Sport

FC Barcelona scapă de incertitudini privind transferul lui Robert Lewandowski. S-a stabilit prețul!

Bayern Munchen nu a renunțat la ideea de a semna un nou contract cu Robert Lewandowski, dar, cu meticulozitatea caraceristică, au anunțat și condițiile financiare în care sunt dispuși să-l lase să plece.
20.04.2022 | 13:20
FC Barcelona scapa de incertitudini privind transferul lui Robert Lewandowski Sa stabilit pretul
40 de milioane de euro este suma cerută de Bayern Munchen pentru transferul lui Robert Lewandowski. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

Robert Lewandowski reprezintă un element cheie pentru campania de transferuri din vară a lui FC Barcelona. Și sunt tot mai multe semne că Bayern Munchen, chiar dacă nu a renunțat încă la ideea de a-l păstra, ia în calcul și varianta de a-l ceda. Ultimul exemplu este faptul că bavarezii au stabilit condițiile pentru transfer.

40 de milioane de euro, sumă plătită integral, solicită Bayern Munchen pentru Lewandowski

La Bayern Munchen, lucrurile sunt clare. Conducerea dorește să-l păstreze pe Robert Lewandowski. Și i-a oferit o prelungire a contractului care expiră în 2023.

ADVERTISEMENT

”În prezent avem un contact cu el. Negociem. Și ne dorim să rămână cât mai mult posibil”, a declarat Oliver Kahn, fostul mare portar, actualmente director sportiv la campioana Germaniei.

Pe de altă parte însă, la Bayern politica clubului este clară. Și nu se face rabat nici măcar pentru numele mari, precum Lewandowski, dar și Thomas Muller și Manuel Neuer. Jucătorilor de peste 30 de ani, cum este cazul celor amintiți, li se oferă un acord pe maximum un an.

ADVERTISEMENT

Acesta este și motivul pentru care negocierile privind prelungirea sunt în impas. Căci, tocmai pentru că are 33 de ani, polonezul vrea certitudini privind restul carierei. Nu s-ar retrage în 2024, iar atunci, desigur, poziția sa la negocieri poate să fie alta.

Astfel că a cerut un acord până în 2026 și o mărire a salariului, mizând pe cele 47 de goluri reușite în actuala stagiune pentru echipă (32 în campionat, 13 în Liga Campionilor și 2 în Supercupa Germaniei).

ADVERTISEMENT

Iar Bayern a mutat. Nu a rupt tratativele cu impresarul jucătorului, Pino Zahavi, dar l-a informat pe acesta cu privire la suma pentru care clubul este dispus să-l lase să plece: 40 de milioane de euro.

Prioritate pentru Xavi

Se speculează că prin această mutare Bayern Munchen nu vrea altceva decât să-i forțeze mâna lui Robert Lewandowski. Căci există convingerea că Pino Zahavi a vorbit despre interesul lui FC Barcelona doar pentru a obține o poziție mai bună la negocieri.

ADVERTISEMENT

Și, în acest sens, au mai făcut o mutare. Au anunțat că nu acceptă ca parte din sumă să o reprezinte jucători la schimb. Cerând suma completă, speră că FC Barcelona, care nu stă pe roze cu banii, nu va putea duce la bun sfârșit transferul.

În plus, mai există un motiv pentru care au luat această decizie. Faptul că în perioada Bartomeu salariile plătite de catalani au fost supradimensionate. Lucru de care s-au convins în anul în care l-au împrumutat pe Coutinho.

Pe de altă parte însă, tocmai faptul că au o certitudine privind suma de transfer, cei de la FC Barcelona pot trata altfel transferul lui Lewandowski.

Eliminarea din Europa League și înfrângerea cu Cadiz, în al 30-lea meci al său pe banca echipei, i-au dat lui Xavi certitudinea că defensiva, dar și un om de atac precum polonezul sunt cheia pentru ca echipa să reducă timpul necesar revenirii în prim-plan.

Mai mult, decizia este din ce în ce mai ușor de luat. Pista Haaland a căzut. Se poate renunța și la activarea opțiunii de cumpărare a lui Adama Traore, în condițiile în care Wolverhampton nu vrea jucător la schimb.

Luuk de Jong, aflat în aceeași situație, este doar o opțiune de rezervă. Iar în cazul lui Ousmane Dembele nu sunt certitudini privind păstrarea sa.

În aceste condiții, se poate forța aducerea lui Robert Lewandowski. Mai cu seamă că și jucătorul ia serios în calcul un posibil final de carieră în Catalunya. Varianta fiind agreată și de soția sa.

ADVERTISEMENT