Fotbal intern

FC Botoşani – CFR Cluj 2-1. Campioana ratează șansa de a trece pe primul loc. Live video

08.02.2021 | 22:25
FC Botosani  CFR Cluj 21 Campioana rateaza sansa de a trece pe primul loc Live video
ADVERTISEMENT

FC Botoșani – CFR Cluj 2-1. Campioana en-titre s-a încurcat pe terenul înghețat de la Botoșani. Deși a condus cu 1-0 încă din minutul 2, după reușita lui Debeljuh, echipa lui Edi Iordănescu a pierdut cu 1-2 și a rămas cu 47 de puncte, unul mai puțin decât FCSB. De cealaltă parte, moldovenii sunt pe locul 5, cu 33 de puncte, la egalitate cu Academica Clinceni.

FC Botoșani – CFR Cluj 2-1 (Papa 31, Roman 38 / Debeljuh 2) – VEZI VIDEO

Echipele de start

  • FC Botoşani: Hankic – Braun, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – E. Papa, J. Rodriguez, Ongenda – Caia(Roman 7), Al Mawas, Keyta; Rezerve: Pap, Holzmann, Tîrcoveanu, E. Florescu, D. Croitoru, Ashkovski, Plămadă, M. Roman I, Fili.
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Hoban(Aurelio 64), Gîdea(Păun 10) – Chipciu(Rondon 64), Debeljuh, Costache; Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, L. Aurelio, Carnat, Păun, Pereira, Rondon
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! CFR Cluj pierde la Botoșani, scor 1-2, și ratează șansa de a trece pe primul loc în Liga 1.

Min. 90+1 – Ratare mare și a gazdelor! Al Mawas scapă singur cu Bălgrădean, dar nu reușește să înscrie.

ADVERTISEMENT

Min. 90 – Paradă senzațională a lui Hankic! Austriacul închide poarta în fața lui Rondon!

Min. 80 – Șut bun al lui Păun, dar Hankic respinge în corner!

Min. 72 – Execuție frumoasă a lui Deac din lovitură liberă, dar șutul se duce peste poarta lui Hankic.

Min. 38 – GOOOL FC Botoșani! Moldovenii preiau conducerea. A marcat veteranul Mihai Roman!

Min. 31 – GOOOL FC Botoșani! Enriko Papa restabilește egalitatea cu o lovitură de cap.

Min. 2 – GOOOL CFR Cluj! Debeljuh deschide scorul cu a șaptea reușită a sezonului. La acest scor, ardelenii sunt pe primul loc în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Min. 1 – A început meciul!


CFR Cluj se teme de starea gazonului de la Botoșani

UPDATE 8 februarie, ora 19:44 / Starea gazonului înghețat de la Botoșani îi sperie pe oficialii campioanei României.

„Mă îngrijorează foarte tare starea terenului și ce se întâmplă în jurul lui. Odată ajuns la stadion pe mine m-a îngrijorat mai mult ce am văzut și nu ce s-a întâmplat în jurul partidei. Trebuie să fim conștienți că acest teren e un pericol și sper că jucătorii o să iasă întregi la finalul meciului”, a declarat Marius Bilașco înainte de FC Botoșani – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Edward Iordănescu: „E o situație temporară care nu ne garantează nimic”

UPDATE 8 februarie, ora 19:30 / Edward Iordănescu își ține în priză jucătorii înaintea meciului din Moldova și nu se bucură încă de posibilitatea ca echipa sa să treacă pe primul loc. CFR Cluj e la doar un punct în spatele lui FCSB, care a pierdut cu Academica Clinceni, scor 0-1.

„Orice pas greșit al nostru poate să cântărească enorm în economia campionatului. Din nou suntem în fața unui meci greu, o echipă bună, care are nevoie de puncte multe. Ne pune în gardă și terenul, care e practic impracticabil, e în detrimentul fotbalului, să vedem cum ne adaptăm. E un mare pericol și de accidentări. Putem ajunge pe primul loc, dar e o situație temporară care nu ne garantează nimic”, a declarat Edward Iordănescu înainte de FC Botoșani – CFR Cluj.


ȘTIRE INIȚIALĂ 8 FEBRUARIE, ora 17:26 /

Înaintea acestui meci Botoşani ocupă locul 6, cu 30 de puncte, la egalitate cu poziţia a şasea, Academica Clinceni. Clujenii sunt principalii urmăritori ai liderului FCSB, având 47 de puncte. În cazul unei victorii în Moldova, CFR Cluj va urca pe primul loc în Liga 1.

CFR Cluj a avut mult noroc în ultima etapă, când a reuşit să învingă acasă cu 2-1 pe Viitorul Constanţa printr-un gol marcat aproape la ultima fază a meciului de către veteranul Ovidiu Hoban, 38 de ani. Echipa lui Marius Croitoru a avut şi ea parte de un joc special, pentru că a obţinut victoria în faţa Chindiei Tâtgovişte, la Ploieşti, după ce a fost condusă în nici 20 de minute cu 2-0!

FC Botoşani – CFR Cluj Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida FC Botoşani – CFR Cluj se joacă luni, 8 februarie, de la ora 20:30, pe stadionul Municipal din localitatea moldavă şi este televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Marius Croitoru a rămas fără unul dintre cei mai importanţi jucători din sistemul defensiv, internaţionalul de tineret Dennis Haruţ fiind vândut la FCSB pentru suma de 660.000 de euro plus procente dintr-un viitor transfer. A adus de urgenţă alţi doi jucători tineri, un român de la echipa a doua a lui Dijon şi un ivorian.

Botoşani nu e foarte puternică acasă sezonul acesta

Şi CFR Cluj va efectua un transfer, după ce croatul Damian Djokovic a fost vândut la Rizespor. Este vorba de un internaţional islandez, acesta urmând a acoperi golul lăsat prin plecarea lui Djokovic. Altă mutare nu se mai întrevede în următoarele zile la echipa lui Edi Iordănescu.

Pe teren propriu Botoşani nu are tocmai cea mai bună evoluţie, cu trei succese, patru egaluri şi trei eşecuri. Ultimele două meciuri au însemnat victorii, în faţa lui Hermannstadt şi Dinamo. Acum însă vor avea în faţă cea mai bună echipă în deplasare, cu nouă victorii şi un egal, echipa fiind neînvinsă de la sosirea lui Edi Iordănescu.

Clujul a pierdut şi cu 4-0 pe terenul moldovenilor

Clujenii au doar trei victorii pe stadionul din Botoşani, ultima chiar în sezonul precedent, o alta în 2018 şi prima cronologic în 2014. Însă moldovenii au reuşit să îi facă KO de mai multe ori, în două rânduri chiar la diferenţe clare, 3-1 şi 4-0.

Casele de pariuri acordă prima şansă echipei lui Edi Iordănescu, pe care o creditează cu cota 2,10 la victorie, în timp ce Botoşani are 3,75. Un gol înscris de echipa gazdă are o cotă onorabilă, 1,45 şi nu este deloc imposibil, chiar dacă la Cluj e una dintre cele mai bune apărări din campionat.

ADVERTISEMENT