Sport

FC Argeș va avea un stadion de 100 de milioane de euro! În cât timp va fi gata. Video

Primăria Pitești a anunțat că FC Argeș va avea un stadion de 100 de milioane de euro, pe care se vor putea desfășura meciuri internaționale.
27.09.2022 | 20:27
FC Argeș va avea un stadion de 100 de milioane de euro. Sursă foto: fcarges.ro
ADVERTISEMENT

Primarul Cristian Gentea visează ca în momentul în care noua arenă va fi gata, FC Argeș să evolueze în cupele europene.

FC Argeș va avea un stadion de 100 de milioane de euro

FC Argeș se alătură echipelor din SuperLiga 1 care vor avea un stadion nou, iar piteștenii vor cheltui nu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru noua arenă, care va fi încadrată în categoria UEFA 4, pe care se vor putea organiza meciuri internaționale.

ADVERTISEMENT

Piteștenii estimează că stadionul va fi gata la 24 de luni după dărâmarea vechii arene: „Primăria Pitești a prezentat luni proiectul noului stadion Nicolae Dobrin care va fi construit pe amplasamentul actualei arene din Trivale.

Noul „cuib” al Vulturilor va avea 15.200 locuri, va costa 100 milioane de euro, va fi de categoria UEFA 4 și va putea găzdui meciuri internaționale.

ADVERTISEMENT

Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare”.

„De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor fi destinați locurilor de parcare.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar diferența de cheltuieli va fi acoperită din bugetul local.

Primarul Cristian Gentea estimează că după dărâmarea vechiului stadion, noua arenă va fi gata în 24 de luni. Edilul piteștean își dorește ca la inaugurarea noului stadion, FC Argeș să joace în cupele europene”, s-a mai anunțat în comunicatul de pe siteul oficial al piteștenilor.

ADVERTISEMENT
  • 15.200 de locuri va avea noul stadion de la Pitești

Și Poli Timișoara a anunțat că va avea un nou stadion

Nu numai FC Argeș a anunțat că va avea un nou stadion, recent, și Poli Timișoara a făcut marele anunț pentru suporterii clubului din Bega. În sezonul trecut din Liga 2, Poli Timișoara a pierdut la „masa verde” un meci cu Petrolul Ploiești pentru că nocturna a picat de două ori în timpul partidei.

Acum, Cosmin Tabără, viceprimarul a transmis un mesaj direct legat de noul stadion prin intermediul impresarului Florin Iacob.

„Primesc un mesaj de la domnul viceprimar Cosmin Tabără, legat de stadion și îmi spune că s-a suplimentat bugetul pentru stadionul nou, tip lego, din Timișoara, cu două milioane de euro.

Este în lucru inițiativa de a dărâma stadionul și a de face altul. Până atunci, primăria a lansat un proiect intermediar, cu tribune pe suport metalic, până la 10.000 de locuri, la Timișoara. Tot în zona stadionului ’Dan Păltinișanu’. Noul stadion îl va face Primăria”, a spus Florin Iacob, la TV DigiSport.

În decembrie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a anunțat construcția noului stadion, care are termen de execuție 39 de luni, suma ridicându-se la 50.000.000 de euro, iar arena va avea 30.000 de locuri.

Chindia visează să inaugureze noua arenă la un meci cu FCSB

Primarul Cristian Stan a anunțat că noul stadion al Chindiei este aproape gata și visează să îl inaugureze cu un meci împotriva FCSB-ului, partidă care va avea loc în luna decembrie, în etapa 20 din SuperLiga.

„În privința primului meci pe noua arenă, reiterez faptul ca finalul acestei toamne reprezintă un termen realist de finalizare a lucrărilor și facem toate eforturile ca debutul pe stadionul modernizat să se producă cu FCSB, pe 9 decembrie, acesta fiind primul meci de pe teren propriu din luna decembrie.

Și da, dincolo de alte comentarii, cred că acum este evident pentru toată lumea că foarte curând echipa noastră va juca la umbra Turnului Chindiei!”, a transmis primarul Cristian Stan, pe Facebook.

  • 12.012 locuri va avea noua arenă din Târgoviște
ADVERTISEMENT
Tags: