Fotbal international

Şantaj la Barcelona. Un titular ameninţă: “Salariu dublu sau plec la vară!”

Panică pe Nou Camp. Unul dintre cei mai importanţi jucători de la FC Barcelona a avertizat: mărire de salariu sau pleacă la vara!
22.01.2018 | 11:39
Santaj la Barcelona Un titular ameninta Salariu dublu sau plec la vara

După multă vreme FC Barcelona şi-a găsit un fundaş central valoros, care se completează de minune cu Gerard Pique şi acest lucru este vizibil în numărul mult mai mic de goluri încasat de catalani decât în trecut. Este vorba de puternicul francez Samuel Umtiti, care joacă tot mai bine de la meci la meci şi s-a integrat perfect în angrenajul blau-grana. Umtiti este foarte apreciat şi de liderii vestiarului, Messi, Suarez şi Iniesta şi însuşi starul argentinian a cerut conducerii să îi mărească urgent clauza de reziliere francezului, pentru a nu fi pierdut cu uşurinţă.

Este binecunoscut faptul că ambele echipe din Manchester îl vor pe fundaşul Barcelonei şi sunt dispuse să achite cele 60 de milioane de euro, care reprezintă clauza de eliberare a lui Umtiti. În decembrie, şefii catalanilor anunţau că vor insista doar pentru transferul lui Coutinho şi în rest se vor concentra pe rezolvarea prelungirilor contractelor unor jucători consideraţi esenţiali în schema de joc, însemnând totodată măriri salariale şi ridicarea clauzelor de eliberare la sume care să nu poată fi uşor plătite de alte cluburi. Printre cei vizaţi a primi ofertă de prelungire se afla şi Umtiti.

Vrea salariu dublu faţă de cel actual

Deja s-a terminat cu succes prelungirea contractelor a doi catalani get-beget, Gerard Pique şi Sergi Roberto, nimic nou nu a apărut în privinţa francezului. Acesta, conştient atât de valoarea sa cât şi de faptul că mâine dacă ar pleca ar primi la oricare dintre cluburile din Manchester un salariu enorm, şi-a luat inima în dinţi şi l-a imputernicit pe agentul său să îi comunice lui Roberto Fernandez, responsabilul cu operaţiunile de mercato pe Camp Nou că dacă nu va fi luată în considerare o mărire substanţială de salariu va pleca la vară.

Momentan, salariul lui Umtiti este de 3 milioane de euro. iar francezul consideră că după cum felul cum joacă ar merita o dublare a sumei. Este bazat în operaţiunea sa de faptul că la City sau la United ar primi pe loc minim 8 milioane de euro în primul an şi ar putea ajunge lejer la 10 milioane în al doilea sezon. Însă lui Umtiti îi place la Barcelona din toate punctele de vedere şi s-ar mulţumi cu 6 milioane, doar pentru a continua alături de Messi şi Suarez, pentru a câştiga cât mai multe trofee.