Sport

FC Botoșani a mai transferat un campion al României! Yacouba Sylla, prezentat oficial. Update exclusiv

FC Botoșani a transferat un campion al României. Yacouba Sylla a evoluat la CFR Cluj în sezonul 2019-2020, iar după doi ani revine în SuperLiga la echipa lui Valeriu Iftime.
22.07.2022 | 10:03
FC Botosani a mai transferat un campion al Romaniei Yacouba Sylla prezentat oficial Update exclusiv
Yacouba Sylla (dreapta), alături de colegii de la CFR Cluj
ADVERTISEMENT
26-07-2022
08:13

Yacouba Sylla, prezentat oficial la FC Botoșani, așa cum FANATIK a anunțat!

Yacouba Sylla este noul jucător al celor de la FC Botoșani, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Moldovenii l-au prezentat oficial pe fotbalist: 

“Bine ai venit, Yacouba Sylla! Francezul Yacouba Sylla in varsta de 31 de ani a asemnat cu FC Botosani pe o perioada de un an cu optiune de prelungire. Mijlocasul a mai jucat la Bastia (Franta), Mouloudia (Maroc), CFR Cluj, Strømsgodset (Danemarca), KV Mechelen (Belgia)”

Yacouba Sylla
Yacouba Sylla

FC Botoșani continuă să se întărească. După ce l-au acontat pe Kevin Boli, fundaș care a câștigat patru titluri alături de CFR Cluj, un alt fost jucător al campioanei României a fost acontat de moldoveni.

FC Botoșani a mai transferat un campion al României! Yacouba Sylla, acontat de echipa lui Iftime

Din informațiile FANATIK, Valeriu Iftime a reușit transferul lui Yacouba Sylla, un mijlocaș central francez, care în sezonul 2019-2020 a evoluat la CFR Cluj. Ardelenii au plătit la vremea respectivă 400.000 de euro pentru transfer.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani l-a acontat pe Sylla din postură de jucător liber, mutarea fiind intermediată de agentul Florin Vulturar. Mijlocașul a evoluat ultima dată pentru Bastia, contractul cu francezii fiind încheiat la 1 iulie.

Michael Pereira, Yacouba Sylla, Mike Cestor, Giedrius Arlauskis, Kevin Boli si Billel Omrani pozeaza alaturi de trofeul de campion al României. Sursa: sportpictures.eu
Michael Pereira, Yacouba Sylla, Mike Cestor, Giedrius Arlauskis, Kevin Boli si Billel Omrani pozeaza alaturi de trofeul de campion al României. Sursa: sportpictures.eu

Boli şi Sylla, campionii României transferaţi de Botoşani!

Kevin Boli și Yacouba Sylla au fost colegi la CFR Cluj în sezonul 2019-2020, cel în care ardelenii au câștigat un nou titlu de campioană a României, după “finala” câştigată pe “Ion Oblemenco”, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Yacouba Sylla a evoluat la multe cluburi în carieră, cel mai sonor nume fiind Aston Villa. Printre echipele la care a mai fost se numără: Kayserispor, Rennes, Montpellier, Panathinaikos, Mechelen sau Bastia.

Aston Villa a plătit 2,5 milioane de euro pentru Sylla!

Englezii au plătit 2,5 milioane de euro pentru transfer în 2013, când l-au transferat pe Sylla de la Clermont Foot. În afară de titlul de campion câştigat cu CFR Cluj, Sylla are în palmares şi o cupă a Belgiei, câştigată cu Mechelen.

ADVERTISEMENT

FC Botoşani a făcut mai multe transferuri interesante în această vară. Moldovenii l-au împrumutat de la FCSB şi pe Ovidiu Perianu, pe care l-au adus ca înlocuitor pentru Enriko Papa, fostul căpitan al echipei, plecat în China.

FC Botoşani are ca obiectiv calificarea în play-off

Mihai Teja are misiunea de a construi o echipă de play-off la Botoşani, după ce echipa a ratat prezenţa în primele şase anul trecut în ultima etapă a sezonului regulat, după înfrângerea de pe teren propriu cu FC Argeş.

ADVERTISEMENT

Actuala stagiune a fost începută cu dreptul de moldoveni. Echipa lui Mihai Teja a câştigat cu 3-2 meciul împotriva Chindiei Târgovişte, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale rundei.

  • 31 de ani are Yacouba Sylla
  • 250.000 de euro e cota de piaţă a mijlocaşului
ADVERTISEMENT