Sport

Ce i-a spus Horațiu Feșnic lui Mihai Roman la faza în care Diallo i-a dat cu gheata în cap. Exclusiv

FANATIK a aflat care a fost explicația lui Horațiu Feșnic după ce Mihai Roman a fost lovit în interiorul suprafeței de pedeasă cu gheata în cap de către fundașul lui FC U Craiova 1948, Diallo.
26.09.2021 | 21:13
Ce ia spus Horatiu Fesnic lui Mihai Roman la faza in care Diallo ia dat cu gheata in cap Exclusiv
ADVERTISEMENT
26-09-2021
18:13

Cum a motivat Horațiu Feșnic neacordarea penalty-ului pentru FC Botoșani: „A dat în minge!”

Mihai Roman a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK explicația lui Horațiu Feșnic pentru neacordarea unui penalty în minutul 72 al partidei cu FC U Craiova 1948.

„Incredibil! Mi-a zis că a dat în minge. M-a șters cu gheata!”, a lămurit lucrurile veteranul moldovenilor pentru site-ul nostru.

FC Botoșani a reușit să obțină un rezultat de egalitate în ultimul minut al partidei disputate pe teren propriu împotriva celor de la FC U Craiova 1948 însă rămâne pe locul doi la trei puncte de CFR Cluj.

Cu toate acestea, echipa lui Valeriu Iftime trebuia să primească o lovitură de la unsprezece metri, după ce Mihai Roman a fost lovit cu gheata în cap de Bradley Diallo.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani, dezavantajată flagrant de arbitrul Horațiu Feșnic în meciul cu FC U Craiova 1948

Deși fundașul a încercat să joace mingea, Diallo îl atinge cu gheata pe Mihai Roman și are o intervenție extrem de periculoasă, care ar fi trebuit fără doar și poate să fie sancționată cu lovitură de la unsprezece metri.

FC Botoșani, penalty neacordat în meciul cu FC U Craiova 1948! Sursă foto: captură Digi Sport
FC Botoșani, penalty neacordat în meciul cu FC U Craiova 1948! Sursă foto: captură Digi Sport.

Mihai Roman a vorbit și el la finalul partidei despre această fază litigioasă: „Eu zic că a fost penalty. Am venit din spate si jucatorul advers a ridicat piciorul la nivelul capului și m-a atins. Dacă reuseam sa marcam din penalty aveam timp să marcăm și golul doi. Trebuia dat penalty. Toată lumea își dorește VAR. Sunt momente în care arbitrii nu văd și e normal să se implementeze”, a spus jucătorul pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Faza este cu atât mai importantă cu cât aceasta se întâmpla la scorul de 1-0 pentru olteni, în minutul 72 al meciului. Horațiu Feșnic a lăsat însă jocul să continue și i-a spus lui Mihai Roman că Bradley Diallo a jucat mingea.

Adrian Mutu a pus presiune pe arbitrii după înfrângerea cu FCSB: „Deranjăm”

Antrenorul echipei lui Adrian Mititelu a fost extrem de vehement la adresa arbitrajului după înfrângerea cu FCSB și a tunat la adresa centralului Iulian Călin.

ADVERTISEMENT

„Iar a fost acordat contra noastră foarte ușor un penalty. Arbitrajul ăsta șmecheresc îl știu, că am jucat atâția ani. Nu poate să-mi spună nimeni că a fost penalty acolo! Trebuie să dai când e 100%, nu când e 50-50. Ne-au tăiat toate acțiunile, toate fazele. N-avem voie să punem mâna pe adversari, n-ai cum să joci cu mâinile legate!

Ce echipă mi-a dat gol din acțiune în afară de CFR? Niciuna! Probabil deranjăm. Am avut arbitri mai mari decât Călin, știu ce zic. Nu suntem ca o nou-promovată, suntem atipici… Recunosc acest arbitraj. E ridicol ce fac. Bine că n-a dat penalty după ce s-a terminat meciul, să se facă 2-0!”, a spus Adrian Mutu la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Bradley Diallo este cel care a provocat penalty-ul și în meciul cu FCSB

Fundașul Bradley Diallo este cel care a produs penalty-ul din care Claudiu Keșeru a marcat pentru FCSB. Stoperul francez l-a faultat pe Valentin Crețu, iar asistentul a fost dictat la semnalizarea asistentului.

Romică Bîrdeș era de altfel mult mai bine plasat, iar centralul Iulian Călin a revenit asupra fazei după ce lăsase jocul să continue.

Faza a creat o întreagă polemică după ce Ion Crăciunescu și Cristi Balaj au declarat că a fost un penalty clar, în timp ce Adrian Porumboiu a contestat opiniile specialiștilor: „În acest caz mă delimitez de pozițiile specialiștilor. Încă o dată, felicitările mele lui Adrian Mutu și Cristi Geambașu! Ce au văzut și au spus ei am văzut și spun și eu!”, a spus Adrian Porumboiu conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT