Fotbal international

FC Barcelona își ia adio de la Erling Haaland? ”Nu avem un plan paralel”

05.04.2021 | 18:31
FC Barcelona isi ia adio de la Erling Haaland Nu avem un plan paralel
ADVERTISEMENT

Atacantul Erling Haaland este unul dintre cei mai la modă jucători în acest moment, iar transferul său la FC Barcelona părea că seva face în această vară, dar Borussia Dortmund se opune cu vehemență unei plecări a norvegianului.

Agentul Mino Raiola și tatăl fotbalistului au avut săptămâna trecută o întâlnire cu noul președinte al catalanilor, Joan Laporta, pentru a discuta în mare o mutare a fotbalistului pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Presa internațională a dezvăluit că numai comisioanele cerute de Mino Raiola și de Alf-Inge Haaland se ridică la 40 de milioane de euro, câte 20 de milioane pentru fiecare.

Transferul lui Erling Haaland la Barcelona, blocat de Dortmund

Deși prestațiile lui Erling Haaland au atras atenția marilor cluburi din Europa, iar FC Barcelona a și început negocierile, actualul club al norvegianului, Borussia Dortmund, nu intenționează să-l cedeze la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

”Nu avem un plan paralel. Vom discuta acest lucru cu Erling, cu tatăl său şi cu agentul său, Mino Raiola. De asemenea, dorim ca el să fie fericit să rămână cu noi, să înscrie cu convingere goluri pentru BVB, anul viitor. Nu există un plan alternativ”, a declarat directorul general al clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, conform goal.com.

Oficialul clubului din Bundesliga a vorbit și despre posibilitatea plecării lui Jadon Sancho, un alt tânăr interesant al Borussiei Dortmund: ”Nu mă implic în probabilităţi, nu este bine. Jadon Sancho a fost cu noi mai mult timp decât Erling Haaland. Va trebui să vorbim şi cu Jadon”.

ADVERTISEMENT

Raiola cere un salariu de 30 de milioane de euro pentru Haaland

”Dacă există o ofertă excepţională pentru Sancho, o vom discuta cu jucătorul şi cu agentul. Sunt foarte sigur că piaţa transferurilor va funcţiona doar într-o măsură foarte limitată în această vară. Mai ales la cluburile cu adevărat mari poţi vedea ce fel de răni a provocat coronavirusul. Şi nu sunt unele mici, care se vindecă în două săptămâni”, a mai spus Watzke.

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, ceea ce înseamnă că orice club va obține semnătura norvegianului de 20 de ani va achita o sumă consistentă, la care se vor adăuga comisioanele lui Raiola și al tatălui fotbalistului, plus salariu acestuia, pentru care se vehiculează suma de 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Jucătorul în vârstă de 20 de ani este considerat al patrulea jucător ca nivel al cotei de piață, valoarea sa fiind estimată la 110 milioane de euro. În perioada cât a fost la naționala Norvegiei pentru partidele din preliminariile CM 2022, Haaland a acordat un interviu în țara sa în care a vorbit despre un transfer al său în această vară.

ADVERTISEMENT