Sport

FC Barcelona are un nou ”decar”! Cine a preluat tricoul cu numărul 10 după plecarea lui Messi

Lionel Messi s-a despărțit oficial de Barcelona și toată lumea să întreabă cine va prelua tricoul cu numărul 10. Tot un argentinian îl va primi.
08.08.2021 | 17:45
FC Barcelona are un nou decar Cine a preluat tricoul cu numarul 10 dupa plecarea lui Messi
ADVERTISEMENT

Ceea ce părea o utopie s-a întâmplat. Lionel Messi s-a despărțit de Barcelona după mai bine de 20 de ani și, în ciuda reacțiilor fanilor și chiar a unei părți a vestiarului de pe Camp Nou, viața merge mai departe.

Una dintre marile întrebări a fost aceea legată de moștenitorul tricoului cu numărul 10. Conform publicației El Larguero, tot un argentinian a fost desemnat ”decar”.

ADVERTISEMENT

Alegerea vestiarului nu este și cea a fanilor

Lionel Messi este istorie la FC Barcelona, dar o regulă impusă de La Liga obligă clubul să mențină tricoul cu numărul 10 în joc.

Practic, acesta nu poate fi retras deoarece La Liga obligă cluburile să inscripționeze pe tricouri numere de la 1 la 25. În cazul în care ar retrage tricoul lui Messi, Barcelona ar trebui să înscrie doar 24 de jucători în lot pentru viitoarele sezoane.

ADVERTISEMENT

Situația s-a rezolvat mai repede decât se așteptat fanii. Publicația El Larguero notează că jucătorii Barcelonei au decis ca legendarul tricou să fie purat de cel care s-a transferat în această vară pe Camp Nou, tocmai pentru a fi alături de căpitanul său de la echipa națională a Argentinei.

Sergio Kun Aguero a fost desemnat, conform sursei citate, să poarte tricoul cu numărul 10, deși fostul atacant al lui Manchester City alesese numărul 19 pentru viitorul sezon.

ADVERTISEMENT

Alegerea ar putea crea noi tensiuni în rândul fanilor care și-au exprimat dorința ca Pedri să fie moștenitorul tricoului cu numărul 10.

Sergio Kun Aguero: ”Barcelona este cea mai bună echipă din lume”

Kun Aguero a venit la Barcelona, liber de contract, de la Manchester City, iar un motiv important în transferul său l-a avut Lionel Messi, unul dintre cei mai buni prieteni ai săi.

ADVERTISEMENT

De altfel, la semnarea contractului cu Barcelona, atacantul a spus că este cel mai fericit că a ajuns la cea mai bună echipă din lume.

”Barcelona este cea mai bună echipă din lume, toţi ştim asta. A fost o decizie foarte bună. Este un pas mare în carieră şi sunt fericit. Sper să contribui la cât mai multe reuşite pentru club”, spunea Aguero la prezentarea oficială.

Transferul său la Barcelona era văzut de suporteri ca o garanție că Lionel Messi va continua pe Camp Nou. Au apărut chiar zvonuri care dădeau ca iminentă plecarea lui Aguero, imediat după ce președintele Laporta a anunțat că Messi nu va continua la gruparea catalană. Aguero a dezmințit zvonurile și și-a reiterat atașamentul față de noua lui echipă.

ADVERTISEMENT