Sport

Barcelona nu a depășit complexul Bayern. Bavarezii le-au aplicat catalanilor o nouă corecție pe „Camp Nou”

Barcelona a pierdut din nou în fața lui Bayern Munchen, 0-3, la debutul în noua ediție a Ligii Campionilor. Catalanii au un istoric de coșmar cu bavarezii.
15.09.2021 | 00:13
Barcelona nu a depasit complexul Bayern Bavarezii leau aplicat catalanilor o noua corectie pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

În plină reconstrucție după plecarea lui Lionel Messi, Barcelona nu arată ca o formație care poate emite pretenții în jocurile din Liga Campionilor.

Catalanii au suferit o nouă umilință în disputele cu Bayern Munchen, 0-3 pe Camp Nou, în prima etapă din noua ediție a UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Barcelona, umilită din nou de Bayern. Nu a tras niciun șut pe poartă

Meciul de pe Camp Nou a fost controlat inteligent de jucătorii lui Bayern. Dacă statisticile indică o dispută echilibrată în ceea ce privește posesia, aceleași date arată că Barcelona nu a expediat nici un șut pe spațiul porții lui Neuer.

Thomas Muller a deschis scorul în minutul 34 cu un șut din afara careului, e drept deviat de Eric Garcia. Mașina de goluri Robert Lewandowski a dublat avantajul echipei bavareze, în minutul 56, după ce Musiala a luat la țintă bara, pentru ca în minutul 85 să croșeteze elegant în careul advers pentru 0-3.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: UEFA.com

Conștient că nu mai are nimic de pierdut, victoria bavarezilor nemaiputând fi pusă sub semnul îndoielii, antrenorul catalanilor, Ronald Koeman, a mizat pe jucători extrem de tineri în ultima parte a întâlnirii.

Nici entuziasmul Gavi (17 ani), sau al lui Demir (18 ani) nu au schimbat imaginea palidă a echipei care altă dată se lupta an după an pentru trofeul suprem din întrecerile continentale intercluburi.

ADVERTISEMENT

Din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul, tehnicianul olandez este nevoit să apeleze la jucători extrem de tineri. Araujo (22 de ani), Eric Garcia (20) și Pedri (18), au fost aruncați în luptă încă din primul minut.

Barcelona n-a mai învins-o pe Bayern din 2015

Victoria bavarezilor de pe Camp Nou nu este deloc o surpriză. Catalanii nu au mai câștigat în fața celor de la Bayern Munchen tocmai din 2015. Pe 6 mai în anul amintit catalanii se impuneau ultima oară în fața bavarezilor.

ADVERTISEMENT

De altfel, în istoria confruntărilor directe, cele două echipe s-au întâlnit de opt ori, de fiecare dată în Liga Campionilor. Bayern a câștigat 5 dintre întâlniri, un meci s-a terminat la egalitate, iar Barcelona se poate mândri cu două succese.

Catalanii sunt obișnuiți să sufere în disputele cu Bayer. În 2013, a fost eliminată în semifinale după un dublu eșec, 0-4 la Munchen și 0-3 pe Camp Nou, iar în 2020, în sferturile competiției, nemții i-au administrat cea mai mare umilință din meciurile directe, 8-2 în Final Four-ul de la Lisabona.

Barcelona, victima preferată a lui Thomas Muller

Jucătorul cu cele mai multe reușite în poarta catalanilor este Thomas Muller. Mijlocașul lui Bayern Munchen marchează la foc automat în întâlnirile cu formația blaugrana.

Mari seara a deschis scorul, în minutul 34, aceasta fiind a 7-a reușită a lui Muller împotriva catalanilor, în 6 meciuri. Performanța neamțului reprezeintă un record de eficacitate împotriva Barcelonei, în Liga Campionilor.

Germanul este urmat într-un top ipotetic al călăilor Barcelonei de Andrei Shevchenko – 5 goluri în 11 meciuri, Juninho și Kylian Mbappe, ambii cu câte 4 goluri, primul în 5 meciuri, francezul în doar două întâlniri directe.

ADVERTISEMENT