Barcelona tremură. Patru mari cluburi îl pot lua oricând pe Messi!

fc barcelona, leo messi, psg, chelsea, manchester united, manchester city

Dupa cazul Neymar şefii de pe Camp Nou au alte motive de îngrijorare. Patru cluburi mari de pe continent l-ar putea lua în orice moment pe Leo Messi.

Cotidianul As, publicaţie care apare la Madrid, deci în tabăra rivală Barcelonei, a reuşit să strecoare pe Nou Camp ghimpele fricii şi al îndoielii. Catalanii au trăit un mare şoc în vara lui 2017, atunci când nu au crezut nici un moment că unul dintre pilonii echipei, brazilianul Neymar, ar putea pleca pe baza clauzei de eliberare pe care i-o fixaseră la 222 de milioane euro, o cifră ce părea, într-adevăr, aproape inaccesibilă, în raport cu sumele de transfer vbehiculate până la acel moment.

Însă imposibilul s-a dovedit a fi posibil, şeicii din Qatar care au preluat PSG plătind această sumă fără probleme. Acum nodul gordian pe Nou Camp se numeşte Lionel Messi. Pentru a fi siguri că argentinianul, de mulţi socotit drept cel mai bun jucător din lume chiar al tuturor timpurilor, deşi nu are performanţele la echipa naţională ale unui Maradona sau Pele, şefii Barcelonei i-au făcut un salariu astronomic, cel mai mare din lume, 45 de milioane euro şi au fixat clauza de eliberare la 700 de milioane euro.

FC Barcelona a trăit deja experimentul Neymar

O clauză foarte înaltă pentru un fotbalist care a trecut de 30 de ani, dar al cărui geniu trebuie protejat cu orice sacrificii. Şi tocmai referitor la Messi, bijuteria celor din capitala Cataloniei, este vorba în As, care scrie că suma de 700 de milioane euro, în condiţiile actuale din fotbal, cu ridicarea ştachetei transferureilor la sume inimaginabile înainte, nu mai reprezintă o problemă pentru câteva dintre marile forţe din fotbalul european.

Şi As citează patru grupări care şi mâine ar putea achita 700 de milioane, lăsându-i pe catalani cu buza umflată. Una este aceeaşi care i l-a luat din curte pe Neymar, adică PSG, dar se pare că Nasser El Khelaiffi, capul celor de pe Parc des Princes, nu ar fi interesat, el mizând ca lider pe Neymar. Iar apoi intră pe listă trei cluburi din Premier League, ambele din Manchester, cu precizarea că Pep Guardiola ar fi sigur cel mai interesat în acest sens şi Chelsea, echipa miliardarului rus Roman Abramovich.