Fotbal intern

FC Botoșani face scandal după eșecul cu Dinamo! ”Atotcunoscătorii fotbalului, vă rugăm să încetați în a mai favoriza unele echipe”

24.04.2019 | 21:10
FC Botosani face scandal dupa esecul cu Dinamo Atotcunoscatorii fotbalului va rugam sa incetati in a mai favoriza unele echipe

Oficialii clubului FC Botoșani fac scandal după eșecul din meciul cu Dinamo, din etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1 Betano, considerând că arbitrul Iulian Dima i-a favorizat pe ”câini”. Conducătorii grupării moldovene a cerut Comisie Centrale a Arbitrilor să facă publice sancțiunile pe care le vor lua împotriva brigăzii care a condus întâlnirea de luni seară din Ștefan cel Mare.

FC Botoșani face scandal după eșecul cu Dinamo: ”Cui să ne adresăm?”

”FC Botoșani solicită repectuos Comisiei Centrale a Arbitrilor să nu mai influențeze rezultatele meciurilor din Liga I. Dorim să evoluăm pe teren, dar nu putem. Jucătorii sunt faultați și scoși din circuit cu lunile, vezi cazul Oaidă, fără ca arbitrul să dicteze fault. Evoluăm în play-out, nu în play-off după ce tot un arbitru a decis să nu îl elimine pe Ianis Hagi în partida dintre Viitorul și FC Botoșani. Dorim să ne salvăm de la retrogradare prin puncte acumulate pe teren, dar nu suntem lăsați de arbitrii care refuză să dicteze penalty în urma unor faze clare sau să elimine un jucător care faultează grosolan în rânduri repetate”

, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al moldovenilor.

”Rezultatul unei partide de fotbal ar trebui să fie stabilit de către evoluția fotbaliștilor prin golurile acestora, nu de către arbitri. Ori, când un purtător al ecusonului de arbitru nu te lasă să îți aperi corect șansele de a obține măcar un punct, oferit de către Federația Română de Fotbal de la începutul partidei prin scorul de 0-0, ce putem face. Cui să ne adresăm? La cine să ne plângem și să aducem la cunoștință că arbitrii și observatorul de arbitri glumesc doar cu jucătorii unei echipe înainte de meci, iar ceilalți sunt puși la punct după prima silabă rostită”, se mai scrie în comunicat.

Ricardo Grigore în duel pentru balon cu Enriko Papa în meciul Dinamo - FC Botoșani
Ricardo Grigore în duel pentru balon cu Enriko Papa în meciul Dinamo – FC Botoșani

”Ne-am săturat să fim umiliți de prestațiile brigăzilor desemnate”

”Domnilor de la Comisia Centrală a Arbitrilor, atotcunoscătorii fotbalului, vă rugăm să încetați în a mai favoriza unele echipe. Vă rugăm să faceți publice sancțiunile în cazul brigăzii de arbitri de la întâlnirea dintre Dinamo și FC Botoșani și în cazul observatorului de arbitri. Vrem să credem că această instituție este încă justă și integră. Ne-am săturat să fim umiliți de prestațiile brigăzilor desemnate, arbitri care își împart aproximativ 18.000 Ron meci de meci. La patru delegări/lună ajung la aceleași salarii ca ale fotbaliștilor. Să lase fotbaliștii să influențeze soarta meciurilor. Suntem în Liga I, dorim să rămânem în Liga I, dorim să oferim spectatorilor un spectacol sportiv, dar trebuie să fim lăsați!”

, se încheie mesajul dur al celor de la FC Botoșani.

FC Botoșani a fost învinsă de Dinamo, scor 0-1, într-un meci din etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1 Betano. În minutul 18 al întâlnirii, moldovenii au cerut un penalty după o intervenție imprudentă a lui Ricardo Grigore asupra lui Andrei Patache, dar arbitrul Iulian Dima a lăsat jocul să continue. La finalul jocului, patronul Valeriu Iftime a declarat că a fost viciere de rezultat.

Tags: