Sport

Trei jucători pleacă de la FC Barcelona. Ce vedete mondiale vin în locul lor pe Camp Nou

Oficialii Barcelonei nu se împacă deloc cu situația în care a ajuns clubul și lucrează intens la formarea unei noi echipe capabile să domine Europa. Trei fotbaliști pleacă. Înlocuitorii vin din Premier League.
30.08.2022 | 15:47
Trei jucatori pleaca de la FC Barcelona Ce vedete mondiale vin in locul lor pe Camp Nou
FC Barcelona încearcă să parafeze trei supertransferuri în ultimele ore ale ferestrei de mercato. Trei fotbaliști sunt ca și plecați de pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Fereastra de transferuri se apropie de final, iar marile cluburi europene încearcă să dea ultimele lovituri în orele rămase. Nici Barcelona nu a definitivat echipa pentru noul sezon.

Cine pleacă de pe Cam Nou

Barcelona are mari probleme financiare și din acest motiv trebuie să se despartă de mai mulți jucători pentru a face loc celor pe care antrenorul Xavi și-i dorește în echipă.

ADVERTISEMENT

Și înainte de startul noului sezon în La Liga catalanii au fost puți în situația de a nu putea înregistra contractele tuturor fotbaliștilor, din cauza deficitului financiar uriaș.

Antrenorul Xavi a pus ochii pe trei vedete din Premier League, însă până să-i înregimenteze la Barcelona, trebuie să ”scape” de alți fotbaliști cu salarii mari.

ADVERTISEMENT

Conform ”La Senyera”, cea mai bună sursă independentă de informații de pe Cam Nou, Pierre Aubameyang, Miralem Pjanic și Martin Brathwaite sunt ca și transferați.

Achizițiile celor trei a costat gruparea catalană aproape 70 de milioane de euro (60 de milioane Pjanic, respectiv 18 milioane Brathwaite), însă vor pleca pe sume mult mai mici la noile lor echipe.

ADVERTISEMENT

Aubameyang este cea mai bună afacere dintre cei trei jucători de care Xavi se va despărți. Gabonezul a semnat cu Barcelona liber de contract, la începutul acestui an, iar acum catalanii vor încasa între 20 și 25 de milioane de euro de la Chelsea.

Trei staruri din Premier League doriți de Xavi

Evident plecările celor trei fotbaliști amintiți sunt menite pentru a face loc altor jucători pe care antrenorul Xavi îi consideră perfecți în noul proiect Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cel mai important nume este cel al lui Bernardo Silva, de la Manchester City. Fotbalistul de 28 de ani este evaluat la 80 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.

Suma este uriașă ținând cont de posibilitățile reduse ale catalanilor, dar faptul că managerul ”cetățenilor” este Pep Guardiola ar putea înlesni mutarea la un preț care să se încadreze în limitele impuse Barcelonei, de La Liga.

Marcos Alonso, fotbalist crescut de rivala Real Madrid, este dorit în mod expres de Xavi, iar Chelsea și Barca ar fi ajuns la un acord de transfer pentru doar 5 milioane de euro, conform sursei citată.

Ultimul, dar nu cel din urmă este apărătorul dreapta Héctor Bellerín, de la Arsenal Londra. În cazul lui este vorba despre o repatriere, fotbalistul fiind născut la Barcelona, fiind format la celebra academie La Masia.

ADVERTISEMENT
Tags: