Sport

FC Argeș – UTA Arad 2-2, în etapa 7 din play-out SuperLiga. Egal cu scandal în Trivale, lupta la retrogradare devine incendiară. Cum arată clasamentul

FC Argeș a egalat dramatic pe UTA în minutul 90+14 dintr-un penalty acordat cu VAR, iar lupta la retrogradare devine incendiară cu două etape înainte de final.
08.05.2023 | 20:26
FC Arges  UTA Arad 22 in etapa 7 din playout SuperLiga Egal cu scandal in Trivale lupta la retrogradare devine incendiara Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Arges si UTA Arad, contand pentru Play-out-ul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, luni 8 mai 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
08-05-2023
17:55

Cum arată clasamentul din play-out-ul SuperLigii după FC Argeș - UTA Arad 2-2

Meci nebun în Trivale, între FC Argeș și UTA Arad, în ceea ce s-a putut numi finala pentru evitarea retrogradării. Arădenii au început mai bine prima repriză și au deschiss prin Postolachi. Au avut noroc apoi, pentru că Andreas Calcan a ratat un penalty în finalul primei reprize, iar la faza imediat următoare Keșeru a făcut 2-0.

Ceea ce a urmat în repriza secundă a fost înssă un thriller interzis cardiacilor. Argeșenii primesc un nou penalty în minutul 80, după consultarea VAR, transformat de Garita, iar finalul a fosst unul de-a dreptul dramatic.

În minutul 90+6, când mai erau doar câteva secunde de joc, Turda a fost lovit în cap în careul arădean, iar după vreo 2 minute de pauză, cât jucătorul argeșean era căzut la pământ, arbitrul Adrian Cojocaru a fosst atenționat din camera VAR că există suspiciune de penalty. A revăzut faza pe monitor și a dictat al treilea penalty în favoarea gazdelor,

Mircea Rednic, antrenorul oaspeților, a luat foc și și-a scos echipa de pe teren. După câteva minute de proteste vehemente, se revine în cele din urmă pe gazon pentru executarea penalty-ului. Garita înscrie din nou și meciul se termină la egalitate.

În urma acestui rezultat, lupta la retrogradare devine de-a dreptul incendiară. UTA, Chindia și FC Argeș sunt despărțite de un ssingur punct și se bat pentru a evita retrogradarea directă.

play-out SuperLiga
Clasament play-out SuperLiga
08-05-2023
15:32

FC Argeș - UTA Arad 2-2 (Garita 79 pen., 90+14 pen./ Postolachi 27, Keșeru 45)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+15: Fluier final.

Min. 90+14: GOOOL FC Argeș! Același Garita transformă lovitura de la 11 metri.

Min. 90+10: Mircea Rednic e un car de nervi și face semn jucătorilor săi să părăsească terenul. După 3 minute, jucătorii revin pe gazon și penalty-ul se va executa.

Min. 90+9: Minge aruncată în careul arădenilor, Turda e lovit în cap de un fundaș al oaspeților, iar arbitrul Adrian Cojocaru dictează penalty după ce e atenționat din camera VAR și revede faza pe monitor.

Min. 90+3: Otele pătrunde în careu pe partea stângă, șutează la colțul lung, însă Straton reușește să respingă.

Min. 90: De la margine se arată 6 minute de prelungire. Gazdele încearcă disperate să înscrie măcar golul egalizator, care le-ar mai da ceva speranțe că vor putea evita retrogradarea directă.

Min. 87: Milosevic șutează din marginea careului mare, dar mingea se duce pe lângă poarta lui Straton.

Min. 79: GOOOL FC Argeș! Garita transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 77: Jobello trimite o lovitură de cap pe spațiul porții, dar Iacob intervine excelent. Mingea ajunge la Pîrvu, care reia pe lângă poartă, însă e lovit în momentul șutului de Abeid. Arbitrul lasă jocul să continue, dar e atenționat din camera VAR și dictează penalty după ce revede faza pe monitor.

Min. 68: Șutul lui Otele din afara careului se duce în plasa laterală.

Min. 53: Ocazie rarisimă ratată de Postolachi, care trimite pe lângă poartă din 7-8 metri.

Min. 48: Biai șutează din marginea careului mare, dar balonul se duce pe lângă poarta lui Iacob.

Min. 45: GOOOL UTA Arad! Keșeru dublează avantajul oaspeților cu un șut superb, de la 18 metri.

Min. 42: Calcan execută slab și Florin Iacob reușește să respingă.

Min. 39: Șerban scapă singur în careu, trimite spre poartă, Iacob are un reflex senzațional și respinge, dar jucătorul gazdelor e faultat de Hoxhallari. Penalty pentru FC Argeș.

Min. 37: Iacob reține șutul lui Rizzi din unghi.

Min. 27: GOOOL UTA Arad! Postolachi rămâne singur cu Straton după o pasă a lui Keșeru și înscrie cu un șut puternic pe jos, din 7-8 metri.

Min. 12: Postolachi șutează de la distanță, mingea se duce mult peste poarta gazdelor.

Min. 1: A început partida.

08-05-2023
14:50

Echipele de start la FC Argeș - UTA Arad

Echipele de start la meciul FC Argeș – UTA Arad.

  • FC Argeș: Straton – Tofan, Turda, Zebic, Rizzi – Rocha Biai, Meza Colli, I. Șerban – G. Crețu, Koubemba, Calcan. Rezerve: Micle, Moisie, Dobrosavlevici, Brendon, Pîrvu, Tîrcoveanu, Jobello, Garita, Bassong. Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă.
  • UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Abeid – Batha, Anton – Șteau, Postolcahi, Roger – Keșeru. Rezerve: Kucher, Benzar, Dobrescu, Cascini, Isac, Stahl, Ubbink, Otele, Milosevic. Antrenor: Mircea Rednic.

Meciul FC Argeș – UTA are loc luni, 8 mai, cu începere de la ora 18:30, în cadrul etapei a 7-a din play-out-ul SuperLigii. Este meciul aproape decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipe retrogradate direct după CS Mioveni. UTA are un punct peste piteșteni și trebuie să nu piardă, pentru a nu cădea pe loc retrogradabil, unde este acum FC Argeș. Oricare dintre cele două echipe reușește să obțină victoria face un pas uriaș spre evitarea retrogradării directe, dar nu și a barajului de supraviețuire.

Unde se joacă meciul FC Argeș – UTA Arad , în etapa 7 din play-out SuperLiga

Confruntarea FC Argeș – UTA Arad se desfășoară luni, 8 mai, de la ora 18:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Parcul Trivale al Piteștilor, în etapa 7 din play-out-ul SuperLigii, fiind practic finala pentru evitarea celui de-al doilea loc retrogradabil, pe care, momentan se află echipa argeșeană, la un punct în urma arădenilor. O victorie a „vulturilor violeți” ar însemna un pas imens spre evitarea retrogradării directe și o mare lovitură pentru speranțele UTA-ei, dar și invers este valabil.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui FC Argeș apelează la fani să lase la o parte orice nemulțumire și să vină în număr cât se poate de mare la stadion, pentru ca împreună, jucători și suporteri, să împlinească obiectivul salvării de la retrogradarea directă. Oficialii clubului speră ca în tribune să fie cel puțin 7.000 de spectatori la acest meci, un grup de aproximativ 50 de suporteri urmând a veni și de la Arad. Pentru a atrage spectatorii, primarul Piteștilor a decis intrarea liberă.

Cine transmite la TV partida FC Argeș – UTA Arad

Partida FC Argeș – UTA Arad se joacă luni, 8 mai, de la ora 18:30, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești,  în etapa 7 din play-off-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Piteși, luni, 8 mai, va fi o vreme frumoasă, cu cerul senin și trecătoare înnorări pe parcursul zilei, dar fără pericol de a ploua. Cu o astfel de vreme îmbietoare suporterii lui FC Argeș pot veni fără probleme la meci. Temperatura maximă a zilei va ajunge la 17 grade iar la ora jocului mai poate scădea cu maxim un grad. Arbitrul partidei este Adrian Cojocaru din Galați.

Ce absențe există în întâlnirea FC Argeș – UTA

Piteștenii au declanșat un adevărat scandal după ce au anunțat public faptul că au cerut control antidoping la UTA, după ce puștiul Rareș Pop a leșinat pe teren spre finalul meciului cu FC Hermannstadt. Bogdan Vintilă continuă să îi țină în tribune pe Marius Constantin, Straton, Donisa și Celestine, dar pedepsitul Garita va fi titular.

ADVERTISEMENT

UTA îl are în continuare absent pe fundașul central brazilian Erico, în rest Mircea Rednic poate miza pe echipa de bază, inclusiv pe Rareș Pop, care însă ar putea începe de pe bancă, stafful medical urmând a decide dacă poate intra din primul minut. Fiind un meci de totul sau nimic și cum e tot mai clar că miza este salvarea directă de la retrogradare, barajul nemaiputând fi evitat, UTA va căuta să închidă toate căile către poarta lui Iacob.

Cote la pariuri la jocul FC Argeș – UTA Arad

Foarte interesant, deși meciul FC Argeș – UTA Arad are loc la Pitești, este unul foarte echilibrat din partea caselor de pariuri. Echipa care ar avea o primă șansă la victorie nu este cea locală, ci UTA, la cota de 2,60. FC Argeș este pe aproape, la cotă de 3,00. Șansă dublă „X2” are cotă 1,45, iar șansă dublă „1X” cotă 1,55. Gol marcat de UTA ajunge la aceleași cote ca la șansă dublă.

ADVERTISEMENT

Din 2002 și până acum, cele două echipe s-au întâlnit de 14 ori la Pitești, cele mai multe jocuri fiind însă în Liga 2. FC Argeș are șase succese, patru meciuri au fost remiză, iar de patru ori au câștigat arădenii. De la revenirea celor două echipe în elită, de doi ani încoace, lucrurile nu stau prea bine pentru UTA, care a învins o singură dată cu 1-0 la Pitești, în rest a pierdut de cinci ori și a mai făcut un egal.

ADVERTISEMENT