Fotbal international

Messi e regele! Cât câştigă jucătorii Barcelonei pe săptămână

FC Barcelona este locul unde şi-ar dori să ajungă orice fotbalist. Nu numai pentru a colecţiona trofee, dar şi pentru a da o adevărată lovitură financiară, pentru că gruparea catalană este printre cele care oferă cele mai bune salarii.
27.11.2017 | 10:22
Messi e regele Cat castiga jucatorii Barcelonei pe saptamana

FC Barcelona este un club de top în fotbalul mondial şi vorba proverbului obrazul subţire cu cheltuială se ţine. Lionel Messi, considerat de mulţi drept cel mai bun jucător din lume ai ultimilor ani, a risipit emoţiile fanilor blaugrana, semnând la o zi după ce câştigase pentru a patra oară trofeul Gheata de Aur, prelungirea contractului până în 2021, cu un salariu de 2,2 milioane euro pe lună la care se vor adăuga bonusuri consistente pentru fidelitate faţă de club sau în funcţie de realizările personale. În acest fel, numai din salariu Messi va câştiga anual 26,4 milioane euro. CLICK GALERIE FOTO

Evident, Messi este starul echipei, de aceea şi noua clauză de reziliere, de 700 de milioane, este una gigantică, dar nu imposibilă pentru miliardarii din Orient. Însă la Barcelona nu doar Messi este răsplătit regeşte pentru performanţele sale, ci şi ceilalţi jucători, evident, la proporţii diferite faţă de argentinian, însă, oricum, cu sume consistente. Germanul Marc ter Stegen, devenit unul dintre cei mai buni portari din lume, care are un salariu de 4,8 milioane euro anual, pune însă pe primul plan atmosfera de la club, pe care o consideră extraordinară. Motiv pentru care a spus pas recent unui salariu dublu pe care l-ar fi primit din vara viitoare dacă ar fi acceptat o ofertă de la PSG.

Luis Suarez îl urmează pe Messi

După Messi, cel mai bine plătit jucător din vestiarul Barcelonei este prietenul şi colegul său din atac, uruguayanul Luis Suarez. Acesta încasează 300.000 ce euro săptămânal, conform noului contract, adică 1,2 milioane pe lună şi 14,4 anual! Pe poziţia a treia se află mijlocaşul Sergio Busquets, cu 200.000 de euro săptămânal, adică 800.000 pe lună şi 9,6 milioane anual. Poziţiile patru şi cinci aparţin, la egalitate, lui Gerard Pique şi Andres Iniesta, câte 180.000 de euro pe săptămână.

Peste suta de mii săptămânal mai au croatul Ivan Rakitic şi argentinianul Javier Mascherano, ambii câte 140.000, dar ultimul e decis să plece de pe Nou Camp fie în iarnă, fie, cel mai târziu vara viitoare, pentru a reveni acasă. Neaşteptat, brazilianul Paulinho, adus în această vară din China, a primit un salariu mare, 130.000 de euro, deşi în jur lui, cu toate că a marcat deja destule goluri, continuă să planeze multe umbre de scepticism din partea fanilor. Cu 110 figurează fundaşu stânga Jordi Alba.

Ţepele de la FC Barcelona: Alcacer, Arda Turan şi Andres Gomes

Foarte aproape de ei, cu fix suta de mii de euro salariu pe săptămână este portarul german, dar se vorbeşte că până la vară va primi un nou contract, cu un salariu cel puţin pe jumătate mai mare decât cel actual, de teamă să nu fie suflat după modelul Neymar. Ca şi ter Stegen, devenit om de bază indiscutabil, câştigă şi vârful venit de la Valencia, Paco Alcacer, care însă nu îşi justifică în nici un fel banii, având puţine goluri marcate.

Alţi doi jucători care sunt plătiţi ca să frece banca de rezerve, cu 95.000 de euro săptămânal, sunt turcul Arda Turan şi portughezul Andre Gomes, mâini moarte care fac adevărată pagubă în conturile clubului. Asta în condiţiile în care jucători deveniţi din ce în ce mai importanţi, precum fundaşul dreapta Semedo sau fundaşul central Umtiti, au cu zece mii de euro mai puţin decât ei! Şi jucătorul reîntors acasă, Gerard Deulofeu, câştigă la fel ca fundaşii amintiţi.

Salariile cele mai mici, dacă la 65.000 de euro pe săptămânâ putem vorbi de aşa ceva, le au portarul Cillessen, Denis Suarez, Rafinha, Sergi Roberto, Lucas Digne şi Vidal, cu toţii jucători de rezervă, care nu cum să intre în echipa de bază decât dacă ar deveni un titular indisponibil pe termen lung.

“Fotbalişti ca Arda Turan sau Andre Gomes  fac gaură în bugetul Barcelonei” – editorialist El Mundo Deportivo 

700 de milioane de euro este clauza de eliberare a lui Leo Messi din nou contract

Salariul de 2,2 milioane a lui Messi îl fac la un loc şapte jucători din lotul Barcelonei.