Sport

FC Argeş – FC Voluntari 0-1, semifinala retur Cupa României. Ilfovenii, calificare fără emoții în ultimul act. Primele reacții

FC Voluntari a învins pe FC Argeș și în partida retur din semifinalele Cupei României, 1-0 chiar la Pitești, și va juca din nou finala după ce a cucerit trofeul în 2017.
11.05.2022 | 21:10
FC Arges  FC Voluntari 01 semifinala retur Cupa Romaniei Ilfovenii calificare fara emotii in ultimul act Primele reactii
Meciul de fotbal dintre FC Arges si FC Voluntari, contand pentru Liga 1 Play-Off Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, miercuri 11 mai 2022. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
11-05-2022
19:20

Andrei Prepeliță le răspunde fanilor care i-au cerut demisia

Andrei Prepeliță, antrenorul lui FC Argeș, le-a răspuns fanilor piteșteni care i-au cerut demisia, întrebându-i dacă performanțele de a califica echipa în play-off și în semifinalele Cupei României nu sunt de ajuns.

„Ne-am dorit să întoarcem rezultatul, băieții și-au dorit, am încercat. Din păcate, am ratat acel penalty. Am fi stat mult mai bine psihic, moral, poate am fi marcat și golul secund. Asta a fost în acest sezon, doar semifinale. Ne-am fi dorit mai mult pentru suporteri, pentru oraș. Totul s-a decis în tur, când am dominat prima repriză, dar am primit două goluri.

Ce s-a întâmplat în campionat, în utlimele etape, au fost niște accidente. Am discutat toată săptămâna, acele rezultate nu ne fac cinste. Nu putem să ne facem de rușine, sunt niște adversari buni, dar nu poți pierde de o asemenea manieră.

Când nu sunt rezultate, publicul are tot dreptul să ne apostrofeze. Sezonul ăsta ne-am depășit condiția. Am lăsat echipe bune în afara play-off-ului, dar ce s-a întâmplat mai departe arată o suficiență și unele limite la jucători. Au fost multe lucruri mici în meciul de astăzi, nu le comentez, nu vreau să pun accent pe arbitraj. Nu știu ce a pățit Joao Miguel, nu am apucat să discut cu doctorul”, a declarat Andrei Prepeliță.

11-05-2022
19:10

Liviu Ciobotariu jubilează după calificarea în finala Cupei României: „Misiune îndeplinită!”

Vizibil fericit după performanța realizată de echipa sa, Liviu Cobotariu a spus la sfârșitul partidei FC Argeș – FC Voluntari că de acum gândurile sale se îndreaptă către partida de sâmbătă cu FCSB din play-off-ul Ligii 1:

„Misiune îndeplinită, am venit aici să ne calificăm. Am cedat deliberat initiațiva adversarului și am avut o organizare defensivă perfectă. Adversarul și-a creat câteva ocazii de a marca, prin centrările din lateral și prin șuturile de la distanță. În rest, am făcut un joc bun, îmi felicit jucătorii, au muncit și au crezut în această calificare.

Ne-am dorit foarte mult să ajungem aici și am reușit această performanță. Deocamdată, trebuie să ne pregătim pentru următorul joc, cu FCSB. Vreau să facem un joc bun și să scoatem un rezultat pozitiv. Ne așteptăm să vină lume multă la stadion”, a declarat Liviu Ciobotariu la finalul partidei de la Pitești.

11-05-2022
18:33

FC Voluntari, prima echipă calificată în finala Cupei României

FC Voluntari este prima echipă calificată în finala Cupei României, după ce a trecut cu o dublă victorie în semifinale de FC Argeș: 2-0 pe teren propriu și 1-0 în deplasare.

În ultimul act, gruparea ilfoveană va întâlni una dintre echipele Universitatea Craiova și Sepsi sfântu Gheroghe, care vor juca returul joi seara, în Bănie. În tur, covăsnenii s-au impus pe teren propriu cu 2-1.

Finala Cupei României este programată joia viitoare, pe 19 mai, și va fi găzduită de noul stadion Rapid.

11-05-2022
16:34

FC Argeş - FC Voluntari 0-1 (Achim 85 pen.)

Vezi aici cele mai mportante faze.

Min. 85: GOOOL FC VOLUNTARI! Achim transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri.

Min. 83: Boldor îl faultează în careu pe Helder Tavares și se dictează penalty. Fundașul piteștean este eliminat.

Min. 66: Tofan șutează peste poartă după o centrare a lui Latovlevici.

Min. 64: Popa respinge de sub bară un șut-centrare al lui Tofan.

Min. 55: Lovitură liberă pentru oaspeți, Rață centrează în careu, Nemec reia cu capul, dar Greab intervine salvator.

Min. 49: Minge aruncată în careul ilfovenilor, Ciobotariu sare la cap cu Cristi Dumitru, atacantul gazdelor cade foarte ușor și arbitrul Adrian Cojocaru dictează eronat penalty. Execută slab Ionuț Șerban, iar portarul Mihai Popa reține în doi timpi.

Min. 45+1: Șerban șutează de la 20 de metri, mingea prinde gazonul și trece milimetric pe lângă poarta lui Popa.

Min. 34: Momente de panică pe stadionul din Trivale, după ce Joao Miguel și Marcelo Lopes se ciocnesc violent în jumătatea de teren argeșeană. Intervin ambulanțele, partida este întreruptă preț de câteva minute.

Min. 13: Greab reține în doi timpi șutul lui Briceag din afara careului.

Min. 10: Șutul lui Ionuț Șerban de la 20 de metri este respins în lateral de portarul Popa.

Min. 1: A început partida.

11-05-2022
16:20

Echipele de start la FC Argeș FC Voluntari

  • FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Miguel, Latovlevici – Meza Colli, Raynov, Șerban – Cr. Tănase, Cr. Dumitru, G. Ganea. Rezerve: Croitoru, Boldor, Mușat, Honciu, Moisie, Palic, Dobrosavlevici, Dumitrașcu, Fatai. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • FC Voluntari: M. Popa – Ciobotariu, Tamaș, Armaș, Briceag – Droppa, Rață – Ricardinho, I. Gheorghe, M. Lopes – Nemec.
    Rezerve: Rîmniceanu, Meleke, C. Achim, Vlas, Costin, H. Tavares, A. Ilie, L. Fulop, Golan. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul FC Argeş – Voluntari are loc miercuri, 11 mai, cu începere de la ora 19:30, în cadrul manşei retur a semifinalei Cupei României. Piteştenii au o misiune foarte dificilă, ca urmare a faptului că în tur ilfovenii au reuşit să se impună cu scorul de 2-0.

Unde se joacă meciul FC Argeş – FC Voluntari, în returul semifinalei Cupei României

Confruntarea FC Argeş – FC Voluntari se desfăşoară miercuri, 11 mai, de la ora 19.30, pe stadionul Nicolae Dobrin din Parcul Trivale al Piteştiului şi reprezintă manşa retur a semifinalei Cupei României. Pentru a se califica FC Argeş trebuie să câştige la o diferenţă de trei goluri sau două goluri şi să intre în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Conducerea clubului şi stafful tehnic au făcut apel la suporteri să uite de eşecul sever din ultima partidă de campionat suferită acasă la scor de set de tenis la zero în faţa lui CFR Cluj şi să vină în număr mare la stadion, pentru a fi alături de echipă în tentativa de a ajunge în finala Cupei României.

Cine transmite la TV partida FC Argeş – FC Voluntari

Partida FC Argeş – Voluntari se joacă miercuri, 11 mai, de la ora 19:30, pe stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti, în returul semifinalei Cupei României şi este transmisă în direct de posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

După ce marţi, 10 mai, a fost o zi ploiasă şi rece, miercuri, 11 mai vremea se va ameliora mult, anunţându-se soare aproape toată ziua şi o temperatură de 23 de grade, cu pericol extrem de redus de precipitaţii. La ora meciului va fi o temperatură de 18 grade.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Argeş – FC Voluntari

La meciul din campionat cu FC Argeş antrenorul piteştenilor, Andrei Prepeliţă, a decis să menajeze mai mulţi titulari, pentru a-i avea proaspeţi la dispoziţie pentru meciul de Cupă cu Voluntari. A făcut excepţie cu titularul postului de portar, Greab, care revenise după o accidentare şi avea nevoie de minute pentru a reintra în formă.

ADVERTISEMENT

Liviu Ciobotariu a decis ca la meciul de la Ovidiu, cu Farul, să trimită pe teren o echipă din care să lipsească doar trei-patru titulari, în rest apelând la jucătorii care evoluează constant pe posturile lor. Marea pierdere rămâne Budescu, omul capabil să inventeze în orice moment o fază cu totul specială.

Echipele probabile la FC Argeş – FC Voluntari

  • FC Argeș; Croitoru – Tofan, Dobrosavlevici, Turda, Latovlevici – Meza Colli, I. Șerban II – G. Ganea, C. Tănase, Cr. Dumitru – Said. Antrenor: Andrei Prepeliță
  • FC Voluntari: M. Popa – D. Ciobotariu, Tamaș, Armaș, Briceag – Meleke, Droppa – Ricardinho, Rață, Marcelo – Nemec. Antrenor: Liviu Ciobotariu
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul FC Argeş – FC Voluntari

Pentru bookmakeri meciul de la Piteşti este unul echilibrat, dar piteştenii pleacă din postura de favoriţi la cota de 2,30. Un succes al ilfovenilor ajunge la cota de 3,50. Şansă dublă X2 are cotă excelentă, 1,80 iar un gol înscris de oaspeţi are valoarea de 1,75.

Istoricul meciurilor directe este unul net favorabil Argeşului, care a pierdut pentru prima dată în faţa Voluntarilor tocmai în prima manşă a semifinalei Cupei, cu scorul de 0-2. În rest, fie că a fost vorba de meciuri la Piteşti sau la Voluntari ilfovenii nu au mai avut câştig de cauză, mulţumindu-se doar cu două egaluri de la începutul sezonului anterior şi până în prezent.

ADVERTISEMENT