta e cel mai important”, a declarat Tudorie după partida de la Pitești.


Meciul FC Argeş – Universitatea Craiova are loc vineri, 25 septembrie, cu începere de la ora 21:00, pe stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, în cadrul etapei a 5-a din Casa Pariurilor Liga 1. La prima vedere pare o confruntare disproporţionată valoric, între o nou promovată, care a strâns doar un punct în patru meciuri, şi liderul Craiova, cu punctaj maxim.

Însă antrenorul Cristiano Bergodi nu împărtăşeşte această opinie şi spune că s-au văzut în fotbal atâtea cazuri când buturuga mică a dat de pământ cu carul mare în care stăteau marii favoriţi şi cere echipei concentrare maximă, pentru că e convins că va fi un meci greu.

Piteştenii par a avea clare limite de exprimare, trecerea de la eşalonul secund la prima ligă părând a fi foarte abruptă pentru ei. Nu au nici un lot foarte puternic, dar jocul a lăsat mult de dorit, antrenorul Ionuţ Badea reproşând în primul rând lipsa de angajament în teren a multor jucători, ceea ce a şi dus la blocarea salariilor din partea oficialilor clubului, până situaţia va fi îndreptată.

FC Argeş – Universitatea Craiova Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida FC Argeş – Craiova se joacă vineri, 25 septembrie, de la ora 21:00, pe stadionul din Trivale, acolo unde de 16 ani echipa locală nu a mai jucat un meci de primă divizie până la promovarea din această vară. Jocul este televizat pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar îl puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.RO

Argeşul a căutat să aducă mai mult jucători autohtoni, dar are acum în lot şi patru străini, care încearcă să învioreze cât de cât echipa, în special elveţianul Malele, autorul golului cu UTA, din care piteştenii au luat singurul lor punct de până acum.

Probleme pentru Cristiano Bergodi: nu-l poate folosi pe Valentin Mihăilă

Cristiano Bergodi, antrenorul Universității Craiova, se confruntă cu o problemă importantă de lot pentru partida cu FC Argeș, fiind în imposibilitatea de a-l folosi pe Valentin Mihăilă. Internaționalul de tineret oltean a suferit o pubalgie și nu face parte din lot pentru acest meci. În locul lui va fi folosit, cel mai probabil. Ștefan Baiaram.

Craiova nu a excelat cu un fotbal spectacol, dar şi-a atins obiectivele de a câştiga fiecare meci. Foarte important este aportul vârfului bosniac Elvir Koljic, care a marcat cinci goluri în primele patru etape. Un alt jucător important şi constant în sensul bun în evoluţii a fost şi mijlocaşul Alex Cicâldău.

Însă, în bunul spirit al tradiţiei olteneşti, şi atunci când lucrurile merg bine trebuie să se aprindă un fitil de scandal. L-a aprins un străin, antrenorul Bergodi, care a răbufnit la adresa lui Silvian Cristescu, pe care l-a acuzat că îl sapă de zor, creând o atmosferă proastă şi în vestiar.

Universitatea Craiova e marea favorită a caselor de pariuri

După ce Universitatea Craiova a fost eliminată în turul 1 preliminar al Europa League de Lokomotiv Tbilisi tehnicianul italian s-a aflat pe marginea prăpastiei, fiind la un pas să fie dat afară. Între timp, echipa minune din Georgia a mai făcut o altă victimă, mult mai ilustră decât Craiova şi cu buget net superior, Dinamo Moscova.

Bookmakerii sunt mult mai pragmatici şi pentru ei contează la stabilirea cotelor numai poziţiile în clasament ale celor două echipe. Aşa se explică de ce oaspeţii au primit 1,55 la victorie, iar piteştenii un astronomic 6,80, semn că nu prea e văzut un rezultat favorabil pentru noua promovată.

ADVERTISEMENT