Sport

FC Barcelona își vinde în pierdere una dintre vedete. ”Renegatul” este curtat de Bayern și Manchester United

Oficialii Barcelonei pregătesc două mutări spectaculoase în perioada de transferuri din această vară, în urma cărora ar urma să câștige aproximativ 50 de milioane de euro.
02.05.2022 | 14:45
FC Barcelona isi vinde in pierdere una dintre vedete Renegatul este curtat de Bayern si Manchester United
Nu mai puțin de 11 jucători de la Barcelona sunt pe lista neagră a antrenorului Xavi. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona continuă să se confrunte cu probleme cu banii, iar acest lucru îi face pe oficialii de pe Camp Nou să caute soluții pentru a redresa balanța financiară.

Barcelona renunță la un jucător evaluat la 70 de milioane de euro

Frenkie de Jong este la al treilea sezon în tricoul Barcelonei, dar ar putea fi și ultimul pentru internaționalul din Țările de Jos.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul pentru care catalanii plăteau 75 de milioane de euro, în 2019 celor de la Ajax, nu s-a integrat la Barca, indiferent de numele tehnicianului care a condus echipa.

Deși cifrele arată că olandezul este ”om de bază” (136 de meciuri și 13 goluri în toate competițiile), așteptările oficialilor și ale fanilor erau mult mai mari.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul a fost pus pe lista de transferuri, pentru 70 de milioane de euro, exact atât cât este cotat de site-urile de specialitate, dar mai puțin decât suma pentru care a fost achiziționat.

Primele nume care s-au arătat interesate de serviciile lui sunt campioana Germaniei, Bayern Munchen, și Manchester United, grupare care l-a numit recent pe Erik ten Hag în funcția de manager.

ADVERTISEMENT

Frenkie de Jong și Erik ten Hag au mai lucrat împreună la Ajax și presa din Albion notează că mijlocașul de 24 de ani este una dintre principalele ținte ale noului manager de pe Old Trafford.

Cine îl înlocuiește pe Frenkie de Jong la Barcelona

Până vor sosi oferte concrete în numele fotbalistului olandez, oficialii de pe Camp Nou negociază intens cu cei de la Valencia pentru achiziționarea lui Carlos Soler.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 25 de ani, mijlocașul ”liliecilor” a intrat de o jumătate de an și în circuitul echipei naționale a Spaniei pentru care a bifat deja 7 meciuri și a marcat două goluri.

Cotidianul AS notează că între cele două cluburi, dar și între Barcelona și fotbalist, există deja acorduri pre-semnate, iar suma care va intra în contul Valenciei va fi de aproximativ 20 de milioane de euro.

Asta înseamnă că dacă va primi pe Frenkie de Jong cele 70 de milioane solicitate, Barca va ieși pe plus (50 de milioane de euro), după cele două tranzacții.

ADVERTISEMENT