Sport

FC Botoşani – FCSB 0-0, debutul sezonului Ligii 1, nu i-a atras pe telespectatori! Câţi români au văzut meciul la TV

Noul sezon din Liga 1 a debutat cu meciul FC Botoșani - FCSB 0-0, dar întâlnirea nu a fost în topul preferințelor telespectatorilor.
16.07.2021 | 14:46
FC Botosani  FCSB 00 debutul sezonului Ligii 1 nu ia atras pe telespectatori Cati romani au vazut meciul la TV
ADVERTISEMENT

Dinu Todoran a debutat cu stângul pe banca tehnică a vicecampioanei României, asta și prin prisma faptului că Florin Tănase a ratat un penalty.

Patronul „roș-albaștrilor”, Gigi Becali, a fost supărat pentru că echipa sa nu a marcat, inclusiv pe căpitanul Florin Tănase, care a ratat un penalty în minutul 60.

ADVERTISEMENT

Telespectatorii nu au dat buzna la FC Botoșani – FCSB 0-0, primul meci din Liga 1

La nici o săptămână de la finalul Euro 2020, Liga 1 a pornit la drum într-un nou sezon, dar meciul FC Botoșani – FCSB 0-0 nu i-a atras pe telespectatorii români care parcă au vrut să păstreze încă pe retină finala de vis în care Italia a învins Anglia.

Conform paginademedia.ro, postul Digi Sport a înregistrat cele mai mari audiențe cu partida în care Dinu Todoran a debutat oficial la FCSB, fiind între primele cinci posturi pe toate segmentele de public, în timp ce Telekom Sport și Look Sport nu au prins Top 10.

ADVERTISEMENT

Astfel, primul joc din acest sezon pentru formația patronată de Gigi Becali a fost urmărită la Digi Sport de aproximativ 367.000 de români, o cifră relativ bună pentru un canal de nișă cu care a prins locul 5, dar departe de liderul Pro TV, care a avut o audiență de 1.142.000 de telespectatori.

FCSB, audiențe mai mici decât CFR Cluj în Champions League

Pe segmentul urban, meciul de fotbal de la Botoșani a ținut în fața televizoarelor aproximativ 260.000 de oameni, ceea ce a dus Digi Sport pe locul 4. Aceeași poziție a prins-o postul deținut de RCS-RDS și pe segmentul comercial. Aproximativ 73.000 de tineri au vizionat primul joc al celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

Deși a făcut cifre bune pentru o partidă din Liga 1, întâlnirea dintre FC Botoșani și FCSB a avut audiențe mai mici decât jocul susținut de CFR Cluj în deplasare cu Borac banja Luka, în manșa secundă a primului tur preliminar din Champions League.

Calificarea dramatică a campioanei României a fost urmărit de peste jumătate de milion de oameni, dintre care 400.000 doar pe DigiSport 1, iar alți 124.000 pe Look TV.

ADVERTISEMENT

PRO TV a „rupt” audiențele și la finala EURO 2020

PRO TV a fost  lider incontestabil la nivel de audiență și pe parcursul finalei Campionatului European dintre Italia și Anglia, în intervalul orar 22:00 – 00:54. Astfel, nu mai puțin de 3,4 milioane de oameni au urmărit marea finală de la Euro 2020.

La nivel național (21-54 de ani), PRO TV a înregistrat 17,8 puncte de rating și 55% cotă de piață, de 7 ori mai mult decât următoarea clasată. Punctul culminat a fost atins la ora 22:48, la pauza meciului dintre Italia și Anglia.

PRO TV a fost lider și în urban (18-49 de ani), unde postul a atins 15,8 puncte rating și 56,2% cotă de piață. Televiziunea din Pache Protopopescu a dat o nouă lovitură și va transmite și Campionatele Europene din 2024 și 2028, pentru care vor avea exclusivitate.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,62 este cota pentru „nu marchează ambele echipe”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: