Fotbal international

FC Barcelona, gest impresionant. „Camp Nou” își schimbă denumirea sezonul viitor în scopuri umanitare

21.04.2020 | 16:48
FC Barcelona gest impresionant Camp Nou isi schimba denumirea sezonul viitor in scopuri umanitare
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a anunțat că legendarul stadion „Camp Nou” își va schimba numele sezonul viitor. Formația „blau-grana” va ceda drepturile pentru denumirea arenei unui sponsor, iar banii câștigați din afacere vor fi donați pentru cercetătorii aflați în luptă cu noul coronavirus.

Stadionul Barcelonei își schimbă numele pentru sezonul viitor

”Camp Nou”

, stadionul din Europa cu cea mai mare capacitate, de aproape 100.000 de spectatori, își va schimba denumirea, însă doar pentru un sezon.

ADVERTISEMENT

Printr-un comunicat emis pe site-ul oficial, clubul FC Barcelona a anunțat că va ceda drepturile denumirii stadionului unui sponsor, iar banii proveniți din tranzacție vor fi donați pentru cercetarea mondială a noului coronavirus, care a sistat activitățile fotbalistice aproape în întreaga lume.

FC Barcelona, în urma unui ședințe a consiliului director, a hotărât să cedeze drepturile denumirii stadionului Camp Nou către Fundația Barca, pentru strângerea de fonduri în scopul cercetării la nivel regional, în Catalunia, cât și global, noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona și Fundația Barca consideră că este necesar în această perioadă să folosească toate resursele pe care le au la dispoziție pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei de coronavirus. 

Din acest motiv, în următoarele săptămâni, Fundația Barca va demara procesul de găsire a unui sponsor care va dori să dețină numele stadionului, banii rezultați urmând a fi folosiți în proiecte de combatere a noului coronavirus”, se arată în comunicatul emis pe site-ul clubului FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Decizia reprezintă o premieră istorică pentru FC Barcelona, care nu a mai cedat niciodată unui sponsor denumirea stadionului.

O lună și jumătate de la ultimul meci pe „Camp Nou”

Spania este una dintre țările europene cel mai afectate de pandemia de coronavirus, iar competițiile fotbalistice au fost suspendate încă de la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Ultimul meci disputat pe „Camp Nou” a avut loc pe 7 martie, când FC Barcelona a învins, scor 1-0, Real Sociedad și a revenit pe primul loc în clasamentul din La Liga, la două puncte de rivalii de la Real Madrid.

ADVERTISEMENT