Fotbal intern

FC Botoşani – Astra Giurgiu 0-0. Marius Croitoru îi atacă pe giurgiuveni: „Au ucis fotbalul!”. Video

10.07.2020 | 22:55
FC Botosani  Astra Giurgiu 00 Marius Croitoru ii ataca pe giurgiuveni Au ucis fotbalul Video
ADVERTISEMENT

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. Este zicala care se potrivește de minune cu meciul dintre FC Botoșani și Astra, disputat în deschiderea etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 la fotbal.

Un 0-0 anost, cu ocazii de poartă cât să le numeri pe degetele de la o singură mână, mult sub ceea ce ne-am fi așteptat să ofere două echipe cu pretenții la podium, ba chiar și la cupele europene, cum este cazul Botoșaniului.

ADVERTISEMENT

O victorie în meciul cu Astra le-ar fi permis moldovenilor să aștepte mult mai relaxați finala Cupei dintre FCSB și Sepsi. Acum trebuie însă să spere că bucureștenii vor câștiga trofeul, pentru a avea asigurat locul de Liga Europa. Cât despre Budescu și Alibec, super vedetele oaspeților, nimic de spus…

FC Botoșani – Astra Giurgiu 0-0 – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Mendoza (82 Patache), Florescu – Ashkovski (63 Ofosu), Babunski (73
    Ebenhofer), Keyta (73 Holzmann) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru.
  • Astra: Lazar – Bruno (62 V. Gheorghe), Graovac, Dima, Radunovic – Simion, Seto, Dandea, Crepulja – Budescu (90 Stahl) – Alibec (88 Balaure). Antrenor: Bogdan Andone.
ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 22:42 / Supărat pe rezultatul final, antrenorul botoșănean Marius Croitoru i-a atacat la finalul meciului pe adversarii de la Astra din cauză că s-au apărat supranumeric și au avut ca singur scop obținerea unei remize.

„Sunt foarte supărat! N-am avut dinamica pe care o așteptam și pe care am arătat-o acasă în acest sezon. Dar e greu să joci cu o echipă care n-are nimic de pierdut. N-au avut plăcere să joace fotbal, au refuzat jocul. Au început cu 8 jucători defensivi, au rupt fotbalul! Au avut doar 2 atacanți, restul defensivi. Am mai văzut secvențele astea prin 2000, când erau la modă autobaza și autogara. Când îi ai pe Gheorghe și pe Balaure și începi cu 5 fundași… De când am văzut foaia de joc mi-am dat seama că vin aici să nu piardă. Eu n-aș fi făcut în viața mea așa ceva! Ei au avut prima ocazie mare a meciului, într-adevăr, dar de-atunci până la final nici nu mi-au călcat careul. Portarul meu a avut mănușile la uscat. Au ucis fotbalul astăzi! Budescu și Alibec au fost anihilați complet de fundașii mei”, a declarat Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 22:26 / Bogdan Andone, antrenorul Astrei, spune că obiectivul echipei sale pentru acest final de sezon este obținerea locului 3. „Am avut 4-5 situații foarte bune în prima repriză, dar, din păcate, nu am reușit să marcăm. E oboseală, suntem plecați de 3 zile pe drum. Am jucat cu CFR duminică, timpul e scurt. Se acumulează oboseală, e și sfârșit de sezon.Vreau să îi felicit pe băieţi pentru ce au făcut. Eu şi preşedintele încerc să-i fac pe băieţi să se concentreze pentru a aduna puncte. E munca unui întreg sezon, tot anul a fost foarte dificil şi e păcat ca munca lor să nu fie răsplătită cu un loc trei la final. Nu există favorită la acest loc, eu cred că se va juca până în ultima etapă. Mai avem meciuri şi tratăm fiecare meci la victorie. Avem un punct peste Botoşani şi meciul direct. Mă bucur că nu ne întoarcem cu mâna goală de aici”, a declarat Bogdan Andone la finalul partide.


UPDATE, ora 22:20 / Denis Alibec a avut o ieșire nervoasă în minutul 88, când a fost schimbat de antrenorul Bogdan Andone cu Silviu Balaure. Și-a făcut cruce și a vociferat către banca tehnică, i-a predat cu greu banderola de căpitan lui Budescu și apoi a ieșit agale de pe teren, nu înainte de a stârni zâmbetele colegilor.

ADVERTISEMENT


UPDATE, ora 20:48 / În minutul 17, portarul oaspeților se remarcă în două rânduri, la lovitura de cap a lui Dugandzic și, mai apoi, la șutul lui Ashkovshi.


UPDATE, ora 20:43 / Seto ratează prima ocazie importantă a partidei în minutul 12, lovitura sa de cap din careu trecând peste poartă.


Meciul FC Botoşani – Astra Giurgiu are loc vineri, 10 iulie, cu începere de la ora 20:30, pe stadionul echipei moldovene, în cadrul etapei a 7-a din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Înaintea acestui joc, FC Botoşani ocupă locul 5, cu 28 de puncte, iar adversara sa se află pe treapta de bronz, cu un punct în plus.

Din păcate pentru echipa lui Bogdan Andone, Astra Giurgiu şi-a văzut respins apelul la TAS pentru anularea interdicţiei de participare în cupele europene, ceea ce înseamnă că şi dacă va termina pe podium nu va putea evolua în Europa League.

Cu toate acestea, giurgiuvenii au continuat să joace şi să o facă destul de bine, reuşind de două ori reveniri senzaţionale. Mai întâi de la 0-2 la victorie cu 3-2 în faţa FCSB, iar apoi 2-2 cu CFR Cluj, tot după ce s-a aflat în dezavantaj de două goluri după primele 20 de minute.

Botoşani – Astra Giurgiu Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look TV

Partida FC Botoşani – Astra Giurgiu se joacă vineri, 10 iulie, de la ora 20:30, în cadrul etapei a 7-a din play-off şi va fi televizată, conform contractelor de transmitere a meciurilor din prima divizie de către cele trei posturi abilitate: Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. Însă există şi soluţia de a intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

FC Botoşani a pornit greoi după pandemie, însă a reuşit să se redreseze şi acum e doar la un punct de participarea în Europa League. Pe teren propriu, moldovenii nu au jucat însă decât un singur meci după reluarea competiţiei, pierzând fără drept de apel cu CFR Cluj, 0-2.

Teamă de Denis Alibec

Însă succesul cu 2-0 de la Mediaş și remiza de la Bucureşti cu FCSB au redat optimismul în tabăra unei echipe pe care virusul nu a ocolit-o, tocmai căpitanul echipei, argentinianul Rodriguez, fiind găsit pozitiv la testare, motiv pentru care stă de zece zile izolat de restul echipei. Din fericire, el abia revenise din ţara natală şi nu intrase în contact cu restul lotului.

Un meci cu Astra este un test dificil, pentru că echipa lui Bogdan Andone chiar joacă fotbal, are un om de poartă absolut ucigător, Denis Alibec, şi pe contraatac poate pune mari probleme oricărei apărări. Problema giurgiuvenilor este defensiva, care a slăbit vizibil după plecarea lui Gabi Tamaş.

Tradiţie superfavorabilă pentru giurgiuveni la Botoşani

Dacă analizăm meciurile directe dintre cele două echipe la Botoşani observăm că echipa locală a avut mari probleme cu Astra, nereuşind din 2008 până astăzi decât două victorii. În ultimele şase deplasări giurgiuvenii nu au pierdut şi au obţinut trei succese.

Casele de pariuri acordă prima şansă celor de la Botoşani, cu o cotă de 1,90, faţă de 4,50 cât au primit oaspeţii. Un gol marcat de Astra valorează 1,55, iar tradiţia ne arată că sunt foarte puţine partidele în care Botoşani să nu fi primit cel puţin un gol pe propriul teren.

ADVERTISEMENT