Fotbal intern

FC Botoșani i-a transferat pe Laurențiu Buș și Moussa Diakite! Moldovenii au plecat în Antalya

10.01.2019 | 16:05
FC Botoșani i-a transferat pe jucătorii Laurențiu Buș și Moussa Diakite
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului FC Botoșani au anunțat că i-au transferat pe jucătorii Laurențiu Buș și Moussa Diakite. Cei doi fotbaliști sunt primele mutări făcute în această pauză de iarnă de formația pregătită de Liviu Ciobotariu, după aducerea fundașului austriac Marcel Holzmann.

Atacantul Laurențiu Buș a semnat un contract valabil cu FC Botoșani pe o perioadă de doi ani de zile. Fotbalistul revine la grupare patronată de Valeriu Iftime după ce a rupt înțelegerea cu Astra unde nu mai intră în planurile lui Costel Enache și și-a reziliat de comun acord contractul cu giurgiuvenii.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Buș și Moussa Diakite s-au transferat la FC Botoșani

După aducerea lui Laurențiu Buș, FC Botoșani a anunțat și transferul mijlocașului Moussa Diakite, care a semnat un acord valabil pentru o perioadă de trei ani și jumătate. În vârstă de 20 de ani, internaționalul de tineret al statului Mali evoluează ca mijlocaș central. Înainte de a semna cu FC Botoșani, mijlocașul central african a evoluat pentru armenii de la Shirak Gyumri și pentru spaniolii de la Astorga și Alcorcon U19.

Moussa Diakite semnează contractul cu FC Botoșani
Moussa Diakite semnează contractul cu FC Botoșani

Pe de altă parte, fundașul dreapta Andrei Patache, în vârstă de 31 ani și-a prelungit angajamentul cu FC Botoșani până în vara anului 2021. Moldovenii au plecat joi dimineață în cantonamentul din Antalya, care va dura până în 23 ianuarie. În acest stagiu, FC Botoșani va disputa cinci meciuri amicale după următorul program: Qarabag (12 ianuarie, ora 17:00), Ludogoreț (15 ianuarie), Paksi (17 ianuarie), Meppen (19 ianuarie), Orenburg (21 ianuarie).

ADVERTISEMENT

În cantonamentul din Turcia, antrenorul Liviu Ciobotariu a deplasat următorul lot: Eduard Pap, Martin Fraisl, Cristian Apostolachi – portari; Andrei Patache, Andrei Dumitraș, Geroge Miron, Andrei Burcă, Andrei Pițian, Andrei Chindriș, Radu Marinescu, Aris Soiledis, Marcel Holzmann – fundași; Lossemy Karaboue, Moussa Diakite, Hervin Ongenda, Răzvan Oaidă, Jonathan Rodriguez, Marian Târșa, Bogdan Melinte, Răzvan Andronic, Enriko Papa, Bogdan Filip – mijlocași; Cătălin Golofca, Laurențiu Buș, Lorand Fulop, Mihai Roman, Diego Fabbrini, Alexandru Corban, Armando Vajushi – atacanți.