Fotbal intern

FC Botoşani umilește Dinamo cu 4-0! “Câinii”, prestație jalnică în Moldova

24.01.2021 | 21:43
FC Botosani umileste Dinamo cu 40 Cainii prestatie jalnica in Moldova
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a câștigat cu 4-0 meciul cu Dinamo, din etapa a 18-a din Casa Pariurilor Liga 1. Pentru echipa lui Croitoru este cel mai clar succes din istoria confruntărilor cu Dinamo. “Câinii” nu au mai luat 4 din noiembrie 2019, când U Craiova, antrenată de Pițurcă, le administra un sec 4-1. 


FC Botoșani – Dinamo 4-0 (Keyta 1, 37-pen., Ongenda 23, Haruț 64) – VEZI VIDEO

  • Suspendarea lui Adam Nemec l-a propulsat titular pe Magaye Gueye, pe care colegii de vestiar îl strigă „Laurette” după scandalul în care a fost implicat. Surprinde și lăsarea pe banca de rezerve a lui Puljic, care revine după o accidentare.
  • Cei doi antrenori au operat modificări de ultim moment în primul „11”. Borcea l-a înlocuit în atac pe Blejdea, în timp ce Papa s-a accidentat, iar locul său a fost luat de Florescu.
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! Înfrângere fără drept de apel pentru Dinamo, 0-4! Prestație jalnică a echipei lui Jerry Gane

Min. 84: Meciul curge spre o victorie clară a celor de la FC Botoșani!

Min. 64: GOOOOOOL Botoșani! Haruț își trece numele pe lista marcatorilor

Min. 52: Moldoveanu ratează o șansă bună,  apără Hankic.

Start în partea secundă! 

Min. 45 –  Triplă ratare a lui Dinamo! Din nou Gueye! Hankic e de netrecut în această seară. Când nu apără, austriacul e salvat de bară.

ADVERTISEMENT

Min. 39 – Oaspeții încearcă să reducă din handicap, dar Magaye Gueye nu reușește să îl învingă pe Hankic.

Min. 37 – GOOOL!!! Keyta face „dubla” din penalty.

Min. 36 – Penalty pentru FC Botoșani! Ehmann l-a faultat în careu pe Mihai Roman.

Min. 23 – GOOOL!!! Ongenda face 2-0 din pasa lui Keyta.

Min. 21 – Ocazie Dinamo! Hankic respinge șutul lui Sorescu!

Min. 18 – Ratare mare a lui Mihai Roman! Doar câțiva centimetri i-au lipsit veteranului să facă 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 15 – Prima mare șansă de gol a lui Dinamo. Mingea expediată de Fabbrini se duce însă pe lângă poarta lui lui Hankic.

Min. 12 – Intrare cu talpa a lui Bejan la Ongenda! Istvan Kovacs nu arată decât cartonașul galben.

ADVERTISEMENT

Min. 2 – Ratare imensă a gazdelor! Al Mawas îl vede ieșit din poartă pe Eșanu, dar trimite mingea în bara transversală.

Min. 1 – GOOOL!!! Moldovenii deschid scorul în secunda 55! Keyta marchează după ce transferul în Turcia a picat.

Echipele de start:

FC Botoșani: Hankic – Patache, Haruț, Șeroni, Țigănașu – Florescu, Rodriguez, Ongenda – Caia(Roman 12), Al Mawas, Keyta. Rezerve: Pap, Chindriș, Plămadă, Târșa, Toutouh, Roman, Filip, Tîrcoveanu, Ashkovski

Dinamo: Eșanu – Sorescu, Bejan, Ehmann, Radu – Crețu(Moldoveanu 46), Răuță, Achim, Fabbrini – Gueye, Borcea(Mihaiu 46). Rezerve: Mitrovic, Puljic, Stan, Șerban, Blejdea, Bani, Mihaiu, Moldoveanu, Măgureanu


Teoretic, ambele echipe au fixat ca obiectiv pentru acest sezon accesul în play-off, însă şansele lor par a fi destul de reduse. Botoşani se află pe locul 8, cu 21 de puncte, la cinci lungimi de Academica Clinceni, care ocupă locul 6, ultimul calificant, iar Dinamo şi mai rău, abia pe 11, cu 19 puncte, la şapte de obiectiv.

Botoşani mai are oarece speranţe, în ideea că atât Chindia Târgovişte cât şi Academica Clinceni, echipele de pe locuurile 5 şi 6, nu au loturi mai valoroase decât cel aflat sub comanda lui Marius Croitoru şi pe acest criteriu ar trebui să vină şi momentul reculului lor.

Botoşani – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida FC Botoşani – Dinamo se joacă duminică, 24 ianuarie, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din localitate şi va fi arbitrată de ecusonul FIFA Istvan Kovacs. Meciul este transmis în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Îl mai puteţi urmări şi în format LIVE VIDEO, accesând site-ul FANATIK.RO

Botoşani a alternat rezultatele pozitive cu cele negative, nearătând acea constanţă care să ofere paşii spre urcarea pe locul 6. A reuşit contraperformanţa de a pierde acasă cu FC Argeş şi să facă doar egal cu Voluntari, formaţii din subsol, dar înainte câştigase la Ovidiu, cu Viitorul.

Jerry Gane are mulţi jucători accidentaţi

Dinamo a oferit o lecţie exemplară de dăruire la meciul de la Mediaş, cu Hermannstadt, câştigând cu 2-0, dar a urmat eşecul acasă cu Chindia şi antrenorul Jerry Gane are mari probleme în a alcătui un unsprezece competitiv, aşa cum s-a întâmplat şi etapa trecută.

Revine în atac Magaye Gueye, însă este accidentat Adam Nemec. Tot cu probleme medicale mai sunt Paul Anton, Ricardo Grigore, Janusz Gol, iar noile transferuri, Steliano Filip şi Gervaro Nepomuceno nu au cărţile verzi. Aşa încât cel puţin pe bancă Gane are soluţii numai cu puştii de la club.

Încredere acordată în poartă tânărului Eşanu

Portarul Eşanu pare a deveni titularul acestui post după plecările celor doi spanioli, Mejias şi Inojo, dar până acum nimeni nu a avut nimic de obiectat în privinţa intervenţiilor sale. Tot în primul unsprezece şi-au făcut loc alţi tineri, fundaşul central Ehmann, mijlocaşul Giani Creţu şi atacantul Ahmed Bani.

Evident, problemele de lot ale câinilor, la care continuă războiul dintre Pablo Cortacero şi suporterii din DDB, au făcut ca şi cotele caselor de pariuri să meargă spre Botoşani, creditată cu un excelent 1,80 la victorie, în timp ce bucureştenii au primit 4,10, iar un gol marcat de atacul Bani-Magaye-Fabbrini valorează 1,55.

ADVERTISEMENT