Fotbal intern

FC Botoșani – Gaz Metan 4-1. Medieșenii termină sezonul în genunchi. Jucătorii cer rezolvarea problemelor. Dusan Uhrin amenință cu demisia. Video

01.08.2020 | 23:45
FC Botosani  Gaz Metan 41 Mediesenii termina sezonul in genunchi Jucatorii cer rezolvarea problemelor Dusan Uhrin ameninta cu demisia Video
ADVERTISEMENT

FC Botoșani a încheiat această ediție a Casei Pariurilor Liga 1 cu o victorie concludentă în fața lui Gaz Metan Mediaș, în urma unei partide pe care a dominat-o copios de la un capăt la altul. Scorul a fost 4-1, însă moldovenii puteau să mai înscrie cel puțin încă de pe atâtea ori în fața unei echipe resemnate, care era parcă nerăbdătoare să se termine mai repede campionatul.

Datorită acestei victorii, FC Botoșani a urcat momentan pe locul 4 în clasament, cu un punct peste FCSB, care ar mai avea teoretic de disputat partida cu Astra. Nu se știe însă dacă aceasta va mai avea loc, din cauza cazurilor de coronavirus existente la echipa giurgiuveană.

ADVERTISEMENT

Situația de la Gaz Metan este descrisă cel mai bine de cum a arătat lista de rezerve la acest meci, cu doar trei jucători de câmp, toți cu vârste foarte fragede. De remarcat și debutul de coșmar al portarului Albert Popa, care a greșit grav la cel puțin 3 dintre cele 4 goluri marcate de FC Botoșani.

FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș 4-1 (Ofosu 1, Keyta 23, Florescu 25, M. Roman 88 / Romeo 27) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

  • FC Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Cîmpanu (80 Croitoru), Rodriguez – Keyta (67 Roman), Florescu (67 Babunski), Ofosu (80 Caia) – Dugandzic (86 Patache). Rezerve: Hankic, Patache, Holzmann, Carlone, Croitoru, Caia, Hristovski, Fili, Roman. Antrenor: Marius Croitoru
  • Gaz Metan: Popa – Butean, Larie, Nielsen, Velisar – Diakota (86 Nicula), Chamed – Romeo (73 Dogaru), Ciocan (80 Avram), Trif – Cardoso. Rezerve: Pleșca, Avram, Dogaru, Nicula. Antrenor: Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Min. 88: Mihai Roman îl învinge pentru a patra oară pe nefericitul Popa cu un șut de la marginea careului mare. FC Botoșani – Gaz Metan 4-1.

Min. 72: Chamed primește cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 27: Chamed șutează din maginea careului, portarul Pap respinge defectuos, iar Roberto Romeo împinge mingea în plasă. FC Botoșani – Gaz Metan 3-1.

ADVERTISEMENT

Min. 25: Seară de coșmar pentru portarul medieșean Albert Popa, aflat la debutul în prima ligă: a scăpat în poartă mingea șutată slab de Florescu din lovitură liberă de la 30 de metri. FC Botoșani – Gaz Metan 3-0.

Min. 23: Keyta primește o pasă de la portarul medieșean Popa și îl învinge pe acesta cu un șut din careu. FC Botoșani – Gaz Metan 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 1: Ofosu deschide scorul după numai 40 de secunde cu un șut din unghi la colțul scurt, cu largul concurs al portarului Popa, în urma unei combinații superbe cu Keyta și Dugandzic. FC Botoșani – Gaz Metan 1-0.


UPDATE, 1 august, ora 23:58 / Dusan Uhrin, antrenorul lui Gaz Metan Mediaș, amenință cu plecarea dacă nu se vor rezolva de urgență problemele de la club. „Dacă nu o să avem conducere o să fie greu să mai stau. A fost un sezon dificil, la Mediaș nu este deloc organizare. Asta este principala problemă. Sperăm să se termine cât mai curând această situație. Nu știu câți jucători vom aduce. Sunt variante, dar depinde de conducere. Este o acțiune în instanță și sperăm să vedem curând cine va conduce. Aici nu este vorba despre mine, vorbim despre club, acest club se poate distruge”, a declarat Dusan Uhrin după meciul cu FC Botoșani.


UPDATE, 1 august, ora 23:50 / Marius Croitoru, antrenorul lui FC Botoșani, a vorbit la finalul partidei cu Gaz Metan și a ținut să-și laude jucătorii și să le spună că sunt liberi să plece dacă au o ofertă avantajoasă. Totodată, antrenorul consideră că Universitatea Craiova merită să câștige titlul:

Cu acest meci am închis un an bun, dar trebuie să fim în gardă pentru că trebuie să continuăm aceeași treabă și în sezonul următor. E un început de drum bun pentru mine, urmează să mă ridic la nivelul așteptărilor.  Îi mulțumesc familiei, domnului Iftime, tot ceea ce am făcut, am făcut cu gândul de a reuși. Sper să debutez mai mulți tineri în viitor. Cine va avea oferte e liber să plece, Botoșaniul nu e o echipă care să blocheze carierele fotbaliștilor.

La prima ofertă bună pot pleca și eu am fost fotbalist și știu ce înseamnă să ai o ofertă bună și să nu fi lăsat să pleci. Din punct de vedere sportiv îi lăsăm să plece”.

„Abia aștept vacanța, vă dați seama că și băieții, pentru că toată presiunea a fost pe ei. Ei trebuie să primească toate felicitările. Problema e că începem foarte repede, nu că sunt 5-6 zile de vacanță, și ne e frică să nu intervină stresul. Eu rămân la Botoșani, trebuie să realizăm cel puțin performanța de anul acesta. Ne dorim să jucăm acasă în cupele europene. Dorințele noastre sunt mari. Craiova merită să câștige titlul”, a mai spus Marius Croitoru.


UPDATE, 1 august, ora 23:44 / Ionuț Larie, fundașul lui Gaz Metan Mediaș, s-a arătat dezamăgit de prestația echipei sale la Botoșani și le cere conducătorilor clubului să rezolve de urgență probleme care există în acest moment. În caz contrar, sezonul viitor va fi extrem de greu.

„Am terminat în genunchi. Nici nu puteam mai mult în această seară. Sper din suflet să se rezolve lucrurile cât mai repede la club și să se facă treabă. Să vină cineva, să aducă jucători și să formăm cât de cât un grup. Cu cine să vorbim? Vorbim doar cu mister Uhrin. Sper să avem vești săptămâna viitoare pentru că o să fie greu în sezonul următor. O să ne fie foarte greu, dar eu sper să se rezolve problemele. Am obținut o performanță istorică, am fost o surpriză plăcută a campionatului, dar clubul a fost într-o debandadă totală după pandemie. Cred că o să rămân aici dacă nu o să am o ofertă. Avem vacanță patru zile, dar am stat destul în pandemie și asta este”, a spus Ionuț Larie la finalul meciului pierdut cu 1-4 la Botoșani.


Meciul Botoșani – Gaz Metan Mediaș are loc sâmbătă, 1 august, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 10-a, ultima, din play-off-ul Casei Pariurilor Liga 1. Partida va pune așadar capăt evoluțiilor celor două echipe din sezonul 2019-2020 pentru ambele echipe.

Botoșani a obținut o frumoasă calificare în turul 1 preliminar al Europa League, în timp ce pentru Mediaș, echipă care abia acum a ieșit din insolvență, prezența în play-off este o mare performanță în aceste condiții.

Această cădere de cortină nu influențează cu nimic lucrurile. Mediaș încheie play-off-ul pe ultimul loc, Botoșani nu mai are oricum, nici dacă bate, cum să ajungă pe Astra, pentru a încheia pe podium. Totuși, FC Botoșani înceearcă să treacă peste FCSB în clasament pentru a încasa o sumă mai mare din drepturile de televizare, orice loc câștigat aducând în plus 200.000 de euro.

Botoșani – Gaz Metan Mediaș Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport 1

Partida Botoșani – Gaz Metan Mediaș se joacă sâmbătă, 1 august, de la ora 21:30 pe stadionul echipei moldovene în cadrul etapei a 10-a din play-off, ultima a sezonului și este televizată în direct de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport 1. Puteți însă să o urmăriți și în format LIVE VIDEO, dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO.

Fiind vorba de ultimul meci al sezonului și antrenorul Marius Croitoru nu mai pare tentat să trimită pe teren unsprezecele standard pe care s-a bazat de-a lungul campionatului și să alcătuiască o echipă mixtă, adică patru-cinci titulari și restul jucători care au evoluat mai puțin.

Dușan Uhrin nu prea mai are jucători

La medieșeni, antrenorul Dușan Uhrin nu prea poate gândi la fel, ca urmare a faptului că au plecat foarte mulți jucători aflați la final de contract și care nu au acceptat să rămână până la încheierea sezonului, așa că trebuie să trimită pe teren jucătorii pe care îi mai are la dispoziție.

Pe lângă insolvența, care a afectat economic, și tensiunile permanente la nivel de conducere, frecușurile existente între președintele Ioan Mărginean și fostul antrenor Edi Iordănescu și-au pus amprenta pe liniștea din vestiar și fără aceasta Gazul este singura echipă fără nici o victorie în play-off.

O singură victorie pentru Mediaș la Botoșani

Tradiția meciurilor directe dintre Botoșani și Gaz Metan pe terenul echipei patronate de Valeriu Iftime spune că gazdele au obținut trei succese, au făcut cinci egaluri și au pierdut o dată, 0-3 în 2014.

La casele de pariuri, FC Botoșani are o cotă excelentă pentru cele trei puncte, 1,62, în timp ce oaspeților li s-a acordat 5,50. Un gol marcat de Mediaș are cotă 1,50, însă cel mai probabil este să asistăm la un succes al echipei lui Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT