Sport

FC Barcelona l-a făcut să plângă pe Samuel Umtiti. Catalanii nu știu cum să scape de fundașul francez: „Mi-e imposibil să joc altundeva!”

Barcelona vrea să renunțe la serviciile lui Samuel Umtiti, dar fundașul francez nu concepe o plecare de Camp Nou, chiar dacă suferă teribil din cauza catalanilor.
19.10.2021 | 20:08
FC Barcelona la facut sa planga pe Samuel Umtiti Catalanii nu stiu cum sa scape de fundasul francez Mie imposibil sa joc altundeva
ADVERTISEMENT

Nu mai e niciun secret că aventura lui Samuel Umtiti la Barcelona e aproape de final. Cele două părți nu au ajuns la o înțelegere pentru a se despărți în vară, astfel că fundașul se află într-o situație extrem de ingrată. Francezul este exilat de la prima echipă, dar, chiar și așa, nu își dorește sub nicio formă să plece.

Umtiti nu a jucat nicio secundă în acest sezon la echipa lui Roland Koeman, iar contractul său pe Camp Nou expiră abia în vara lui 2023. Cariera fotbalistului în vârstă de 27 de ani e în picaj. A ajuns să fie cotat de transfermarkt.com la 5 milioane de euro, după ce, în 2018, valora 70 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a făcut să plângă pe Samuel Umtiti. Fundașul francez se încăpățânează să rămână pe Camp Nou

Umtiti s-a arătat extrem de afectat de faptul că suporterii catalani l-au huiduit într-un amical pe care FC Barcelona l-a jucat în pre-sezon. Fanii l-au considerat vinovat pentru plecarea lui Lionel Messi, gratis, la PSG.

Stoperul francez și-a spus întreg oful într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Mundo Deportivo: „Huiduielile au durut. Nu mă gândeam că pot trăi așa ceva la acest club, pentru că este clubul pe care îl iubesc”, s-a destăinuit Umtiti.

ADVERTISEMENT

Fundașul francez a ajuns pe Camp Nou în iulie 2016, atunci când FC Barcelona a plătit 25 de milioane de euro pentru transferul său de la Olympique Lyon.

„Mental este foarte greu. Am trecut prin clipe grele din cauza accidentărilor, dar acum mă simt mult mai bine fizic. Mă bucur, dar mi-aș dori să joc și să îmi ajut echipa. Antrenorul este cel care ia deciziile și eu trebuie să îi arat că sunt suficient de bun și că merit să joc. Trebuie să mă antrenez în continuare”, a adăugat Umtiti.

ADVERTISEMENT

Samuel Umtiti susține că de multe ori s-a simțit al nimănui la Barcelona, în vară, clubul dorind să îl lase să plece chiar și liber de contract. Francezul a refuzat propunerea, după ce a avut o discuție emoționantă cu președintele Joan Laporta, pe care l-a convins că merită încă o șansă.

Samuel Umtiti a plâns când s-a întâlnit cu Joan Laporta

„A fost o discuție foarte importantă pentru mine. Trebuia să spun ce am pe suflet și să știe de la mine că sunt într-o formă bună și că îmi doresc să ajut echipa. Am plâns la acea întâlnire. m discutat câteva probleme importante. A fost intens. Eu nu vorbesc prea mult, dar când o fac, o fac din inimă”, s-a destăinuit stoperul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Samuel Umtiti a început să o ia în jos după ce a câștigat Cupa Mondială din 2018, cu Franța, atunci când a suferit o accidentare la unul dintre genunchi.

„Sunt șase fundași centrali și știam că va fi greu să joc, dar eu așa sunt. Dacă asta simt, înseamna că sunt suficient de bun. O să fac tot ce ține de mine ca să demonstrez acest lucru.

Sunt într-o formă bună. Îmi lipsesc doar meciurile. Fizic mă simt mai bine chiar și decât atunci când am semnat cu Barcelona. Totul s-a schimbat de atunci: antrenamentele, dieta. Sunt mai puternic și mai rapid decât înainte.

Nu mă văd jucând în altă parte, la alt club, e imposibil. Sunt 100% convins de asta. Fotbalul este viața mea. Barcelona este viața mea. Aici mă văd. Vreau să am succes aici”, a încheiat fotbalistul în vârstă de 27 de ani.

  • 132 de meciuri, 2 goluri și 1 assist a bifat Samuel Umtiti pentru Barcelona în cei cinci ani petrecuți pe Camp Nou
ADVERTISEMENT