Fotbal international

FC Barcelona şi-a fixat ţintele de mercato pentru vara lui 2019: Rabiot şi de Jong

05.09.2018 | 13:28
FC Barcelona sia fixat tintele de mercato pentru vara lui 2019 Rabiot si de Jong

FC Barcelona şi-a fixat ţintele de mercato pentru vara lui 2019. Acestea sunt francezul Adrien Rabiot de la PSG şi olandezul Frenkie de Jong de la Ajax Amsterdam. Rabiot este un obiectiv încă din vara acestui an, însă deşi jucătorul şi-a dorit să ajungă pe Nou Camp acest lucru nu s-a putut, el având încă un an de contract cu campioana Franţei.

FC Barcelona vrea să îşi creeze un lot cât mai competitiv pe o perioadă lungă de timp. Este o strategie bine gândită, care să ofere posibilitatea jucătorilor exponenţiali, care sunt supuşi unui mare grad de uzură dacă ar fi folosiţi meci de meci, să aibă mai mult timp de odihnă, pentru a fi în cea mai bună formă la jocurile foarte grele.

Francezul şi olandezul sunt principalele ţinte de mercato pentru vara lui 2019

În cazul lui Rabiot şi al lui de Jong aducerea lor ar simplifica în bună măsură viaţa pentru Sergio Busquets şi pentru Ivan Rakitic, titulari indiscutabili în compartimentul median în zona defensivă. Astfel, atât catalanul cât şi croatul ar juca mai puţin, dar ar putea da un randament excepţional în partidele cu mare miză, în rest putând fi utilizaţi la fel de bine Rabiot şi de Jong, pentru că şi ei sunt fotbalişti cu calitate.

Barca și-a stabilit obiectivele de mercato pentru vara lui 2019. Rabiot vine la parametri zero. Olandezul (foto) costă 40 de milioane euro
Barca și-a stabilit obiectivele de mercato pentru vara lui 2019. Rabiot vine la parametri zero.

În cazul lui Rabiot conducerea Barcelonei a făcut la un moment dat un adevărat pressing în această vară asupra agenţilor jucătorului, dar tatonând cu prudenţă şi disponibilitatea lui PSG de a negocia. Între cele două cluburi nu există relaţii amicale, ca urmare a faptului că PSG s-a folosit de clauza de eliberare a lui Neymar, pentru a plăti catalanilor cele 222 de milioane de euro prin care brazilianul a fost luat de pe Nou Camp şi adus pe Parcs des Princes.

Care a fost jucătorul dorit în această vară de PSG de la Barcelona

FC Barcelona a declarat de atunci un adevărat război parizienilor, sau mai bine spus şeicilor care au cumpărat clubul din capitala Franţei, acuzându-l de nerespectarea regulamentului de fair-play financiar. Cu toate acestea în această vară PSG a încercat să mai ia de la Barcelona un jucător, profitând de interesul catalanilor pentru Rabiot.

S-a scris mult că Ivan Rakitic ar fi jucătorul dorit de PSG, însă realitatea a fost cu totul alta şi a ieşit la iveală abia după ce s-a încheiat perioada de mercato. Trimişii catalanilor la Paris, printre care şi fostul internaţional francez Eric Abidal, trebuiau să încerce negocierea cu PSG pentru Rabiot numai după ce se asigurau sută la sută de faptul că jucătorul doreşte să meargă sub comanda lui Ernesto Valverde.

Rabiot va fi catalan la parametri zero

Spre surprinderea generală, directorul sportiv al PSG, portughezul Antero Henrique, nu le-a închis uşa în nas, ci le-a spus că şi francezii sunt foarte interesaţi de un jucător al Barcei, care nu este Rakitic. Cel pe care îl dorea PSG era francezul Ousmane Dembele, fotbalist care sezonul trecut a fost mult timp accidentat şi care după ce şi-a revenit nu a rupt gura târgului. Barcelona nu a spus nu, însă agenţii lui Dembele nu au ajuns la nici un numitor comun cu şeicii asupra pretenţiilor salariale ale jucătorului şi Ousmane a rămas la Barca, având un început bun de stagiune.

Ousmane Dembele este jucătorul pe care îl voia PSG, dar a rămas pe Camp Nou
Ousmane Dembele este jucătorul pe care îl voia PSG

Rabiot poate fi vara viitoare sută la sută jucătorul catalanilor, pentru că va fi liber de contract. Pentru olandezul de Jong însă va trebui să se umble în conturi, pentru că Ajax nu îl va lăsa să plece sub 40 de milioane de euro. O sumă accesibilă, fără probleme, catalanilor, care în vara aceasta l-au luat cu aceşti bani pe brazilianul Malcom de la Bordeaux.