Fotbal international

Mesut Ozil, la un pas de FC Barcelona! Leo Messi l-a cerut pe neamţ!

Deşi lucrurile merg ceas pe Nou Camp, FC Barcelona este aproape de o mutare surpriză în această iarnă. Pentru numai 25 de milioane de euro un fost jucator de la Real Madrid este gata să vină alături de Leo Messi.
21.11.2017 | 15:04
Mesut Ozil la un pas de FC Barcelona Leo Messi la cerut pe neamt

FC Barcelona funcţionează la turaţie maximă în acest sezon, în care are deja zece lungimi avans, după numai 12 etape, în faţa duşmanului de o viaţă, Real Madrid şi este cu un picior şi jumătate calificată în optimile de finală ale Champions League. Catalanii nu au cunoscut de la venirea pe bancă a lui Ernesto Valverde în vară, în condiţiile în care toată lumea se întreba ce se va întâmpla pe Camp Nou după pierderea lui Neymar.

Cu toate acestea, catalanii vor să facă achiziţii de top în iarnă sau, cel mai târziu, vara viitoare, mai ales şi pentru faptul că singurul star sosit în vară şi pentru care s-au plătit 105 milioane de euro, francezul Ousmane Dembele, s-a accidentat grav la puţin timp de la sosire şi este în perioada de refacere. Evident, obsesia Phillipe Coutinho nu a dispărut şi la sfârşitul acestei luni catalanii vor înainta o nouă ofertă lui Liverpool, dar sunt toate şansele ca până la Coutinho Leo Messi să aibă lângă el, din ianuarie, un jucător pe placul lui, fotbalist cu glezna fină şi viziune bună a terenului.

FC Barcelona nu e singura care îl vrea pe german

Şi preţul la care acest mijlocaş ofensiv ar putea fi cumpărat este unul care foace foarte probabilă operaţiunea. Un singur impediment va avea noul sosit şi anume trecutul său legat de Real Madrid, dar nu ar fi primul jucător care ar ajunge în Catalonia după ce a trecut pe la rivalul din capitală. Cel în cauză este internaţionalul german de origine turcă Mesut Ozil, pe care îl place foarte mult însuşi Leo Messi, care îşi doreşte mult un partener de combinaţii de efect, iar fotbalistul aflat la Arsenal înaintea ultimelor şase luni de contract este exact profilul dorit.

Agentul lui Ozil, doctor Erkut Sogut, a primit deja OK-ul lui Arsene Wenger, care ştie că nu îl mai poate ţine pe Ozil la Arsenal dintr-un singur motiv: lipsa de trofee cu echipa de pe Emirates Stadium, ori germanul vrea să joace la un club unde să colecţioneze succese. Pe Ozil va fi bătaie în iarnă, pentru că preţul fixat de Arsenal e accesibil multor cluburi şi deja şase dintre ele sunt dispuse la negocieri. Ceea ce nu ştie foarte bine Messi este caracterul lui Ozil.

Messi apreciază calităţile tehnice, însă Ozil e cam ceea ce numeşte românul brânză bună în burduf de câine. Adică ar talent şi tehnică, lucru incontestabil, însă la antrenamente nu se omoară cu firea şi în general nu e tipul de salahor în teren, rar venind în sprijinul colegilor în defensivă. Ozil este şi genul de fotbalist cu gura mare, atât pe teren, dar şi în afară. într-u cuvînt un jucător greu de disciplinat şi de coordonat de către un antrenor.

Mesut Ozil era pentru Barcelona o variantă de plan B în cazul ratării încă o dată a lui Coutinho, însă catalanii vor să aibă siguranţa că sunt deja acoperiţi în cazul în care nu îl vor putea lua pe brazilian nici acum. Ozil e mult mai uşor de adus şi la 29 de ani e considerat un jucător care poate încă să joace la nivel înalt. În plus, este părerea lui Messi care contează mult inclusiv pentru şefi şi pentru antrenor.

În 2013 pleca la Real Madrid la Arsenal, pentru 50 de milioane euro, cel mai scump transfer la acea dată din istoria tunarilor şi cea mai bună vânzare tot la acel moment pentru Real Madrid. Deşi dorit de fani a fost vândut pentru a fi adus Gareth Bale. Printre motive se aflau însă şi lipsa de determinare pe teren la pregătire şi în meciuri. Sergio Ramos a criticat clubul pentru pierderea lui Ozil: “Niciodată nu l-aş fi vândut pe Ozil. Nu dădeam un jucător care ştie atât de bine cu mingea”, iar Jose Mourinho a fost tranşant: “E unic, e cel mai bun număr 10 din lume”.

Lucruri neştiute despre Mesut Ozil

Ozil se bucură când dă gol făcând litera M cu degetele, în cinstea nepoatei sale Mira

Se roagă din Coran în vestiar înaintea oricărui meci

Poreclele sale sunt Corbul şi Peştele clown

Când juca alături de Mario Gotze perechea se numea Gotzil

Banii primiţi pentru câştigarea titlului mondial în 2014 i-a doant pentru operaţiile a 24 de copii brazilieni

Este al şaptelea ca popularitate pe reţele de socializare, după Cristiano Ronaldo, Messi, Beckham, Kaka, Neymar şi Ronaldinho

Este din strămoşi turci, dar la a treia generaţie născută în Germania

Consumă zilnic un kebab

Are un tatuaj cu titlul cântecului lui Tupac “Numai Dumnezeu mă poate judeca” şi un altul cu un leu uriaş pe umărul stâng

Salariul său la Arsenal este de 150.000 de euro pe săptămână, 600.000 pe lună, 7,2 milioane anual

 

Tags: