Fotbal international

Probleme la Barcelona! Messi s-a supărat pe şefii clubului

FC Barcelona conduce autoritar în Primera Division, dar acest lucru nu împiedică apariţia unor polemici între antrenorul Ernesto Valverde şi starul echipei, argentinianul Leo Messi.
30.12.2017 | 15:20
Probleme la Barcelona Messi sa suparat pe sefii clubului
ADVERTISEMENT

FC Barcelona este pur şi simplu un metronom în Primera Division. Catalanii conduc cu autoritate şi distanţa pe care o au faţă de rivala de-o viaţă Real Madrid este halucinantă. La început de sezon totul părea a merge într-o direcţie greşită pentru catalani, după plecarea neaşteptată a lui Neymar la Paris. Barca a pierdut Supercupa în faţa galacticlor şi pluteau nori ameninţători pentru un sezon greu. Însă ceea ce a urmat a fost de vis pentru suporterii blaugrana. Echipa preluată de Ernesto Valverde a mers incredibil şi acum se uită de sus la restul competitoarelor.

Asta în condiţiile în care singurul transfer de clasă, pentru care s-a plătit un preţ record pentru istoria clubului, francezul Dembele, s-a accidentat după numai câteva meciuri şi abia acum se pregăteşte să revină pe teren. Totul merge excelent, însă atât conducerea, cât şi liderii echipei, în frunte cu argentinianul Lionel Messi consideră că în iarnă sau cel mai târziu vara viitoare trebuie adus noul Neymar, pentru ca Messi să nu mai fie nevoit să penduleze permanent dintr-o parte într-alta a terenului, aşa cum face acum şi cum nu se întâmpla când era brazilianul, stăpân pe banda stângă.

ADVERTISEMENT

Barcelona are nevoie de un jucător de mare tehnicitate

Toată lumea e de acord că e nevoie de un fotbalist cu tehnică apropiată de cea a lui Messi, cu care argentinianul să poată intra în combinaţii de subtilitate. Până aici este consens. Însă când vine vorba despre numele acestuia încep divergenţele. Unele din ce în ce mai serioase, care riscă să fisureze serios relaţia excelentă dintre antrenorul Ernesto Valverde şi Leo Messi. Argentinianul are numai cuvinte de laudă despre tehnician în privinţa rolului de strateg, însă nu agrează varianta lui de transfer.

Concret, Valverde este un mare fan al francezului Antoine Griezmann, la fel ca o bună parte din conducerea clubului. Lui Valverde îi place că Griezmann are calitate de golgeter, dar are şi certă abilitate de servant, ceea ce ar trebui să fie bine pentru vârful Luis Suarez, care pare pe o pantă descendentă. Griezmann costă maxim 100 de milioane de euro şi s-a arătat deschis pentru a veni pe Camp Nou. De altfel, semnalele dinspre Griezmann sunt dintre cele mai bune, iar Diego Simeone a promis să îl lase să plece unde va dori el, chiar dacă ar urma să întărească o rivală din Primera.

ADVERTISEMENT

Nu vrea dublură pentru Suarez

Messi nu este de aceeaşi părere. Din punctul lui de vedere, scrie Diario Gol, Griezmann e mai mult un fel de dublură a lui Luis Suarez, un jucător care dă maxim randament atunci când joacă în faţă, nu pe benzi. Cum Barca are vârf în persoana uruguayanului, care îi este şi bun prieten, Messi nu vede utilă aducerea unui fotbalist care să se bată cu Suarez. El vrea un fobalist care să aibă calitatea de a deveni noul Neymar. Iar acesta, în opinia sa, nu va fi niciodată Griezmann.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Pentru Messi singura opţiune este cea pentru care a luptat şi conducerea Barcei astă vară. Adică brazilianul lui Liverpool, Philippe Coutinho. Acesta are toate caracteristicile stilului de joc al lui Neymar şi ar fi exact omul de legătură pentru argentinian, din combinaţiile lor urmând a găsi drumul spre gol Luis Suarez. Messi explică scăderea de randament a uruguayanului şi prin faptul că din tripleta magică a dispărut Neymar. Coutinho ar putea reda circuitul firesc al golului şi pentru Suarez.

ADVERTISEMENT

Messi l-a adus pe Paulinho

La Barca opinia lui Messi a fost de multe ori decisivă. El l-a adus antrenor pe concitadinul său din Rosario, Gerardo Martin, tot el este cel care, consultându-se cu Neymar, a decis că Paulinho, care juca la Guanghzou Evergrande, în China, este o achiziţie bună şi a insistat ca transferul să se facă. Paulinho a fost privit mai întâi ca un OZN, pentru ca acum să fie deja al treilea marcator al echipei!

Când Messi vrea ceva, atunci face totul pentru a ajunge la scopul dorit. În 2014 l-a indentificat pe Luis Suarez drept vârful cel mai potrivit pentru Barcelona, chiar dacă uruguayanul venea după nişte episoade şocante, cu ieşirile sale necontrolate, cu muşcarea urechii în trei rânduri a adversarului (Bakkal, Ivanovic şi Chiellini). Messi nu a analizat omul, ci capacitatea acestuia de a marca. Mai mult, el este cel care s-a implicat personal ca Suarez să aibă o casă chiar în vecinătatea locuinţei sale, pentru a-i face şi mai uşoară integrarea în colectivul Barcei.

ADVERTISEMENT

Şi acum Messi a anunţat că îl vrea pe Coutinho şi nu pe Griezmann şi că dacă Barcelona se va înţelege cu Liverpool va face în aşa fel încât şi Coutinho să locuiască în apropiere. O dovadă că Messi este un mare adept al ideii de unitate a grupului, care se poate câştiga şi printr-o bună vecinătate. El este convins că un trio Coutinho – Suarez – Messi ar fi una dintre cele mai puternice linii de atac în lume şi ar fi garanţia pentru foarte multe goluri.

ADVERTISEMENT