Fotbal international

FC Barcelona îl cheamă la tribunal pe Neymar! Câți bani ar datora starul lui PSG

11.11.2020 | 17:38
ADVERTISEMENT

Plecat de la FC Barcelona în 2017, Neymar încă nu poate scăpa de amintirea clubului catalan și va fi chemat în instanță de formația pentru care a evoluat timp de patru ani.

Presa din Spania anunță că superstarul brazilian care a jucat în finala UEFA Champions League alături de colegii săi de la PSG va fi chemat la tribunal de Barcelona din cauza unor impozite.

ADVERTISEMENT

Catalanii i-ar fi reținut o sumă mult prea mică lui Neymar din salariile achitate între 2015 și 2017, iar brazilianul a primit mai mulți bani, în timp ce clubul a plătit din propriul buzunar impozitele către stat.

FC Barcelona îl cheamă la tribunal pe Neymar! Pierdere de 10,2 milioane de euro!

Din păcate pentru Neymar, brazilianul nu poate scăpa deloc de conexiunea spaniolă, iar zvonurile permanente despre revenirea sa la Barcelona ori despre transferul la Real Madrid sunt acum continuate și de un proces pe care fostul club îl va intenta împotriva sa.

ADVERTISEMENT

FC Barcelona vrea să recupereze 10,2 milioane de euro de la superstarul lui PSG, după ce a descoperit că în perioada 2015-2017 i-a reținut acestuia sume mult mai mici decât ar fi trebuit. Catalanii au plătit din propriul buzunar impozite pe care Neymar le datora, iar acum vor să își recupereze paguba.

Conform Mundo Deportivo, suma de bani ar putea fi considerată un adevărat cadou din partea Barcelonei către jucător, dacă oficialii blaugrana nu reușesc să o recupereze cumva. Iar singura soluție este chemarea lui Neymar la tribunal.

ADVERTISEMENT

Datorii totale uriașe pentru Neymar Jr.

Aceeași sursă notează că fotbalistul care a câștigat un trofeu UEFA Champions League și două campionate cu Barcelona are o datorie uriașă către statul spaniol. El reprezintă persoana fizică cu cea mai mare datorie din țara iberică și ar trebui să plătească nu mai puțin de 34,6 milioane de euro.

Astfel, dacă FC Barcelona va avea câștig de cauză în procesul cu Neymar, brazilianul o să aibă de achitat pe teritoriul Spaniei nu mai puțin de 44,8 milioane de euro! Având în vedere că vârful format de FC Santos câștigă aproape 100 de milioane de euro pe an doar din fotbal, suma nu este neapărat imposibil de plătit, dar ar fi o problemă importantă pentru Neymar.

ADVERTISEMENT

Deși acum între Neymar și Barcelona există o relație tensionată și cele două părți vor ajunge să se întâlnească prin tribunale, lucrurile nu au fost mereu atât de rele. După plecarea pe Parc des Princes, Neymar a dorit de mai multe ori să revină pe Nou Camp, însă Barcelona nu a dorit să plătească o sumă record în schimbul său și vârful a rămas la PSG.

ADVERTISEMENT