Fotbal international

FC Barcelona, datorie uriașă către Lionel Messi. Câți bani are să îi dea doar pentru acest sezon

01.02.2021 | 18:48
FC Barcelona datorie uriasa catre Lionel Messi Cati bani are sa ii dea doar pentru acest sezon
ADVERTISEMENT

FC Barcelona se află într-o situație economică disperată. Pe lângă toate problemele pe care deja le are, clubul catalan a adunat și o datorie imensă față de Lionel Messi, în valoare de 63.5 milioane de euro.

Suma uriașă trebuie plătită către argentinian deoarece anul trecut, aceștia nu i-au virat decât 8.5 milioane de euro din cele 72 de milioane pe care se obligaseră contractual să i le plătească, anunță Marca.

ADVERTISEMENT

Presiunea financiară care apasă clubul crește de la o zi la alta, iar singura soluție viabilă pentru a a evita un colaps, pare să fie aceea de a-l ceda pe argentinian cât mai repede la un alt club.

FC Barcelona, datorie uriașă către Lionel Messi. Câți bani are să îi dea doar pentru acest sezon

Cotidianul El Mundo a dezvăluit că starul argentinian de la FC Barcelona a semnat în 2017 un contract în valoare de 555.237.619 de euro, o sumă astronomică mai ales pentru criza financiară prin care tot fotbalul trece în momentul de față.

ADVERTISEMENT

Însă socoteala catalanilor cu Lionel Messi s-a încurcat în momentul în care criza provocată de pandemia COVID-19 a lovit, FC Barcelona virând în contul fotbalistului doar 8.5 milioane de euro până în ianuarie 2021 din cele 72 de milioane stabilite. Suma reoprezintă în întregime salariul de jucător dar șî drepturile de imagine ale acestuia.

Pe lângă scandalul provocat de dezvăluirile din presa iberică cu privire la salariul lui Messi, au mai ieșit la iveală și datoriile către 19 cluburi în valoare de 126 de milioane de euro, provenite din transferurile neachitate integral.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona pare inevitabilă

Se vehiculează din ce în ce mai mult despre plecarea lui Lionel Messi de la FC Barcelona, club pentru care a activat încă din perioada junioratului, fiind transferat de la Newell’s la începutul anilor 2000. PSG pare favorită în a obține semnătura starului de pe Camp Nou, însă gruparea din capitala Franței ar însemna un pas în spate pentru Lionel Messi, în ciuda faptului că ar avea ocazia să întregească o linie de atac capabilă să pună în mare dificultate orice defensivă îi stă în cale, și din care mai fac parte Mbappe și Neymar.

Principala problemă ar fi reprezentată de nivelul campionatului care exclude o șansă reală la a cuceri Balonul de Aur, dar pe lângă acest aspect, singurele conversații au fost purtate cu Pep Guardiola, care pare să renunțe la orice transfer pentru a obține semnătura lui Messi în vară. City nu reprezintă doar un club dispus să îi suporte salariul astronomic, gruparea engleză, cu Pep Guardiola la cârmă, este singura formație care îl mai poate pune în valoare pe argentianul ajuns la 33 de ani.

ADVERTISEMENT

Cei doi au discutat îndelung vara trecută, s-au întânlit în Barcelona imediat după ce conflictul dintre Bartomeu și Messi a izbucnit, iar apoi au ținut legătura periodic prin telefon. Excluzând posibiltatea ca Pep Guardiola să vină la PSG, nu rămâne decât varianta ca Messi să accepte un transfer pe Etihad, o mutare care ar deschide visul lui City de a cuceri, în sfârșit, UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT
Tags: