Sport

Barcelona, acord total pentru transferul lui Alvaro Morata: “Lipsește doar o semnătură!” Ar putea debuta chiar cu Real Madrid

Juventus nu vrea să activeze clauza de cumpărare a lui Alvaro Morata, iar AS anunță că fostul jucător al lui Real Madrid, acum sub contract cu Atletico, este 95% la FC Barcelona.
03.01.2022 | 10:01
Barcelona acord total pentru transferul lui Alvaro Morata Lipseste doar o semnatura Ar putea debuta chiar cu Real Madrid
ADVERTISEMENT

FC Barcelona are șanse tot mai mici să-l aducă pe Edinson Cavani, dar a găsit rapid o soluție, în persoana lui Alvaro Morata. Acesta își dorește să revină în Spania, iar Juventus a renunțat deja la opțiunea de a-l cumpăra pe internaționalul spaniol.

De altfel, potrivit AS, mutarea este ”certă în proporție de 95%, rămânând de pus la punct doar detalii insignifiante”. Torinezii și-au dat deja acceptul, Barca îi va prelua salariul, iar transferul definitiv al lui Morata se va parafa în vară.

ADVERTISEMENT

Morata intră în tranzacția care-l vizează pe Griezmann

Pista Alvaro Morata a fost luată în calcul în condițiile în care Atletico este tot mai aproape de activarea opțiunii de cumpărare a lui Griezmann. Totul depinde de numărul de meciuri pe care francezul le joacă în acest sezon.

Iar Griezmann a jucat în mod regulat. Condiții în care clauza de 40 de milioane de euro este aproape de activare. Astfel că introducerea lui Morata în afacere poate ajuta și gruparea madrilenă.

ADVERTISEMENT

Ce spune Xavi

Despre posibilitatea de a-l avea pe Alvaro Morata în cadrul echipei a vorbit și Xavi, înaintea partidei cu Mallorca, pe care FC Barcelona a câștigat-o cu 1-0.

”Haideți să vorbim despre jucătorii pe care îi avem. Putem vorbi despre Ferran Torres și Dani Alves. Jucătorii care au semnat și care ne vor ajuta foarte mult.

ADVERTISEMENT

Restul sunt doar ipoteze. Morata și Haaland nu sunt fotbaliștii Barcelonei și nu mă preocupă acum. Nu mă ajută să vorbesc despre ei”, a spus Xavi.

Gata pentru semifinala cu Real Madrid?

Morata, spun cei de la AS, așteaptă acum doar un semn de la agentul său, Juanma López, care să-i confirme închiderea operațiunii. Este gata să urce în avion pentru examenul medical și semnarea noului contract.

ADVERTISEMENT

El ar putea să fie prezentat rapid ca jucător al Barcelonei pentru următoarele 18 luni. Și ar putea să efectueze primele antrenamente sub comanda lui Xavi imediat după meciul de miercuri, din Cupă, cu Linares.

Astfel că, în principiu, ar putea să fie folosit și în semifinala Supercupei, cu Real Madrid, prevăzută pentru 12 ianuarie. Sigur, cu condiția ca FC Barcelona să gasească soluțiile pentru a respecta fair-play-ul financiar.

Iar acum lucrurile se complică. Pentru că sunt cinci jucători noi care intră în calculele pentru masa salarială. Gavi și Nico, cei doi nou-veniți cerți, Dani Alves și Ferran Torres, plus, acum, Morata.

În aceste condiții, directorul de fotbal, Mateu Alemany, trebuie să grăbească plecările lui Umtiti și Coutinho. Jucătorii care au pondere însemnată la capitolul salarii. Pentru că, în viitor, despărțirea de Luuk de Jong, în această iarnă, și de Memphis Depay, la vară, vor rezolva restul ecuației.

ADVERTISEMENT