Sport

FC Botoșani – Petrolul 5-0, în etapa 24 din SuperLiga. „Lupii galbeni”, umiliți în Moldova. Cum arată clasamentul

Petrolul a suferit a treia înfrângere consecutivă din 2023, 0-5 umilitor la Botoșani, și se îndreaptă cu pași mari spre zona „roșie” a clasamentului
06.02.2023 | 19:01
FC Botosani  Petrolul 50 in etapa 24 din SuperLiga Lupii galbeni umiliti in Moldova Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre FC Botosani si Petrolul Ploiesti, contand pentru Liga 1 SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 06.03.2023. © FOTO:Ionut Tabultoc/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
06-02-2023
17:04

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FC Botoșani – Petrolul 5-0

FC Botoșani s-a distrat cu Petrolul în etapa 24 a SuperLigii, pe care a învins-o cu un categoric 5-0 care ne scutește de orice comentariu. Echipa lui Flavius Stoican are maximum de puncte în cele 3 partide disputate în 2023, a evadat din zona minată a clasamentului și s-a apropiat cu pași mari de play-off. O despart în acest moment doar 3 puncte de Sepsi și cu încă 6 meciuri rămase de disputat poate spera la o minune.

Petrolul, în schimb, e la polul opus față de moldoveni. „Lupii galbeni” au trei înfrângeri din 3 meciuri în 2023 și fac drumul invers, dinspre play-off spre coada clasamentului. Iar la cum se prezintă situația la clubul ploieștean, atât din punct de vedere sportiv, cât și financiar, perspectivele par foarte sumbre.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
06-02-2023
14:59

FC Botoșani - Petrolul 5-0 (Mailat 1, 69, Roman 4, Dragu 25, Șerono 90+9 pen.)

Vezi video cele mai tari faze AICI!

Min. 90+10: Fluier final. Petrolul pierde într-o manieră categorică un joc în care ar fi meritat cel mult golul de onoare.

Min. 90+9:GOOOL FC Botoșani! Șeroni transformă impecabil lovitura de pedeapsă.

Min. 90+8: Meijers îl atacă neglijent în careu pe Mihai Roman I și după analiza video a fazei se acordă penalty.

Min. 89: Mario Bratu scapă singur cu Pap, dar nu reușește să-l învingă pe portarul gazdelor.

Min. 69: GOOOL FC Botoșani! Mailat scapă singur în careu și înscrie cu un șut la colțul lung. După circa 7-8 minute de analiză video a fazei, reușita este validată, poziția în care se afla Mailat fiind regulamentară.

Min. 51: Mathaus e bine găsit în careu de Budescu, dar reia aiurea, deși se afla într-o poziție excelentă.

Min. 25: GOOOL FC Botoșani!!! Dragu scapă singur cu Leitner și îl învinge pe portarul oaspeților! Ploieștenii sunt la pământ!

Min. 4: GOOOL FC Botoșani!!! Petrolul e groggy! Mihai Roman II face 2-0 cu un șut cu dreptul pe jos!

Min. 1: GOOOL FC Botoșani!!! Nici n-a început bine meciul că Sebastian Mailat a și deschis scorul în secunda 55!

06-02-2023
14:09

Echipele de start din FC Botoșani - Petrolul

Au fost anunțate echipele de start pentru partida FC Botoșani – Petrolul, care va începe la ora 17:00:

  • FC Botoșani: Pap – Mboko, Mutombo, Dican(c), Șeroni – Patache, Zabou, Florescu – Maialt, Roman, Dragu; Rezerve: Ducan, Sadiku, Cioiu, David, Dragomir, Pinson, Roman, Golofca, Cărăușu; Antrenor: Flavius Stoican
  • Petrolul: Leitner – Borța, Santos, Meijers, Țicu(c) – Dumitriu, Purtic – Moldoveanu, Budescu, Grozav – Irobiso; Rezerve: Moroz, Bucur, Pashov, Doua, Olaru,Achim, Seto, Bratu, Țucaliuc; Antrenor: Nae Constantin

Meciul FC Botoșani – Petrolul are loc luni, 6 februarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei 24 din SuperLiga,. Începutul anului 2023 a surprins cele două echipe cu evoluții diametral opuse celor până la finalul lui 2022, adică moldovenii au legat două uriașe victorii, acasă cu Universitatea Craiova și la Pitești, în timp ce prahovenii au capotat pe linie: 0-1 la Mioveni și 1-2 acasă cu Chindia Târgoviște.

Unde se joacă meciul FC Botoșani – Petrolul

Confruntarea FC Botoșani – Petrolul se desfășoară luni, 6 februarie, de la ora 17:00, pe Stadionul Municipal din localtiatea moldavă, o arenă care curând va fi demolată, pentru a lăsa loc unui stadion nou, moderrn, după toate regulile FIFA și UEFA. Proiectul a fost aprobat, mai rămâne doar să înceapă efectuarea studiilor legate de amplasamentului noului stadion.

ADVERTISEMENT

Până când publicul din Botoșani va beneficia de un asemenea stadion mai este însă destul timp și fanii locali trebuie să se mulțumească în continuare cu vechea arenă. Urmează meciul cu Petrolul, o formație cu probleme financiare destul de mari.

Cine transmite la TV partida FC Botoșani – Petrolul

Partida FC Botoșani – Petrolul se joacă luni, 6 februarie, de la ora 17:00, pe Stadionul Municipal din localitate, în etapa 24 din SuperLiga și o veți putea viziona în trasmisiune directă pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Problema extrem de serioasă pentru jucători dar și pentru cei care și-ar dori să ia drumul stadionului o va reprezenta vremea. Pe care meteorologii o anunță a fi deosebit de rece, maxima de la ora 15:00 fiind de minus trei grade Celsius, ceea ce înseamnă că două ore mai târziu mai poate scădea cu un grad două iar suprfața de joc va fi alunecoasă, mai ales dacă a nins, ceea ce este mai mult decât probabil.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FC Botoșani – Petrolul

Ambii antrenori au ceva probleme de lot înaintea acestui meci, mai precis doi dintre titulari de fiecare parte fiind indisponibili. Flavius Stoican îi are suspendați pe fundașul stânga Țigănașu precum și pe mijlocașul bulgar Ivanov. Patache îi va lua locul lui Țigănașu iar la mijloc, la închidere va juca Florescu, revenit după experiența nefastă la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Petrolul, la care problemele financiare nu au suferit nici cea mai mică ameliorare, nu se poate baza pe unul dintre stâlpii apărării, fundașul central Huja, accidentat și nici pe mijlocașul brazilian Jair, care este suspendat. Deocamdată prahovenii stau liniștiți, dar dacă vor continua să piardă și vor pleca jucători din motive financiare în play-out, unde punctele se înjumătățesc, va fi tot mai greu.

Cote la pariuri la jocul FC Botoșani – Petrolul

FC Botoșani a intrat cu dreptul în noul an, cu două victorii iar prahovenii complet cu stângul, adică două eșecuri și o situație extrem de incertă privind viitorul. În aceste condiții cota acordată de casele de pariuri la victoria moldovenilor, văzuți favoriți, este practic un cadou, un imens 2,35 față de 3,50 în contul lupilor galbeni. Șansă dublă 1X are cotă 1,40 iar șansă dublă X2 are cotă 1,65. Gol marcat de Botoșani are cotă 1,40 iar golul Petrolului cotă de 1,60.

ADVERTISEMENT

Bilanțul meciurilor directe jucate la Botoșani arată într-adevăr un mare echilibru, pentru că avem patru succese locale, un meci egal și de trei ori a învins formația prahoveană. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 2015, pe vremea când la Ploiești obiectivele erau cupele europene și la echipă a ajuns să joace o perioadă și Adi Mutu.

ADVERTISEMENT