Fotbal international

FC Barcelona i-a schimbat contractul lui Ansu Fati! Noul star de pe Camp Nou, clauză de reziliere de 170 de milioane de euro

05.12.2019 | 08:12
FC Barcelona ia schimbat contractul lui Ansu Fati Noul star de pe Camp Nou clauza de reziliere de 170 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Barcelona au ajuns la un acord pentru un nou contract cu noua vedetă a echipei, Ansu Fati. În vârstă de 17 ani, atacantul catalanilor s-a născut în Guineea-Bissau, dar a ajuns în Spania la 6 ani și acum și-a luat cetățenia iberică.

FC Barcelona i-a schimbat contractul lui Ansu Fati

În urma înțelegerii din noul contract, clauza de reziliere a lui Ansu Fati cu FC Barcelona a crescut de la 100 la 170 de milioane de euro. Durata contractului a rămas aceeași, până în vara anului 2022, așa cum se stabilise în înțelegerea făcută la începutul sezonului, dar s-a adăugat o clauză care prevede posibilitatea unei prelungiri cu doi ani.

ADVERTISEMENT

Coform cotidianului spaniol Marca, Ansu Fati va încasa şi un salariu mai mare. De asemenea, când va semna primul lui contract de jucător profesionist, clauza de reziliere va creşte automat la 400 de milioane de euro.

”La Masia este cea mai bună școală din lume”

Ansu Fati a fost reprezentat la negocierile cu clubul catalan de fratele lui Lionel Messi, Rodrigo. Parafarea înțelegerii a avut loc miercuri la stadionul Camp Nou, în prezența președintelui Josep Maria Bartomeu, a secretarului tehnic Eric Abidal și a altor conducătorii ai Barcelonei.

ADVERTISEMENT

”La Masia este pentru mine cea mai bună școală din lume. M-au ajutat încă din prima zi în care am ajuns aici și le sunt recunoscători oamenilor care lucrează acolo. Am învățat multe lucruri de la oamenii de acolo”, a declarat Ansu Fati.

Fati a debutat la Barcelona în 25 august

”În momente grele au fost mereu acolo pentru a mă susține. Să mă pregătesc în fiecare zi alături de cei mai buni este un vis și o recompensă. DE acum trebuie să muncesc și mai mult pentru a avea oportunități”, a mai spus atacantul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Ansu Fati a fost promovat la prima echipă a Barcelonei la începutul acestui sezon direct de la formația de tineret, sărind astfel peste etapa numită Barca B. El este la academia catalanilor din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător care după 1941.

Ansu Fati a ales să joace pentru Spania

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile. Atacantul a devenit cel mai tânăr marcator al catalanilor la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna. Până acum, el are 11 partide oficiale în tricoul Barcelonei şi două goluri.

ADVERTISEMENT

La 10 octombrie, FIFA şi-a dat acordul pentru ca Ansu Fati să poată juca pentru naţionala Spaniei, iar el a debutat deja la reprezentativa de tineret. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

ADVERTISEMENT