FC Botoșani a dat lovitura! A transferat decarul naționalei Siriei. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Eduard Dimiean   
în Casa Pariurilor Liga 1
21/11/2020, 21:41
FC Botoșani a dat lovitura! A transferat decarul naționalei Siriei. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
FC Botoșani a dat lovitura! A transferat decarul naționalei Siriei

FC Botoșani a dat lovitura pe piața transferurilor, reușind să îl aducă la echipă pe Mahmoud Al Mawas, decarul naționalei din Siria. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani poate evolua pe orice post din compartimentul ofensiv, însă se descurcă cel mai bine în rolul de mijlocaș ofensiv central.

Al Mawas este cotat la 675.000 de euro, conform site-urilor de specialitate și a evoluat ultima oară la Umm Salal, în prima ligă din Qatar. Tatonările dintre Botoșani și fotbalist sunt de mai mult de o lună și, în cele din urmă, FANATIK a aflat că Al Mawas a semnat contractul cu echipa lui Croitoru și urmează să fie prezentat oficial.

Acesta evoluează ca și titular în naționala Siriei, încă din 2012, pentru care a reușit 11 goluri în 68 de selecții.

FC Botoșani a dat lovitura! A transferat decarul naționalei

FC Botoșani a dat lovitura prin transferul lui Al Mawas la echipă, tehnicianul Marius Croitoru având în acest moment o opțiune viabilă pentru compartimentul ofensiv. Jucătorul din Siria are o statistică bună în perioada petrecută în Qatar, în 72 de partide a marcat de 17 ori și a oferit 12 pase decisive.

Poate cel mai important detaliu la Al Mawas este forma bună pe care o traversează la echipa națională, acesta marcând 2 goluri în cele 5 meciuri disputate până acum în calificările pentru Cupa Mondială din regiunea Asiei. Polivalența de care dă dovadă în evoluțiile sale este completată și de o tehnică deosebită în regim de viteză, Al Mawas fiind profilul de fotbalist care poate destabiliza cu ușurință apărările adverse.

Mahmoud Al Mawas a mai evoluat în trecut pentru echipe precum: Al Karamah, Al-Riffa, AL-Arabi, Faisaly, Al-Muharraq sau Umm Salal. De remarcat este că indiferent de clubul la care a fost legitimat, Al Mawas a devenit rapid jucător de bază în nucleul echipei. În întreaga sa carieră, la nivel de echipă de club acesta a evoluat în 145 de întânliri (din care 140 ca și titular) și a marcat de 55 de ori.

Al Mawas potrivit pentru rolul de “decar” la FC Botoșani

Al Mawas este obișnuit încă din sezonul 2017/2018 cu rolul de playmaker avansat în cadrul echipei. Atunci antrenorul lui Umm Salal, l-a reprofilat pe acesta, încredințându-i sarcina de a deveni playmaker-ul clubului din Qatar.

“Am să joc în poziția “numărului 10″ în acest sezon, dar țintesc să fiu și unul dintre cei mai prolifici marcatori din echipă. Sper să fiu golgheter-ul campionatului în acest an”, declara pe atunci Al Mawas.

Într-adevăr din acel moment cariera sa a urmt o traiectorie ascendentă, fiecare sezon fiind mai mai bun, la nivel individual, dar și la nivel de echipă Al Mawas fiind decisiv în victorile obținute de către eschipa sa.

 

Închide ×