Sport

FC Ordabasy – FC Botoșani se va juca în Kazahstan! Anunțul oficial

11.08.2020 | 16:09
FC Ordabasy  FC Botosani se va juca in Kazahstan Anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Echipele de fotbal din România își știu adversarele din primul tur al Europa League. FC Botoșani o va înfrunta pe Ordabasy din Kazahstan. Meciul se va disputa doar într-o singură manșă, iar românii vor juca în deplasare. Totuși, formația antrenată de Marius Croitoru poate scăpa de drumul extrem de lung din cauza protocoalelor medicale. Românii nu se pot deplasa acolo din cauza pandemiei de coronavirus, zice Valeriu Iftime.

Lokomotiv Tbilisi (Georgia) – Universitatea Craiova, FC Ordabasy Shymkent (Kazahstan) – FC Botoșani și FCSB – FC Shirak (Armenia) sunt jocurile echipelor noastre în primul tur preliminar al Ligii Europa.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Gigi Becali este singura care va evolua pe teren propriu. Celelalte două echipe, Craiova și Botoșani trebuie să joace în deplasare.


UPDATE, 11 august, ora 16:11 / FC Botoșani a anunțat oficial că partida cu FC Ordabasy Shimkent, din primul tur preliminar al Europa League, se va disputa în Kazahstan, în ciuda interdicțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Partida dintre FC Ordabasy și FC Botoșani din primul tur preliminar al UEFA Europa League se va juca fără spectatori pe stadionul Kazhymukan Central din Shymkent, joi, 27 august de la ora 20:00 (ora Kazakhstanului), ora 17:00 (ora României)”, a anunțat clubul din Botoșani.


Știre inițială, 10 august

”Mi se pare o tragere bună, norocoasă”

”Avem interzis acolo! Adversarul pare accesibil, după nume. E ok. Mi se pare o tragere bună, norocoasă. Eram favoriți cu oricine. Nu-i cunoaștem.

ADVERTISEMENT

Se pare că nu putem intra în Kazahstan, cu protocoalele medicale, suntem interziși acolo. Trebuie să caute o altă țară. Așteptăm propunerea lor”, a spus Valeriu Iftime, potrivit Antenasport.

Patronul echipei din Moldova își dorește ca meciul să se dispute în Ungaria și este de părere că echipa lui este oricum favorită.

ADVERTISEMENT

Lotul echipei din Kazahstan este mai scump decât al nostru

”Parcă văd că jucăm în Ungaria. Ar fi cel mai bine pentru noi din puncte de vedere al deplasării. Nu cred că vom câștiga la masa verde. Trebuie să propună o altă locație. Oricum adversarul este accesibil”, a adăugat patronul moldovenilor.

Meciul dintre Ordabasy și FC Botoșani, din primul tur preliminar al Europa League, se va juca pe 27 august.  Dacă egalitatea se va menține după 90 de minute se va trece la prelungiri și lovituri de la 11 metri.

12,4 milioane de euro costă întreg lotul lui Ordabasy Shymkent, conform site-ului de specialitate trasnfermarkt.com. Lotul Botoșaniului este cotat la 9,5 milioane de euro.

În anul 2000 a fost înființată adversara moldovenilor din prima ligă din Kazahstan. Un singur trofeu au câștigat kazahii în întreaga lor istorie – Cupa Kazahstanului, în stagiunea 2010-2011.

În sezonul care s-a terminat recent, Ordabasy a fost pe locul al treilea al clasamentului din Kazahstan, cu 65 de puncte, la patru lungimi de campioana FC Astana.

ADVERTISEMENT