Fotbal intern

FC Botoșani are un nou antrenor. Patronul Valeriu Iftime e încântat: “Știe mult fotbal”

05.06.2019 | 09:14
FC Botosani are un nou antrenor Patronul Valeriu Iftime e incantat Stie mult fotbal

FC Botoșani a mers ceas în ultima jumătate a play-out-ului și a terminat campionatul pe locul 8, adică poziția a doua din play-out, cu 44 de puncte, în urma lui Gaz Metan Mediaș, care a avut 48 de puncte. Un merit incontestabil în acest parcurs bun l-a avut antrenorul Liviu Ciobotariu. La jumătatea play-out-ului finanțatorul moldovenilor, Valeriu Iftimie, se gândea să îl înlocuiască, la final de sezon, văzând și calitatea jocului prestat de echipă, alerga după el să îi prelungească contractul.

FC Botoșani și-a numit un nou antrenor. E debutant, dar știe foarte mult fotbal

Deocamdată, Liviu Ciobotariu este însă foarte aproape de a deveni selecționerul Libanului, o țară asiatică importantă, dar care în fotbal aproape că nici nu a contat și este foarte greu de crezut că tehnicianul român ar putea produce minunea de a aduce Libanul în luptă cu marile forțe de pe continentul asiatic: Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudită.

Probabil că nici Liviu Ciobotariu nu a pus la punct toate detaliile acestei noi provocări în cariera sa, una totuși onorantă, pentru că este ceva să fii numit selecționerul unei țări, motiv pentru care Valeriu Iftimie mai așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu omul care l-a convins că are valoare. Dar până atunci, Iftimie a acționat totuși și și-a numit un nou antrenor, pentru că echipa trebuie să aibă un tehnician.

Botoșani antrenor. Cel ales este fostul director sportiv și mai înainte jucător al echipei, Marius Croitoru, debutant în această meserie

De ce nu poate sta Marius Croitoru pe bancă

Noul antrenor este un debut în această activitate, fiind până acum director sportiv al clubului botoșănean. Este vorba despre fostul jucător Marius Croitoru, care a îmbrăcat ani buni și tricoul echipei moldovene. Croitoru a fost un mijlocaș de valoare, foarte bun tehnician, un om care știa jocul, avea viziune pe teren și trimitea pase extrem de precise coechipierilor, chiar și pe distanțe lungi.

Problema este că Marius Croitoru nu are licență PRO și prin urmare nu poate sta pe bancă, până nu și-o va lua. “Caut pe cineva care să aibă licenţa PRO, dar care să fie şi un metodist şi poate chiar şi directorul sportiv al clubului, în locul lui Marius Croitoru. Nu mă pot juca cu acest lucru, să pun un antrenor ca şi cum aş avea o datorie sau să mă dau mai altfel decât alţii. Sunt foarte atent cu un antrenor şi sper că mi-am luat toate informaţiile şi precauţiile necesare. Marius e un om care ştie foarte mult fotbal, eu cred că poate să devină un antrenor bun, dar încă nu sunt convins de comportamentul lui în condiţii dificile” – spune Valeriu Iftimie.