Prima plecare de la Barcelona. La mijloc sunt doar 20 de milioane de euro!

Sorin Dumitrescu   
în Stiri sportive
13/01/2018, 14:51
Prima plecare de la Barcelona. La mijloc sunt doar 20 de milioane de euro! GALERIE FOTO

FC Barcelona a reuşit la începutul acestui an cea mai importantă lovitură de mercato, aducându-l de la Liverpool pe brazilianul Philippe Coutinho, pentru care a plătit suma record în istoria clubului de 162 milioane euro. Ţinând cont că tot acum a sosit pe Nou Camp şi puternicul fundaş columbian Yerri Mina, care a costat 13 milioane, totalul cheltuielilor de iarnă pentru catalani se ridică la 175 de milioane de euro. 

Evident, antrenorul Ernesto Valverde nu poate fi decât foarte mulţumit de eforturile financiare făcute de conducerea clubului, cum la fel de încântat s-a declarat şi Leo Messi, însă acum a venit timpul să se procedeze şi invers, în sensul în care să se mai scoată din cheltuieli prin vânzarea unor jucători care au şanse reduse de a prinde prima echipă. S-a creionat o listă cu mai multe nume, pe care se regăsesc Andres Gomes, Paco Alcacer, Denis Suarez, Rafinha, Aleix Vidal, în timp ce numele turcului Arda Turan nu se mai regăseşte pentru simplul motiv că reprezintă primul jucător care pleacă oficial de la Barcelona.

Barcelona a scăpat de salariul jucătorului

Catalanii şi conducerea grupării turce Istanbul Basaksehir au bătut palma pentru un împrumut al lui Arda Turan pe o perioadă de 2,5 ani la Istanbul, adică până îi va expira contractul cu Barca. Basaksehir va trebui să facă un uriaş efort financiar, cu ajutorul sponsorilor, de a plăti salariul jucătorului, foarte piperat, 8 milioane de euro pe an, ceea ce ar însemna 20 de milioane pentru perioada de împrumut. Astfel, catalanii economisesc din acest moment această sumă.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Arda Turan era aşteptat şi la Galatasaray, clubul unde a fost lansat de Gică Hagi. Însă a preferat Basaksehir, un nume în curs de afirmare, care a început să arate a echipă de luat în seamă sezonul trecut, când a terminat pe doi, după Beşiktaş. “Astăzi, Arda Turan se întoarce în ţara lui în portocaliu. Nu este doar transferul lui Basaksehir, ci şi al Turciei. E bine pentru toată lumea”.

Închide ×