Sport

FC Barcelona taie în carne vie pentru a putea face transferuri. Salarii reduse la jumătate!

Dincolo de infuzia de capital asupra căreia trebuie să se pronunțe Adunarea Generală, FC Barcelona va reduce la jumătate salariile jucătorilor pentru a putea face transferuri în această vară.
02.06.2022 | 20:53
FC Barcelona taie in carne vie pentru a putea face transferuri Salarii reduse la jumatate
Unitatea jucătorilor de la FC Barcelona poate să fie pusă în pericol după ce condcerea a anunțat că le va cere fotbaliștilor să renunțe la 50% din salariu. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este limpede, criza indusă de managementul dezastruos al lui Bartomeu, o obligă pe FC Barcelona să facă eforturi substanțiale pentru a putea să-și întărească lotul. Așa cum ați aflat deja din FANATIK, una dintre căi este vânzarea de active. O alta însă, la care s-a mai apelat și în pandemie, reducerea salariilor.

Doar noii veniți și jucători precum Araujo, cărora FC Barcelona le-a prelungit contractul, scapă de reducere

Circa 740 de milioane de euro ar trebui să vină de la Investindustrial și Fanatics, Goldman Sachs și CVC. Aceasta dacă Adunarea Generală, convocată pentru 16 iunie, își va da acordul. Suma nu este însă suficientă pentru a echilibra complet balanța.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru a aduce noi jucători, precum Azpilicueta, Marcos Alonso, Lewandowski sau Raphinha, este nevoie să respecte Fair-Play-ul financiar. Și, mai exact, să respecte normele vizând masa salarială.

Or, la acest capitol, fosta conducere a făcut mult rău. Pentru că nu s-a rezumat să cheltuie sume imense pentru transferuri. Atunci când a reușit să aducă jucători a oferit salarii imense.

ADVERTISEMENT

Astfel că, inițial, potrivit Deportes Cuatro, le-a cerut căpitanilor echipei, să accepte reducerea la jumătate a contractelor. Însă, susțin cei de la Mundo Deportivo, același lucru ar trebui să se întâmple și în cazul celorlalți jucători.

Unii jucători nu vor să renunțe la bani. Printre ei viitoarele vedete Ansu Fati, Pedri sau Gavi

Cu Busquets, Pique și Jordi Alba reducerea se negociază în aceste zile. Iar în cazul lui Sergi Roberto este inclusă în noua propunere de contract.

ADVERTISEMENT

În rest, marea majoritate a jucătorilor din lot au fost anunțați de decizia lui Laporta. Iar cei care nu sunt de acord cu scăderea de salariu urmează să fie sfătuiți să-și caute noi echipe.

Sunt însă și fotbaliști care nu vor trebui să renunțe la bani. Este vorba despre Christensen și Kessie, care se vor alătura lotului. Dar și Ansu Fati, Pedri sau Araujo, care au semnat recent noi contracte. La fel, scrie publicația amintită, stă situația și în cazul lui Gavi, care ar trebui să semneze un nou contract.

ADVERTISEMENT

Care vor fi consecințele, rămâne să aflăm. Cu atât mai mult cu cât, spun agenți ai jucătorilor, nu toată lumea pare să fie de acord. Mai cu seamă că au mai fost în situația de a renunța la bani și în pandemie.

ADVERTISEMENT