Sport

CFR Cluj, vechea şi noua campioană a României! Clujenii au câştigat potul cel mare cu careu de aşi, subordonând fotbalul românesc

CFR Cluj a luat titlul de campioană pentru al patrulea an la rând! Ardelenii s-au impus la Botoșani și și-au îndeplinit obiectivul înainte de ultima etapă.
18.05.2021 | 20:30
CFR Cluj vechea si noua campioana a Romaniei Clujenii au castigat potul cel mare cu careu de asi subordonand fotbalul romanesc
ADVERTISEMENT

CFR Cluj avea nevoie de victorie la Botoșani pentru a fi sigură de titlul de campioană înainte de ultima rundă, atunci când va primi vizita lui FCSB. Ardelenii și-au îndeplinit misiunea cu ajutorul lui Burcă. Fundașul central a înscris singurul gol al meciului din Moldova, în minutul 53.

FC Botoșani – CFR Cluj 0-1 (Burcă 53) – VIDEO AICI

Echipele de start:

  • FC Botoșani: Pap – Braun, Chindriș(Târșa 82), Șeroni(Târcoveanu 64), Țigănașu – Caia(Meleke 4), E. Florescu(Patache 82), E. Papa – Ashkovski, Ongenda, Al Mawas; Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Meleke, Tîrcoveanu, S. Camara, Fili, Târșa, D. Croitoru; Antrenor: Marius Croitoru
  • CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Sigurjonsson(Hoban 76), Bordeianu, M. Gâdea(Păun 4)(Pereira 85) – Deac(Chipciu 85), Debeljuh(Rondon 85), Costache; Rezerve: Bălgrădean, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Chipciu, M. Pereira, Păun, Rondon; Antrenor: Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! CFR câștigă cu 1-0 și este din nou campioana României, pentru a patra oară la rând.

Min, 90+3 – Ocazie de 2-0 pentru FC Botoșani, dar Rondon ratează cu poarta goală.

Min. 90+2 – Paradă cât un titlu pentru Arlauskis! Scăpat singur cu lituanianul, Al Mawas e blocat in extremis.

ADVERTISEMENT

Min. 79 – O nouă ocazie importantă pentru ardeleni! Deac șutează puțin peste poarta gazdelor.

Min. 69 – Intervenție senzațională a lui Pap! Portarul gazdelor îl blochează incredibil pe Costache.

Min. 68– Al Mawas scapă singur cu Arlauskis și trimite mingea în poartă pe lituanian, dar Colțescu fluieră ofsaid, deși fotbalistul botoșănean părea la limită.

ADVERTISEMENT

Min. 56 – CFR Cluj, aproape de 2-0. Chindriș îl blochează in extremis pe Sigurjonsson.

Min. 53 – GOOOL CFR Cluj!!! Burcă lovește mingea puternic cu capul, iar aceasta se duce în din Țigănașu în poarta lui Pap.

Min. 36 – O nouă șansă de gol pentru campioana en-titre! Păun trage cu latul, dar mingea se scurge milimetric  pe lângă poarta lui Pap.

ADVERTISEMENT

Min. 32 – Ocazie mare de gol a moldovenilor! Mingea trimisă de Țigănașu lovește bara.

Min. 28 – Ocazie colosală a lui CFR Cluj! Șut bomba a lui Cristi Manea, dar Pap scoate de lângă bară.

Min. 21 – Intervenție bună a lui Pap! Portarul gazdelor scoate de sub transversală șutul din lovitură liberă al lui Deac.

Min. 8 – Prima ocazie importantă de gol îi aparține lui CFR Cluj! Debeljuh trimite cu capul peste poartă, deși era într-o poziție foarte bună.

Min. 1 – A început meciul!


La acest moment, urmare a faptului că în runda precedentă CFR a câştigat la Craiova şi bucureştenii au scos doar un egal norocos la Sfântu Gheorghe distanţa în clasament între primele două clasate s-a mărit la trei puncte. Jocul direct, de la Cluj, din ultima etapă, ar mai conta doar dacă FCSB bate Craiova şi CFR nu ia toate punctele la Botoşani.

Fotbalistic vorbind ambele pretendente la cununa cu lauri au jucat foarte prost în ultimele săptămâni, cu excepţia partidei CFR-ului la Craiova, unde echipa lui Edi Iordănescu a arătat şi determinare şi creativitate în construcţia fazelor de atac, de unde şi reuşita a trei goluri, ceea ce se mai petrecuse în play-off doar la meciul cu Academica Clinceni, din prima etapă.

FC Botoşani – CFR Cluj Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Botoşani – CFR Cluj se joacă marţi, 18 mai, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din urbea moldavă, dar are şanse minime să beneficieze de o vreme favorabilă, pentru că se anunţă toată după-amiaza şi seara ploaie persistentă, cu temperatură de maxim 14 grade.

Confruntarea Botoşani – CFR Cluj se dispută marţi, 18 mai, de la ora 20:30 şi va fi arbitrată de Sebastian Colţescu, o decizie a Ligii care a lăsat locul multor interpretări. Jocul este televizat în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar îl puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Golgeterul Keita a plecat de la Botoşani

Clujenii au declarat că partida de la Botoşani va fi mult mai grea decât cea de la Craiova, lăsând a se înţelege că renumita prietenie dintre patronii Valeriu Iftime şi Gigi Becali va conta enorm în mobilizarea la maxim a echipei lui Marius Croitoru, care etapa trecută a reuşit contraperformanţa de a pierde la Clinceni de la 3-1 în favoare la pauză la 3-4 în ultimele 20 de minute!

De la gazde va lipsi tocmai golgeterul echipei, Hamidou Keyta, care până la urmă a reuşit să obţină rezilierea contractului, nemaişteptând ultimele două etape ale acestui sezon. E adevărat că albanezul Fili a fost o revelaţie în play-off, însă Keita avea o viteză absolut remarcabilă.

Revine Arlauskis în poarta Clujului

Edi Iordănescu nu are probleme de lot înaintea meciului din Moldova. În poartă e aşteptată revenirea lui Giedrius Arlauskis, după ce ultimele două partide a apărat polonezul Sandomierski. Clujul a avut mereu viaţă grea la Botoşani, unde a câştigat de puţine ori.

Casele de pariuri sunt convinse că oaspeţii au suficiente atuuri pentru a obţine cele trei puncte şi a cuceri titlul, acordându-le cota de 1,55-1,60 pentru victorie. O performanţă a moldovenilor ar fi răsplătită cu cota de 5,60 şi un singur gol înscris de aceştia ar fi mai mult decât cota la victorie a Clujului: 1,70!

ADVERTISEMENT